tratament

05-01-2012
dariaalexandra
Nu este medic/terapeut
dariaalexandra
Am fost de curand la medic, pt o inflamatie in gat si febra i s-a dat antibiotic zinnat, am inteles ca e foarte puternic.Ati folosit acest medicament, are vreo reactie adversa?
2 comentarii
0
05-01-2012, ora 18:01
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Trebuia intai sa i se faca un exudat faringian cu antibiograma.
Ar fi bine sa se faca si exudat nazal cu antibiograma, deoarece inflamatia in gat poate fi de la mucozitatile din nas care se scurg in gat si focarul de infectie sa fie in nas, de fapt.
Vorbeste cu medicul ORL sa faci intai aceste exudate si cred ca poate face tratament cu acel antibiotic pana vin rezultatele, dupa care mergi cu rezultatul antibiogramei sa vada daca il lasa sau il schimba cu un altul de pe antibiograma.
Nu face asta decat daca medicul este de acord, dar corect asa ar fi.
Inainte de analiza, care se face dimineata, sa nu se spele in gura si in nas, sa nu manance, sa nu bea si sa treaca cel putin 10 zile de la ultima pastila de antibiotic, in caz ca a luat.
Altfel iese rezultatul fals negativ.
Daca a inceput tratamentul, sa il faca asa cum a prescris medicul, apoi dupa cel putin 10 zile de la ultima pastila luata, sa faca acele exudate cu antibiograma.
Daca nu scapa de streptococ (asta este bacteria din gat), in timp va avea mari probleme cu articulatiile si va fi mereu bolnavicioasa.
Pentru streptococ nu se intrerupe tratamentul 10 zile si se ia la ore fixe fara intarziere, ca sa nu capete rezistenta bacteria la acest antibiotic.
Personal, eu nu pot sa iau antibioticul acesta timp de 10 zile ( imi da bradicardie), dar unii oameni il suporta fara probleme.
De aceea ziceam ca ar fi bine de facut antibiograma, ca sa nu se chinuie cu un tratament care nici nu este eficient, in caz ca bacteria este rezistenta la el.
0
05-01-2012, ora 21:05
tema
Nu este medic/terapeut
tema
dariaalexandra,
Aceste detalii pe care ti le-am oferit au un caracter strict orientativ, medicul va decide conduita de tratament.
Poti cere unui alt medic o a doua parere, pentru siguranta.
As insista cu inca un detaliu - Cercetari mai recente arata ca, unii copii pot face o boala numita - Pandas (boală pediatrică neuro-psihiatrică autoimună) - care este asociata unei infectii faringiene cu streptococ. Asa ca, nu este chiar simplu.
Daca are streptococ in gat, chiar trebuie sa te asiguri ca tratamentul este eficient.
Citeste mai multe detalii aici:
http://www.adhd.com.au/PANDAS.htm
sau mai multe sespre streptococi :
http://www.jurnalul.ro/medicul-de-familie/infectiile-streptococice-print-559212.htm
Asta, ca sa stii in general.
Multa sanatae!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul