transplant de os mandibular

23-03-2010
marcelaniculita
Nu este medic/terapeut
marcelaniculita
Am facut o operatie de transplant de os in vederea punerii a 3 implanturi, in partea stanga sus, de la canin in spate.Deci in partea stanga sus dupa canin nu mai am nici un dinte.
Operatia a durat 2 ore, au fost vreo 3 medici in jurul meu si 2 asistente. S-a muncit mult, la un moment dat credeam ca ma sfrasesc...ca lesin. Nu a durut, dar trebuia sa ma concentrez sa stau in pozitia buna sa se poata lucra. Auzeam tot ce se vorbeste in jurul meu, cred ca au fost si ceva momente tensionate in randul specialistilor, ma temeam sa nu-mi sparga mandibula de tot...A durat cel mai mult recoltarea osului. Punerea osului la pozitie a fost mai usoara. Cred ca as fi renuntat la aceasta varianta, daca mi s-ar fi prezentat cat de cat ce inseamna aditie de os si mai ales daca as fi stiut prin ce trebuie sa trec dupa operatie. Nu ma deranjeaza ca m-am unflat, ca m-am invinetit de la barbie pana spre gat, astea trec. Nu mi s-a garantat ca osul se va lipi acolo si ca vor fi posibile implanturile, nu va spun cat a costat.
Acum dupa 5 zile de la operatie imi curge nasul mereu si stranut de parca as avea cea mai teribila rinita.. sau asa ceva, nu m-am confruntat niciodata cu asa afectiuni nazale. Am luat antibiotic si mai iau ( 7 zile in total de augmentin), ketonal, bixtonim, bromhexin.
Oare mi se trage de la prea multa gheata pe care am tinut-o sa reduc procesul de umflatura si inflamare?oi fi capata vreo sinuzita...
S-or fi spart sinusurie in timpul operatiei? Sunt ingrijorata sa nu deranjez ceva la operatie datorita stranuturilor, desi incerc sa nu suflu nasul violent si-mi "infund" cum pot stranuturile... de ce nu m-au avertizat medicii de toate acestea?Cat va mai dura aceasta stare nefericita?
5 comentarii
0
24-03-2010, ora 10:02
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca in timpul interventiei s-ar fi deschis sinusul maxilar, medicii ar fi trebuit sa va spuna acest lucru tocmai pentru ca in acest caz nu trebuie sa "stranutati infundat", ci cu gura deschisa, pentru a nu face presiune in sinus. de asemenea trebuie sa puneti picaturi in nas pentru ca acesta sa nu se infunde. continuati cu tratamentul medicamentos pe cale generala. sanatate multa si rabdare...
0
24-03-2010, ora 13:57
marcelaniculita
Nu este medic/terapeut
marcelaniculita
Multumesc pentru raspuns. Acum dupa aproape o sapt. de la interventie ma simt ceva mai bine.Probabil ca am folosit prea mult timp punga cu gheta din dorinta de a diminua umflatura.si am racit. Intradevar trebuie rabdare..Sper ca va fi totul bine pana la urma.Dupa operatie mi s-a spus sa nu stranut pe nas si nici sa suflu nasul ci doar sa-l tamponez usor.
0
10-05-2010, ora 16:33
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Buna Marcela, sper ca te simti mai bine acum
Vroiam sa spun ca eu am facut doua sinusuri lift (implant de os, cum ii spui tu) si as mai face unul daca ar fi nevoie :))) Ideea e ca fiecare organism reactioneaza diferit. Nu m-am chinuit intr atat incat sa spun :oaw ce groaznic a fost. M -am imflamat si eu destul de mult, la ambele si am avut hematoame.
Ideea e ca in urma cu trei saptamani am facut si implantele dentare.doua deocamdata, atat imi lipsea pe o parte. Nu m-am inflamat DELOC, nu am avut hematom, desi ma asteptam/.interventia (din punctul meu de vedere) a fost mai greu de suportat decat la os.A fost ca si cum mi-ar fi scos o masea.la fel de repede s-a produs recuperarea.
Acum ramane de vazut daca osteointegrarea va fi ok
O intrebare pt Andreea: ce probleme ar putea aparea de acum daca totul a fost ok? :smile: Cand imi dau seama daca s-au osteointegrat? Doar la montarea bonturilor.(nu fac diferenta intre cele de vindecare si cele permanente)
0
10-05-2010, ora 23:37
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
pentru jo anne: daca pana acum totul a fost bine, nu cred sa apara probleme in privinta osteointegrarii de acum in colo.
la montarea bonturilor de vindecare medicul tau va evalua si starea implanturilor, care probabil va fi ok. tot ce trebuie sa faci tu de acum in colo este sa mentii o igiena cat mai buna a coroanelor pe implant, si a celorlalti dinti bineinteles. si sa mergi periodic la control la medic.
0
12-05-2010, ora 19:35
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Multumesc Andreea :) asa o sa fac.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •