tratament la copil de 3 ani si 8 luni

28-10-2013
gabriella olteanu
Nu este medic/terapeut
gabriella olteanu
Buna ziua,
Am un baietel de 3 ani si 8 luni si are 15 kg..ieri dimineata a tusit de cateva ori si ii curgea nasul...iar doctora mi-a zis sa ii dau stodal si are si diaree de ieri si pt asta mi-a zis sa ii dau debridad, si i-am dat si propolisC kids plicuri...dar acum nu mai tuseste chiar deloc si nici nu ii mai curge nasul doar stranuta..ce credeti ca ar trebui ssa fac???ca de doua ziel ii dadeam cavit imun...cu ce tratament sa continui..astept raspuns va multumesc...
1 comentarii
0
30-10-2013, ora 19:09
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
In primul rand, ce inseamna diaree? Cate scaune prezinta pe zi, ce consitenta au, ce culoare? Ati observat prezenta produselor patologice in scaun (adica mucus sau sange)? Cum e starea generala, prezinta febra?
Initial ati pomenit de tuse si rinoree (adica de curgerea nasucului). In primul rand, fiind micut, cu siguranta nu isi sufla nasul eficient. Prin urmare, secretiile se scurg in spate, pe peretele posterior al faringelui, il irita si de acolo poate aparea tusea (cum se intampla la aproape toti copiii mici). Daca medicul l-a ascultat la plamani si nu a sesizat nimic patologic (anormal), din punctul meu de vedere nu este nevoie de administrarea antitusivului (Stodal sau oricarea alt sirop de tuse), deoarece aceasta apare prin mecanism iritativ. Prin urmarea, din momentul in care nu i-a mai curs nasucul, nici nu a mai tusit.
Acum, in ceea ce priveste diareea, la foarte multi copii de varsta lui aceasta poate fi precedata de simptome respiratorii (tuse, curgerea nasului sau a ochilor). Adica, o viroza digestiva poate fi precedata de una respiratorie. Urmariti frecventa si consistenta scaunelor si eventualele simptome asociate (febra, lipsa poftei de mancare, varsaturi, stare generala alterata). este important ca pana la normalizarea tranzitului intestinal sa tina un pic de regim alimentar si anume: uscaturi (paine prajita, grisine, covrigei), banane, supa de pui cu zarzavat, branza de vaca proaspata, piure de morcovi cu carnita fiarta de pui sau la gratar, orez, ceai de menta neindulcit, cu excluderea fructelor (in afara de banana) si a sucurilor de fructe, a dulciurilor, a grasimilor. Daca bea lapte, puteti administra o formula fara lactoza. In ceea ce priveste Debridatul, Cavit imun si Propolis Kids, nu i le mai administrati acum. Puteti sa ii dati in schimb Eridiarom (niste pastilute mov, cu extract de afine, 3x1/zi, copiii le accepta in general cu placere) si Hidrasec (sunt plicuri de 10 mg, 3x1 plic/zi, dizolvate in apa sau ceai).
De asemenea, este foarte importanta hidratarea: chiar daca nu cere, oferit-i dumneavoastra apa plata sau ceai neindulcit.
Daca simptomele nu remit in 2 zile, respectand principiile de mai sus, adresati-va unui medic pediatru sau infectionist.
O seara placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul