toleranta f scazuta la digestia de alimente dulci si grasimi

30-06-2009
adelinaf
Nu este medic/terapeut
adelinaf
am 1.60 inaltime si 48 kg nu pot manca dulciuri decat foarte rar - in cazurile in care mananc desi ma feresc sau nu poftesc deloc la dulciuri ma deranjez la stomac. singurele alimente dulci pe care le tolerez sunt ciocolata neagra de 85 sau tartele cu fructe si acestea una/ luna. De asemenea am observat aceiasi reactie a stomacului meu in cazul alimentelor bogate in grasimi sau afumate - prin urmare le evit. Un avantaj este ca oricum nu poftesc la mancare sau dulciuri si atunci nu-mi da batai de cap alegerea unui aliment. Mananc ca sa am energie si atat. Insa cei din jur imi spun ca nu e normal sa evit atatea alimente sau sa nu mananc deloc dulciuri chiar daca nu poftesc la ele. Pana acum credeam ca e normal sa-ti asculti organismul cand vrea sau nu ceva si sa eviti ceea ce ii face rau. Dar ma intreb daca nu cumva imi lipsesc niste enzime responsabile de digestia zaharurilor sau a grasimilor. Cum pot afla daca e normal sau nu ce mi se intampla.
1 comentarii
0
07-07-2009, ora 17:54
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Buna ziua!

Cel mai probabil suferiti de o intoleranta la hidratii de carbon, si cand spun hidrati de carbon ma refer printre altele la: zaharoza, izomaltoza, maltaza si mai rar la glucoza si fructoza.
Va recomand sa apelati la un medic internist care sa va indice anumite analize medicale in urma carora sa va dea strict pe baza rezultatelor un tratament cu ajutorul caruia sa scapati de aceste manifestari idiosincratice (de intoleranta).

Numai Bine si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.