tonsilita cronica

03-02-2012
Ali1990
Nu este medic/terapeut
Ali1990
la inceput de august am inceput sa am niste dureri in git, amigdale marite, ganglion marit pe dreapta, durere in picioare, maini, tioridita subacuta. M-au sfatuit unii doctori sa scot amigdalele. insa mi s-a prescris antibiotic pentru ca la exudat mi s-a gasit klebsiella. am urmat multe cure de antibiotic. amigdalele nu le mai simt marite. dar dupa 6 luni ganglionul ala nu s-a mai remis si am inceput sa am infectii dese urinare. ma mai dor picioarele, dar la neurolog mi s-a pus diagnosticul de disfunctie vegetativa, deci e pe fond nervos.in septembria am facut testul pentru factor reumatologic si mi-a iesit negativ. luna asta nu am avut menstruatie, analiza de singe e buna, VSH-ul in norma, leucocite 8.9. La hematolog am fost cu ganglionul, care mi-a zis sa stau linistita ca nu are treaba cu bolile de singe. chestia ca simt si un discomfort in rinichi, ambii sunt lasati un pic. Intrebarea mea este: la un examen la ORL, se poate stabili prin consult clinic daca este vorba de o tonsilita cronica sau o faringita cronica? si care-s optiunile de tratament? am inteles ca se scot in multe cazuri.
multumesc
P.S. Orl-ul mi-a fost indicat de catre un medic endocrinolog astazi. mi s-a zis ca este posibil sa aiba legatura cu asta.
in cazul in care se face operatia asta, ce va fi cu ganglionul? isi revine, sau trebuie scos?
1 comentarii
0
29-08-2019, ora 15:14
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Vă recomand să faceți amigdalectomie (îndepărtarea chirurgicală a amigdalelor), iar ganglionul respectiv va reveni la normal în timp. O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.