mi-au iesit transaminaze marite si mi-au zis ca am o steatohepatita nonalcoolica

31-10-2008
raluxa
Nu este medic/terapeut
raluxa
am si eu o mare problema.din luna februarie de cand mi-am facut analizele obligatorii mi-au iesit transaminazele marite.am fost la spital, le-am refacut au iesit normale.mi s-a zis ca am o steatohepatita non alcoolica.in septembrie mi-am refacut analizele si mi-au iesit tgp 320 si tgo 210.am mers iar la inst de boli infectioase si acolo mi-au iesit si mai mari, tgp.630 si tgo 240.apoi am inceput tratament cu lagosa, ursofalk, sargenor. am repetat analizele si au iesit normale.am facut si punctie biopsica la ficat acum astept rezultatul.cert e ca ma simt f rau, sunt f obosita.am uitat sa va zic ca markerii sunt negativi.ce poate fi?pe langa steatohepatita asta, cica ar fi si hepatocitoliza.
6 comentarii
0
31-10-2008, ora 13:51
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Pai hepatocitoliza chiar asta inseamna: marirea transaminazelor TGO si TGP. Mai sunt multe alte analize in afara markerilor virali care ar trebui facute: Anticorpi LKM-1, Anticorpi-anti-mitocondriali, Ceruloplasmina, Bilirubina t, d FA, gama-GT, colesterol total, trigliceride ; Echografia abdominala poate si ea sa aduca elemente in plus ptr diagnostic.
0
03-11-2008, ora 08:12
raluxa
Nu este medic/terapeut
raluxa
anticorpii mi-au iesit negativi toti, ceruloplasmina si feritina - negative.bilirubina - 1, 6, alkp - 185, ggt - 283 eco abdominala in limite normale.este grava hepatocitoliza?se poate trata?.multumesc
0
03-11-2008, ora 12:54
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Semnificatia hepatocitolizei este de necroza hepatica. Nu stim daca e doar o necroza tranzitorie sau o afectiune cronica hepatica care prin inflamatia cronica produce necroza. Va trebui facuta o punctie biopsie hepatica ptr a decela cauza hepatocitolizei. De asemenea, LKM-1, anti-mitocondriali.
Nu pot sa raspund printr-un cuvint daca e grav, raspunsul e mai nuantat si depinde f mult si de cauza hepatocitolizei, pe care in prezent nu o cunoastem. Ar mai fi util de facut LDH si CPK.
0
04-11-2008, ora 09:09
raluxa
Nu este medic/terapeut
raluxa
LKM1 a iesit negativ.restul nu stiu daca sunt facute.mai am si un diagnostic de colestaza enzimatica.
0
07-05-2009, ora 15:01
BEATRICE-GABRIELA
Nu este medic/terapeut
BEATRICE-GABRIELA
am facut mai multe analize printre care si ceruloplasmina a carei valoare e de 17.celelalte analize au iesit foarte bune, insa medicul mi-a zis ca trebuie sa fac si un CT.de ce? si ce inseamna aceasta valoare?
0
28-11-2012, ora 13:02
ddorin75
Nu este medic/terapeut
ddorin75
buna ziua gabriela, ai aflat de ce boala suferi?
eu sunt in aceasi situatie, transaminaze usor crescute, ggt crescut, anticorpii ANA slab pozitivi, adica 1/100, ceruloplasmina 17, dar am facut cupru in urina si seric si au fost normale, am rmn colangiografic si a iesit normal, in concluzie pana la ora asta sunt fara diagnostic de un an de zile, acum un profesor sa incumetat sa ma treaca pe ursofalk si silivit, nu stiu ce sa mai zic, simtome: dureri musculare, articulare, stare de rau generala, dureri sub coaste in partea dreapata, m au suspectat de sindromul sjogren si mi au facut biopsie la buza inferioara si miau iesit glandele salivare inflamate cronic, nu stiu ce sa mai fac.

multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: steatohepatita nonalcoolica