transplantul renal si nasterea unui copil dupa intreventie

28-09-2008
bursucel26
Nu este medic/terapeut
bursucel26
buna ziua...am 26 de ani si anul trecut am suferit o interventie cirurgicala si anume mi-a donat mama un rinichi.as vrea foarte mult sa stiu ce sanse am ca sa aduc pe lume un copil sanatos si de asemenea riscurile la care ma supun facand un copil.si as mai dori sa stiu daca in romania exista vreo pacienta transplantata care a nascut, deoarece nu am gasit nimic de genul asta.va multumesc mult..
26 comentarii
0
11-05-2009, ora 11:44
mony72
Nu este medic/terapeut
mony72
Draga mea,
Pot sa-ti spun ca eu am facut un transplant renal la 28 de ani si m-am interesat despre acest subiect la dra. dr. care ma trateaza de 10 ani(2 inainte de transplant si 8 dupa), si mi-a spus ca nu este nici o problema in a avea copiii, doar ca ar trebui schimbat tratamentul, in special cell-ceptul care este toxic in timpul sarcinii.Daca ai curajul de a ramane insarcinata, deoarece fiecare organism este diferit si reactioneaza altfel la un astfel de efort, iti propun sa faci ceea ce simti.Din cate stiu cred ca exista cel putin o persoana care a facut acest lucru, dar totul ramane la hotararea ta.Recunosc faptul ca eu n-am facut pasul acesta, nu doar din cauza transplantului dar si din cauza problemei de baza care este de ordin genetic.Oricare ar fi hotararea ta eu iti urez multa sanatate si o viata plina de fericire.
0
23-08-2010, ora 12:04
Cristinne85
Nu este medic/terapeut
Cristinne85
Buna Bursucel26,

Si eu am transplant renal si vreau un copil !! Te rog sa-mi spui cam ce ai facut tu din 2008 si pana acum... ai reusit? Sau ce probleme ai intampinat? Poate facem cumva ca vorbim direct pe mail.
0
21-02-2011, ora 19:00
bursucel26
Nu este medic/terapeut
bursucel26
scuze de mult nu am mai aparut pe aici...nu am facut nimic in legatura cu sarcina, m-am resemnat oarecum.in aprilie ma duc la control si vreau sa stau serios de vorba cu doctorita...dar sunt foarte dezamagita de comunicarea dintre medic-pacient.practic nu prea exista..
0
22-02-2011, ora 09:15
Olgutzas
Nu este medic/terapeut
Olgutzas
Buna fetelor,

si eu am transplant, mie doctorita mi-a spus ca este foarte riscant la persoanele cu transplnt sa ramana insarcinate, este foarte riscant atat pt noi(putem pierde rinichiul, automat si sarcina..poate chiar si viata) cat si pentru fat care va avea cu siguranta probleme cu rinichii. Eu cred ca solutia cea mai buna este ori adoptia, ori sa va dedicati copiilor fratilor vostrii dc aveti. Sanatate!
0
22-02-2011, ora 15:41
Cristinne85
Nu este medic/terapeut
Cristinne85
Buna Bursucel

Eu am fost la control acum in Februarie si Doctorita mea mi-a schimbat Cell-Cept-ul cu Imuran. Daca toate analizele ies bine pot sa raman gravida ( sau sa incerc ) dupa 3 luni de la schimbarea tratamentului.

M-a pus sa repet CMV- ul. nu si-a dat seama din rezultatul de la Fundeni daca este activ sau nu... nu a fost foarte clar. Cam in 8 zile imi iese noul rezultat - de data asta am facut analiza la Synevo. Sper sa nu-mi puna CMV-UL bete in roate pt ca daca este activ... s-a dus cu gravidenia.

Doctorita mea mai are o pacienta care este gravida in 6 luni si ii merge foarte bine ! Asta imi da sperante.
0
22-02-2011, ora 15:55
Cristinne85
Nu este medic/terapeut
Cristinne85
Draga Olgutzas,

Daca pacienta nu are alte probleme medicale si rinichiul functioneaza perfect, sunt sanse foarte mari ca o sarcina sa fie dusa la bun sfarsit ( nu spun ca nu sunt riscuri... dar nu cred sub nicio forma ca poti sa mori ).

"If a woman has a well-functioning kidney transplant, her chances of having a healthy baby are about as good as for a woman without kidney disease. If a transplanted kidney works well, getting pregnant will not risk the kidney." (aakpRENALIFE, Vol. 20, No. 4 : Pregnancy in ESRD and Transplant Patients - este putin cam vechi - din 2005, dar am si mai noi daca vreti).

Am strans in timp cateva articole destul de utile despre problema asta. Si am si link-uri catre site-uri de specialitate din afara. Vi le pot trimite pe mail daca vreti.
0
23-02-2011, ora 13:12
Olgutzas
Nu este medic/terapeut
Olgutzas
S-ar putea sa se fi referit doctorita exclusiv la mine, pt ca am mai multe probleme..
0
04-07-2011, ora 21:53
bursucel26
Nu este medic/terapeut
bursucel26
scuze fetelor am lipsit cam mult de aici.am fost la Cluj si doctorita de acolo mi-a spus ca cel mai bine ar fi sa nu incerc asa ceva, mi-a spus sincer ca ea nu are experienta in asa ceva si nici medicii ginecologi.Si a mai zis ca e foarte grea o asa sarcina iar copilul se poate naste cu handicap.asta m-a speriat rau de tot!Oricum D-zeu sa le ajute pe cele care au curajul si nebunia de a incerca...eu deocamdata am dat inapoi...ma mai gandesc...va pup si va imbratisez...astept vesti.
0
08-10-2012, ora 12:07
Cristinne85
Nu este medic/terapeut
Cristinne85
Buna fetelor. Eu intre timp am nascut o fetita sanatoasa tun. Joi implineste o luna de viata. I-am facut eco si rinichii ei sunt ok, precum si celelalte organe. I-am facut si diferite analize si toate au iesit ok. Nici imunitatea nu i-a fost afectata. Eu sunt bine, am avut creatinina in timpul sarcini de la 0.9 la 1.1. Am avut o sarcina foarte usoara. Pe toata perioada m-am plimbat desi aveam picioarele umflate ( din cauza sarcinii, nu a rinichilor). Am nascut natural, fara epidurala. Am nascut foarte usor, in 2 ore jumate de la inceperea contractiilor. M-am refacut foarte repede. Niciun doctor nu a fost speriat de faptul ca am transplant. Au luat totul ca pe o provocare si s-au purtat ca niste adevarati profesionisti. Nu uitati ca inca mai avem doctori buni in tara asta care sunt in stare sa accepte si sa trateze cazuri pe care alti doctori din alte tari le refuza din prima. Am nascut la Filantropia, in Bucuresti.
Va pup si va doresc tot binele din lume :* !!
0
07-03-2013, ora 14:04
Linda81
Nu este medic/terapeut
Linda81
Buna ziua!

Puteti sa-mi spuneti la care ginecolog sunteti? Eu pana acum n-am gasit un/o ginecolog care sa-mi dea dovada de incredere ca se pricepe la sarcina dupa transplant renal :(
Multumesc!
0
31-07-2015, ora 15:33
elena hrestic
Nu este medic/terapeut
elena hrestic
buna ziua!
am un an de la transplant si saptamana trecuta am vorbit cu profesorul care ne are in grija, despre sarcina si s-a arata foarte entuziasmat de trensplantatii care vor sa aiba o viata foarte normala si nici nu a intrat in discutie problema ca mi-as putea pirde viata sau copilul sa aiba probleme. ba mai mult mai sunt cateva doamne cu transplant renal care au nascut fara probleme si ce e mai importat copii sunt perfect sanatosi. mi-a schimbat medicamentatia dupa 3 luni de advagraf si imuran pot sa raman insarcinata. deci fetelor fiti increzatoare nu tematoare ca fara optimism ne plafonam!!! o sa va tin la curent cu ce mi se intampla si mie!! Sa aveti multa sanatate!!
NU uitati sa fiti optimiste, ca viata e frumoasa daca stim sa ne-o facem frumoasa!!!
0
29-08-2015, ora 22:01
Crisa2015
Nu este medic/terapeut
Crisa2015
Buna seara tuturor,

Eu am 2 luni de la transplant (l-am facut la Cluj), iar doctorul meu nefrolog din Bucuresti, care ma monitorizeaza, mi-a spus ca pot sa raman insarcinata dar sa astept macar 1 an, ideal 2 dupa transplant. Bineinteles, cand ma hotarasc este necesar sa schimb medicatia (exact ceea ce spune si Elena Hrestic)si apoi sarcina urmarita indeaproape. Insa mi-a spus ca sarcina nu comporta mult mai multe riscuri decat in cazul unei femei care nu a facut transplant.
Elena, iti doresc mult success si sanatate, sa ne dai vesti bune cat de curand !
Si te rog sa ne scrii sa stim de tine, pentru mine una, orice veste buna de acest gen este o dovada in plus ca se poate si-mi intareste credinta :).

