transaminaze foarte marite

07-01-2009
pentenu
Nu este medic/terapeut
pentenu
am un baietel de 2 ani si 8 luni si a fost operat de hidronefroza stanga.Totul e bine in privinta rinichiului dar dupa 6 luni de la operatie cand i-am repetat analizele i-au iesit niste transaminaze mari si de atunci valorile tot cresc. Mentionez ca hepatita A, B, C nu are ca am facut analize.Viermi intestinali deasemeni nu are de nici un fel. Stie cineva din ce cauza ies aceste analize mari?(adica TGO 263 si TGP 341 fosfataza alcalina382)Chiar si niste nr. de telefon de la niste specialisti. Va multumesc.
4 comentarii
0
08-01-2009, ora 19:02
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa te intorci cu copilul la chirurgul urolog pediatru care s-a ocupat de el.Cred ca trebuie facute investigatii suplimentare hepatice.Splina este in limite normale? Cand s-au gasit aceste analize mari s-a facut o ecografie abdominala copilului? Copilul poate avea o fibroza hepatica, o hipertensiune portala, poate dezvolta un grad de insuficienta hepatica, pot fi multe cauze ale transaminazelor mari.Deci trebuie sa te intorci intr-un spital de pediatrie.Numai bine!
0
09-01-2009, ora 09:05
pentenu
Nu este medic/terapeut
pentenu
Splina este in limite normale doar ficatul marit din cate mi-a zis la ecografia facuta tot la sase luni de la operatie.Multumesc oricum pentru raspuns.
0
09-01-2009, ora 09:09
pentenu
Nu este medic/terapeut
pentenu
Mai mentionez ce desi nu i-au iesit viermi intestinali mi s-a dat tratament cu Zentel si helmitox.Tratamentul cu Zentel l-a luat la sfarsitul lui noiembrie si ultima pastila de Helmitox pe 19 decembrie si analizele le-am facut pe 6 ianuarie.Asta a fost singura explicatie a dr. hepatolog din Suceava.
0
09-01-2009, ora 12:45
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai putea veni cu o trimitetre in Iasi la spitalul de copii "Sf. Maria", impreuna cu toate actele medicale ale copilului, cu biletul de iesire de la operatie si cu analizele.Vei sti si parerea specialistilor de aici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul