toxoplasmoza in sarcina

31-08-2010
Dadina
Nu este medic/terapeut
Dadina
Buna ziua. Sunt insarcinata in 18 saptamani si am constatat ca la analiza de Toxoplasma am iesit pozitiva la amandoua si anume IGM= reactive (0.70) si IGG= reactive (31.4). Am facut si testul de aviditate toxoplazmoza si a iesit Aviditate=0, 419 pozitiv IgG 155Ui/ml pozitive. Am inteles ca as fi la limita insa cu toate astea mi-a fost prescris un tratament cu Spiramicina (Rovamicina ) de 1, 5 Mil U.i. la 12 ore de acum incolo pe toata durata sarcinii. Am fost la farmacie pentru medicament si farmacista a facut niste ochi mari mari cand a auzit ca trebuie sa iau 5 luni de acum aceasta spiramicina a spus ca i se pare extrem de mult... acum e normal m-a cam speriat. E in regula daca iau rovamicina in cantitatea asta atata timp?! va rog mult de tot sa-mi raspundeti pentru ca m-am cam panicat. multumesc frumos si o zi buna
3 comentarii
0
01-09-2010, ora 20:29
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Medicii francezi prefera tratamentul cu Spiramicina la gravidele pozitive.la ei se dau 3 g/zi cure de 21 de zile cu pauze de 15 zile. Americanii dau si ei 1g de trei ori pe zi, DACA NU A AVUT LOC TRANSMITEREA la fat [ deci trebuie dovedita infectarea fetala ] caci Spiramicina nu traverseaza placenta ; in acest caz, se poate lua Spiramicina pana la nastere. Daca se dovedeste ca fatul este infectat se inlocuieste acest medicament cu Fansidar. Ai facut o singura testare ?Foarte important este de stabilit diagnosticul corect, trebuie sa se stie cu siguranta daca infectia toxoplasmotica a intervenit in cursul sarcinii sau daca reactiile srologice pozitive arata TITRURI REZIDUALE dupa o infectare veche, care nu prezinta pericolul de a produce o toxoplasmoza congenitala.E obligatoriu sa se faca 2 teste pentru detectarea Ig M, iar in caz de rezultate pozitive, se vor repeta dupa 3 saptamani pentru a se constata daca titrurile Ig M au crescut fata de prima testare. Tu incepe tratamentul, dar mergi si vorbeste cu un specialist de boli infectioase, cu un medic cu experienta, eventual de la un spital de boli infectioase dintr-un centru universitar, caci sunt multe de discutat si ai nevoie de controale periodice si la acest specialist.
0
01-10-2010, ora 09:31
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Sunt medic specialist pe boli infectioase si o sfatuiesc pe Dadina sa efectueze si IgA si IgE pentru toxoplasma, acestea sunt prezente doar in primele 6-9 luni de la o infectie acuta, titrul mic de IgM crescut poate ramane si in boala cronica, alaturi de IgG. Daca se confirma infectia acuta, tratamentul propus este corect si trebuie facut pana la sfarsitul sarcinii, dar nu e sigur ca aveti toxoplasmoza acuta, la aditivitate a iesit doar IgG pozitiv.
0
04-10-2010, ora 12:25
adinutze
Nu este medic/terapeut
adinutze
vreau si eu o interpretare pt ca doresc sa raman insarcinata.

primul test facut anul trecut: IGG 46.00 Ul/ml
IGM 0.93

al doilea test facut saptamana aceasta: IGG 33.90 Ul/ml
IGM 1.41
multumesc frumos!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina și toxoplasmoza
  •