seara frumoasa !
0
30-10-2015, ora 17:38
elena hrestic
Nu este medic/terapeut
elena hrestic
Buna dragelor!!
Am revenit cu vesti foarte bune!!! Am ramas in sarcinata exact la 3 luni dupa ce mi sa schimbat imunosupresoarele. Peste 2 saptamani o sa merg la un ginecolog sa vedem exact cate saptamani sunt, si in ce stare decurge treaba!! Va pup mai revin cu vesti peste 2 saptamani!!
0
05-11-2015, ora 09:58
bilibistroc
Nu este medic/terapeut
bilibistroc
Buna, Elena hrestic. Imi poti spune la ce spital mergi pentru control legat de transplat? Sau zi mi orasul.Imi doresc si eu un bebe, dar nu am comunicat inca cu medicii.Am facut de doua ori transplant renal, primul a tinut 9 ani, iar acum sunt la al doilea si am 3 ani si 6 luni. Nu uita sa ne scrii si o sarcina usoara. Bravo!
1
05-11-2015, ora 10:06
elena hrestic
Nu este medic/terapeut
elena hrestic
Buna! bili eu merg la iasi la control la profesorul Adrian Covic!! dar cred ca toti din tara sunt la fel de buni!! Iti urez succes!!
1
02-09-2016, ora 15:26
Dr.Nume
Nu este medic/terapeut
Dr.Nume
Buna Olgutzas si am facut transplant renal in decembrie 2006 si am vorbit cu dna dr si mia schimbat cell-cept-ul cu imuran de 2 luni iar acum astept sa vina minunea in viata noastra nu vreau sa renunt la ideea de a avea bebita al meu!
0
30-09-2016, ora 19:09
AlinaArsene
Nu este medic/terapeut
AlinaArsene
Buna fetelor, am transplant renal de aproape 6 ani si sunt casatorita cu un barbat care are si transplant renal de 8 ani! Putem face un copil???
0
06-11-2016, ora 21:07
marijana
Nu este medic/terapeut
marijana
eu am transplant de 2ani si as vrea sa stiu cum sta treaba cu sarcina dupa transplant
0
09-11-2016, ora 20:44
marijana
Nu este medic/terapeut
marijana
Alina Arsene te rog frumos spunemi si mie si eu am transplant de 2 ani si sotul are de 8 ani tu ai facut ceva cu sarcina.
0
17-11-2016, ora 22:49
AlinaArsene
Nu este medic/terapeut
AlinaArsene
Buna, da! Am vorbit cu medicul specialist de la Iasi si mi.a schimbat tratamentul cu imuran! Peste 3 luni pot ramane insarcinata, sotului meu nu i a schimbat nimic!
0
19-08-2019, ora 21:54
marijana
Nu este medic/terapeut
marijana
buna alina arsene as dori sa stiu si eu la ce medic ginecolog ai fost!!! din ce oras! daca ai facut ceva in legatura cu sarcina !!!
0
19-08-2019, ora 22:45
veronika08
Nu este medic/terapeut
veronika08
Buna seara! Sunt cea mai fericita mămica de 8 luni. Bunul Dzeu a avut grija de mine transplant renal de 6 ani... și ma binecuvântat cu o dulceața mica de fetița sănătoasă.
0
20-08-2019, ora 15:41
marijana
Nu este medic/terapeut
marijana
Buna veronika 08 as dori sa stiu unde ai nascut si la ce doctor ginecolog ai fost !!! Si eu am de 5 ani transplant renal si vreau un bebe dar sa imi gasesc un ginecolog bun.Sanatate si tie si lui bebe.
0
20-08-2019, ora 16:44
veronika08
Nu este medic/terapeut
veronika08
Merg la control cu transplantul la Iasi la Dnul Profesor Covic. Am vorbit cu prof., am făcut careva analize, mi-a schimbat tratamentul de la myfortic am trecut pe imuran... și tot el îți recomanda un ginecolog bun...am născut la maternitatea “Cuza-Vodă” din Iasi. Prof. M. Onofriescu... care ii multumesc din suflet ca a avut grija de mine și de fetița mea! Sănătate tuturor!
0
01-12-2020, ora 23:47
Izabela89
Nu este medic/terapeut
Izabela89
Buna fetelor. As dori sa stiu daca este vreo fata pe aici cu care e l dna tacu si a fost insarcinata sau este sau intentioneaza. Ma intereseaza sa stiu experienta voastra cu dansa. De asemenea, la ce medic bun ginecolog ati fost in Bucuresti?
0
01-02-2022, ora 15:18
marijana
Nu este medic/terapeut
marijana
Buna ai reusit sa ramai insarcinata.Tia dat voie dna doctora.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Cercetătorii americani raportează că au transplantat cu succes rinichii unui porc într-un om aflat în moarte cerebrală
  •