tratament naturist pt scadere colesterol

04-06-2012
dandingiurgiu
Nu este medic/terapeut
dandingiurgiu
am gasit pe un site o reteta din cateva plante (tataneasa, salvie, marul lupului, rostopasca)se face un ceai cca1 litru si se bea.Ulterior am citit ca marul lupului ar fi putin contraindicat.Ce puteti sa mi spuneti ?
4 comentarii
0
05-06-2012, ora 22:29
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu folositi planta marul-lupului intern pentru scaderea colesterolului ! Nu se justifica decat pt afectiuni de tip tumoral si la indicatia a unei persoane cu experienta in folosirea acestei plante !
0
12-06-2012, ora 21:26
dandingiurgiu
Nu este medic/terapeut
dandingiurgiu
multumesc stevens
0
22-07-2013, ora 15:51
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Buna ziua,
pentru hipercolesterolemie se poate face tratament cu capsulele Colesterol, 1-2 capsule de 3 ori pe zi, dupa masa timp de 3 luni apoi se administreaza capsulele Anghinare si frunze de maslin, 1-2 capsule de 3 ori pe zi dupa masa.Pentru efecte mai intense se administreaza si tinctura Colesterol, 20-40 picaturi de 3 ori pe zi, intre mese si ceaiul Colesterol, sau ceaiul pentru Colesterol, facut dupa reteta monahala, 3 cani de ceai pe zi.
Dieta are de asemenea un rol important, alaturi de remediile naturale din plante medicinale, in readucerea valorilor colesterolului sanguin la normal.Este recomandata excluderea din alimentatie a grasimilor saturate si a grasimilor trans (untura, unt, margarina, oua, branzeturi grase, carne grasa, mezeluri), reducerea consumului de dulciuri si produse de patiserie.
Consumati in cantitati moderate grasimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de masline, floarea soarelui, sofran, porumb, soia, in, rapita, canepa, nuca, dovleac) si nuci, alune, migdale, caju, fistic, seminte de floarea soarelui si de dovleac neprajite. De asemenea consumul de alimente bogate in fibre scade colesterolul : cereale integrale, fulgi de cereale, taratele de ovaz, leguminoase (fasole, linte, naut, soia), ciuperci, fructe, legume.
Consumati zilnic de cel putin 2 litri de apa pentru a stimula functia excretorie.
0
26-09-2013, ora 20:40
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Buna
Marul lupului nu se foloseste intern pentru nici o afectiune deoarece este toxic.
Pentru hipercolesterolemie recomand: Cynara 3 x 1/zi, Omega 3 2x1/zi, Gemoderivat de Rozmarin, 2 x 20 picaturi/zi (20-20-0)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.