tratament unghie

03-12-2011
mandic
Nu este medic/terapeut
mandic
Buna ziua,

saptamina trecuta am facut o operatie la unghia mare de la piciorul drept. Era incarnata si a trebuit scoasa, fiind intr-o faza destul de avansata. Am fost apoi citeva zile pt schimbarea bandajelor, iar in ultima zi, trebuia sa plec din localitate pt 2-3 luni, i-am cerut domnului doctor detaliile pt continuarea tratamentului pe cont propriu... dumnealui mi le-a dat, in timp ce imi schimba bandajele, si n-am notat nicaieri... am plecat, si nici nr-ul dumnalui de telefon nu-l am, si a aparut o mica problema:

eu am retinut urmatoarele:

-spalat cu betadina si apa oxigenata - gasit
-bandaje - gasit
-batadina crema pt a nu se prinde de piele - gasit
-aplicat pe carnea ramasa libera ampicilina flacon (sau tub).. aici e problema... n-am gasit ampicilina flacon sau tub.. nici macar pe net n-am vazut ca ar exista... cred ca am inteles eu gresit ce mi-a spus domnul doctor.

Intrebarea mea este: ce sa aplic pe carne? (mentionez ca iau si Augmentin si ketonal... inca 3 zile, dupa reteta)
2 comentarii
0
04-12-2011, ora 08:26
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Daca plaga chirurgicala este curata, in curs de cicatrizare, poti sa mai folosesti betadina solutie, apoi pansament, o data pe zi. Daca plaga este cicatrizata, doar pansament curat, o data pe zi. Daca exista secretii la nivelul plagii, lavaj abundent cu apa oxigenata si betadina, apoi pansament, zilnic, pana cand plaga este curata. Numai bine
0
04-12-2011, ora 09:01
mandic
Nu este medic/terapeut
mandic
Multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.