tratament candida genitala | Forumul Medical ROmedic

tratament candida genitala

24-07-2008
odette_f
Nu este medic/terapeut
odette_f
Buna ziua. Va scriu din nou in speranta ca ma veti ajuta cu un sfat avizat. Am urmat tratamentul pentru Candida, insa banuiesc ca nu a avut efect garantat, pentru ca, desi am urmat tratamentul cu strictete (2 ovule Lomexim - la 3 zile, spalaturi cu Tantum Rosa- cate una la 3 zile timp de 2 saptamani, Flamexim pastilute- 10 zile si Nistatina- pastile cate 2 la 8 ore timp de o sapt; precizez ca nu am consumat dulciuri, am evitat pantalonii stramti si chilotul din materiale sintetice; am avut grija sa dezinfectez de fiecare data irigatorul si lenjeria intima; am consumat cate doua iaurturi in fiecare zi), TOTUSI, sotul meu a fost in imposibilitate obiectiva de a urma tratamentul cu Nistatina- pe cale orala, avand in acea perioada dese stari de greata. In ultima zi de Flamexin, dupa ce epuizasem Nistatina si ovulele, am avut un contact sexual fara protectie. In continuare am secretie, dar nu asa de densa ca inainte. Nu are miros urat si este albicioasa, fara aspect branzos. As putea sa reiterez tratamentul, insa de data aceasta cu Lomexin 600 mg ovule si Diflucan sau Flucovim 300 mg sau alte pastile (eu si sotul) care sa aiba o durata mai scurta de administrare? Apoi voi face o noua programare pt testul Pap (mi s-a depistat o rana pe col) si o noua reevaluare a secretiei. Am primit tratamentul de mai sus in urma urmatoarelor concluzii rezultate din analiza secretiei: Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/ sau colorat): - celule epiteliale poligonale: RELATIV FRECVENTE - celule epiteliale rotunde: RARE - celule cu aspect de "clue cell": ABSENTE - leucocite: NUMEROASE - trichomonas vaginalis: ABSENT - levuri: NUMEROASE - inmugurite: PREZENTE - hife, pseudohife: PREZENTE Flora microbiana : NORMALA (flora factobacilara) Culturi secretii vaginale cu antibiograma: PE MEDIILE DE CULTURA NU S-A DEZVOLTAT FLORA MICROBIANA PATOGENA. Va multumesc mult pentru solicitudine.
4 comentarii
0
24-07-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
Pai...din cate vad eu, conform analizelor...tu n-ai avut infectie cu Candida...ci cu trichomonas.Tie medicul ti-a zis ca-i candida..?
0
24-07-2008, ora 00:00
odette_f
Nu este medic/terapeut
odette_f
Scrie in dreptul la "trichomonas vaginalis"- ABSENT.
0
24-07-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
ops, scuze!Am citit eu gresit!Deci, eu pt candida am folosit unguent de uz intern cu clotrimazol.Si n-am mai facut nicio spalatura...
0
14-08-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Incearca un tratament cu Lomexin ovule si probiotice gen Lactobacilus acidophilus sau bulgaricus!!! Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: