tratament naturist homeopat pentru anxietate? | Forumul Medical ROmedic

tratament naturist homeopat pentru anxietate?

11-10-2012
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna ziua!
Va rog, spuneti-mi si mie care ati facut tratament naturist/homeopat pentru anxietate, cum v-a mers, si la ce medic ati fost?
Cineva m-a informat ca acest tip de tratament este placebo, as vrea dovezi concrete in sensul asta. Pentru ca am de gand sa merg pe calea asta si as vrea sa invat ceva din experientele voastre.
Multumesc, astept raspunsurile voastre.
8 comentarii
0
13-10-2012, ora 10:18
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Nu este totul bazat neaparat pe placebo, ideea este ca tratamentele naturiste produc un efect specific, de moment si nu garanteaza un efect sustinut, de durata. Daca bei un ceai de exemplu, te linistesti cateva ore dar apoi trebuie sa bei din nou.
0
13-10-2012, ora 10:19
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Se stie ca tulburarile mentale diagnosticate se manifesta sub forma de episoade. Daca nu sunt compensate adecvat la momentul potrivit, atunci apar recaderi ceva mai dificil de suportat. Din acest motiv tratamentele naturiste sau chiar medicatia, nu sunt recomandate. Este bine totusi sa fie consumate daca simptomele scad în intensitate şi nu există alte opţiuni.
0
16-10-2012, ora 21:28
Sukirika
Nu este medic/terapeut
Sukirika
Dnule Dr. Nica,

Daca-mi permiteti va rog o intrebare: la ce mai precis faceti referire cand spuneti msi sus ca acele episoade trebuie compensate adecvat la momentul respectiv??

Si eu am tulburari de anxietate si atacuri de panica si ma intereseaza intes raspunsul dvs.

Multumesc,
O seara placuta!
0
16-10-2012, ora 22:32
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna seara, Prin compensare mă refer la o formă de tratament ce s-a demonstrat că oferă rezultate favorabile. Dacă alegem metode care nu au fost validate la nivel ştiinţific, atunci riscăm ca simptomele să reapară fiindcă au fost probabil puţin atenuate dar nu tratate.
0
16-10-2012, ora 22:33
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Tratamentul eficient nu oferă doar rezultate imediate ci garanteză stabilitatea în timp. Este nevoie de stabilitate fiindcă simptomele mentale se accentuează iar riscurile de agravare a stării de sănătate persistă.
0
17-10-2012, ora 09:40
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Cu alte cuvinte, tratamentul homeopat nu prea reprezinta o solutie de tratare a anxietatii. Cam asta reiese din ce ati scris mai sus.
Asa am gandit si eu, si am luat o decizie de urmare a tratamentului cu medicamente, ca tot nu ma simt bine, e partea a doua...acest tip de tratament are muuulte efecte adverse, nu stiu cat am reparat si cat am stricat...
0
17-10-2012, ora 10:35
Sukirika
Nu este medic/terapeut
Sukirika
katalyna76

Si eu acum invat despre anxietate generalizata si atacuri de panica, lucrez deja cu un psihoterapeut insa am refuzat categoric medicatia de la psihiatru.
Eu iau naturiste gen Emocalm, un complex de plante naturale calmante si beau ceauri de tei, sunatoare, melisa etc. Am renuntat complet la cafea si tot ce tine de coefina, ciocolata nu am mai pus in gura de 2-3 luni, ma hidratez la maxim (2 litri apa pe zi - in afara de ceaiuri) si mi-am echilibrat alimentatia (manac putin si des).

Dupa parerea mea, naturistele si orice alte medicamente nu 'te fac bine' ci doar mai amelioreaza pt putin timp din simptome. Numai gandirea ta te poate face bine si numai schimbarea gandurilor si atitudinea te poate face bine.
Iar ideea ca tratamentele homeopate ar fi placebo e cu atat mai rau in situatia asta de anxietate. Pt ca daca tu crezi ca daca iei o pastila, asta rezolva totul, este din nou un mod gresit de... gandire!!

Eu iau naturiste si sunt constienta de faptul ca nu ele ma fac sa ma simt mai bine, ele doar ma ajuta temporar si cat de cat cu starile fizice, in rest. totul porneste din mintea mea, din interiorul meu! Iar eu asta schimb acum: modul de gandire si atitudinea mea!

Pe mine ma ajuta sedintele de terapie cognitiv comportamentala. Ai fost la un psiholog pt o evaluare? daca nu, iti recomand sa mergi, te ajuta mult sa te intelegi pe tine insati, sa te 're-cunosti', sa te redescoperi si sa inveti cine esti si ce e cu starile astea.
E mult 'de munca' sa zic asa, necesita timp, pasi mici si siguri si rabdare, rabdare si iar rabdare. Dar cand vei incepe sa ai rezultate pozitive, fie ele cat de mici, vei incepe asa, usor usor sa vezi altfel situatia si asta iti va da incredere sa mergi mai departe si spre bine.

Si inca ceva, eu nu cred ca anxietatea se 'trateaza'. Anxietatea nu e o boala!!! Eu cred ca anxietatea trebuie acceptata si invatat cum trebuie controlata si intr-un final, aceasta va parea ca 'dispare' doar din cauza modificarii survenit in gandire si in atitudine. Daca se schimba modul de a gandi si atitudinea, atunci oarecum 'dispare' anxietatea pt ca aceasta, dupa parerea mea e doar o stare generala rezidenta care, in principal, survine in urma unui mod gresit de a gandi.
Deci schimbarea majora ar trebui sa fie facuta in gandire si in modul de interpretare.

Succes!

p.s. va rog un dr psiholog, cineva de specialitate sa ma corecteze daca oricare din informatiile de mai sus sunt eronate, nu as dori sa induc lumea in eroare, este doar o parere personala si din proprie experienta.
0
17-10-2012, ora 21:24
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Da, katalyna76 beneficiază de un tratament psihologic adecvat şi foloseşte terapia naturistă ca factor de suport secundar. Dacă ar fi fost singura sursă de suport şi considera că astfel va reuşi să controleze anxietatea ar fi fost greşit.
Efectul placebo trebuie susţinut dar nu printr-o terapie ineficientă. Să nu credeţi că acest efect produce schimbări majore şi de durată.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul