toxocarioza

08-06-2009
bonih
Nu este medic/terapeut
bonih
Va rog daca aveti timp si rabdare sa-mi dati detalii la aceste analize ale fetiteti mele-pt ca la dr nu am gasit intelegerea necesara argumentanduni-se ca sunt, , bunisoare"
L=5600/mm Hb=12, 7% Ht=37, 7% TR=273.000/mm N=41, 6% E=3, 8% B=1, 3% M=10, 4% L=42, 9% lic=0, 9% TGP=14 TGO=22 TEST ANTITOXOCARA=19, 55. ex urina-alb, gluc=abs sed-rar ac uricp

Fetita a mai facut tratament 3 luni pt toxocarioza cu duador dar nu a avut nici un efect, acum i s-a recomandat zentel.pt 2 luni.
Problema este ca e mereu palida si incercanata-are7, 6 ani si a mai avut probleme cu ochii -astigmatism hipermetropie simplu, a purtat ochelari de corectare a vederii(dupa 6 luni ni s-a spus ca nu mai e nevoie)
va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
09-06-2009, ora 21:11
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Parerea mea este sa schimbi pediatrul.Duador si Zentel sunt una si acelasi lucru; amandoua au aceeasi substanta activa, albendazolul.Daca nu a mers cu Duador, cum va merge cu Zentel?? Testele serologice au iesit din nou pozitive pentru toxocara, trebuia schimbat tratamentul, mai ales ca Zentel, ca si Duador sunt foarte toxice pentru ficat; trei luni cu Duador [ tot anul asta? ] si acum trebuie din nou sa-i dai doua luni Zentel [ Zentel se da maxim o luna si apoi se face pauza] ii distrugi ficatul.De preferat in terapia toxocarozei este preparatul numit Mintezol.Fetita ta are analizele intr-adevar " bunisoare", adica leucocitele, euzinofilele si probele hepatice sunt tinute deocamdata sub control, dar indicii eritrocitari sunt la limita inferioara, dupa tratarea toxocarozei va avea nevoie de vitamine si minerale.Sa se spele pe maini inainte de orice masa sau gustare, nu doar cu apa simpla, ci cu apa si sapun.Sa evite contactul cu caini si pisici, nu are voie sa puna mana pe ele daca nu se spala imediat.Nu are voie sa manance fructe si legume nespalate.Cred ca stii ca examenul scaunului este normal in aceasta boala, diagnosticul este pus pe baza serologiei pozitive.Daca fetita are boala de multi ani ar fi util sa faca o tomografie cerebrala, oculara si, eventual, hepatica.Un pediatru bun va sti ce sa-ti dea.Numai bine!
0
10-06-2009, ora 09:18
bonih
Nu este medic/terapeut
bonih
va multumesc pt raspuns!
da, a facut tratament febr, martie, aprilie cu duador cate 5 zile pe luna.acum mi s-a recomandat tratament 2 luni dar cate 7 zile pe luna.
boala i-am descoperit-o anul acesta cand au inceput sa-i apara niste umflaturi care o mancau tot timpul.va multumesc pt sfaturi!
sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul