tratament cu Paluxetil - ameteli

10-02-2009
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
Buna ziua,
iau de mai bine de jumatate de an paluxetil si cum simtomele au disparut (atacuri de panica, stare de rau, palpitatii, senzatia de lesin) - si au cedat imediat dupa ce am inceut tratamentul - medicul a decis (dar si eu am insistat foarte mult, daca nu ajungeam sa ma inteleg cu medicul, o facema de una singura) sa diminuez progresiv doza de la o pastila la o jumatate de pastila (nu mai situ doza). Inainte de a diminua doza cu consimtamantul medicului ma faceam ca uit sa-mi iau pastila si a doua zi ma simteam ametita (de parca m-ar fi tras un curent sau as fi avut gripa), acum nu uit sa-mi iau jumatatea de pastila insa ametelile persista. Sa inteleg ca e normal sa ma simt astfel, pana organismul se obisnuieste cu noua doza (timp de o luna dupa care nu mai iau deloc, la recomandarea medicului psihiatru)? sau ar trebui sa-mi fac niste analize (de sange cel putin) pentru a exclude o alta posibila cauza? Sunt si un pic (un pic bine) racita, am facut un tratament cu antibiotice (o bronsita foarte frumoasa, vorba medicului, harcaiam din greu si tuseam urat de tot), ma mai doare gatul si in piept si inca mai harcai cate o data, sa fie a doua cauza? Sarcina - exclusa, mancatul - sarit peste micul dejun.
Si o alta intrebare - paluxetilul poate da dereglari stomacale, intestinale? ma cam doar burta din cand in cand (mai ales la apasare, toata zona abdominala e sensibila). Dupa ce intrerup tratamentul, ar trebui sa iau un antidepresiv natural? (pasiflora).
Va multumesc.
3 comentarii
0
14-02-2009, ora 09:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna dimineata!

"daca nu ajungeam sa ma inteleg cu medicul, o faceam de una singura" - am ras copios, va multumesc pentru exprimare foarte serioasa, dar in acelasi timp hilara.

Este normal sa va simtiti putin mai rau, astfel de simptome (ameteala, dureri de cap, greata etc.), sunt foarte comune in cazurile de renuntare la antidepresive, chiar si progresiv; vor disparea, stati linistita, insa, nu ar strica sa va faceti si un set de analize medicale, asta pentru a elimina o posibila anemie (si nu numai) care ar explica starile de ameteala.

Paluxetil, poate sa provoace hiperaciditate, ca de atfel si antibioticul. Dupa ce nu-l mai luati, incepeti o cura cu ceai de sunatoare (efect antidepresiv si anxiolitic - 3 cani pe zi dupa masa) si apa de tarate (s-a demonstrat ca taratele de grau contin substante care "ataca" alimentele ajunse in stomac, facand astfel digestia rapida si usoara, elimina hiperaciditate si afectiunile colaterale acesteia)

Apa de tarate se prepara astfel:
Se pun 3-4 linguri de tarate intr-un litru de apa si se lasa de seara pana dimineata, apoi se strecoara prin tifon si se consuma cate o cana pe stomacul gol de 3-4 ori pe zi, sau chiar mai mult, nu exista o limita anume, doar ca, bauta inainte de masa va satura mai repede, iar bauta dupa masa va ingrasa.

Numai Bine si multa sanatate!
0
16-03-2009, ora 02:29
Roxana_Gh
Nu este medic/terapeut
Roxana_Gh
va multumesc pentru raspuns si pentru sugestia cu apa de tarate, de sunatoare stiam, insa nu am reusit sa ma tin serios de ea, fac abuz doar de ceaiul verde.
as mai avea o intrebare pentru cine e familiarizat cu efectele paluxetilului, in sfarsit am scapat de el, nu-l mai iau de cateva saptamani si... nu-mi pot da seama daca mi-a facut bine sau nu.
Inainte sa ajung la psihiatru am facut o tura buna pe la mai multe cabinete medicale, in fine diagnosticile au fost multe si niciunul serios (comparativ cu suspiciunile de boli cu care porneam investigatiile), dupa nici 10 min. de conversatie cu psihiatru mi-a pus diagnosticul de tulburari de adaptare si in felul acesta am ajuns sa iau paluxetil. Acum ca nu-l mai iau se pare ca o iau de la capat.
Nu vreau sa cred ca sunt dusa cu capul, sunt doar obsedata de preventie si cum preconizez schimbari majore in viata mea (un divort) vreau sa ma stiu ok ca sa pot face fata oricaror greutati (cum ar fi sa-mi intretin copilul si sa ne descurcam cu statutul de cetateni straini); Am tinut sa precizez acest aspect pentru ca m-am ciocnit si de astfel de abordari ( e drept atunci cand mergeam cu un bilet de trimitere si nu plateam consultatia);
Nu stiu cat de reala a fost tulburarea de adaptare, insa medicamentul prescris (sau doar efectul placebo al faptului ca in sfarsit am fost luata in serios si mi s-a pus un diagnostic serios si am inceput un tratament serios) m-a ajutat mult in sensul ca majoritatea simptomelor mele au disparut (dureri musculare si articulare, dureri persistete saptamani intregi de cap, spasme musculare f. suparatoare, senzatie de greutate in maini si picioare si sufocare si etc.), ipoteza unui medic endocrinolog era ca sunt mult prea sensibila si ca orice ma afecteaza daca am inteles eu bine - problemute la nivel emotional-psihic se manifestau f. rapid la nivel fizic - o fi vorba despre un soi de echilibru psihic pe care eu l-am pierdut in momentul in care plecat "de-acasa"?
Intrebarea mea fiind urmatoarea - care este efectul Paluxetilului asupra creierului, psihicului, organismului (am inteles deja ca poate da dependenta, ca poate provoca hiperaciditate); Am luat Paluxetil 9 luni de zile, ar fi extraordinar sa stiu si de ce.
Va multumesc.
0
21-03-2015, ora 08:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Numai benzodiazepinele luate in exces dau dependenta.
O tulburare anxios-depresiva e in general cronica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul