timpanoplastie - dati-mi sfaturi si recomandari

21-05-2008
mariuca32
Nu este medic/terapeut
mariuca32
Buna ziua,
Fiul meu, in varsta de 10 ani si-a perforat accidental, cand avea 2 ani timpanul. Am mers imediat la doctor si acesta m-a asigurat ca nu are nici o problema. Dupa aproximativ 2 sapt a facut o otita medie supurata pentru ca in urma traumatismului nu a urmat nici un tratament. Primul lucru pe care l-a facut medicul a fost sa-i faca spalaturi locale, ceea ce a agravat foarte mult situatia. Am plecat cu el la un alt medic care mi-a spus ca are timpanul perforat dar ca nu ar trebui sa-mi fac griji ca acesta se reface la copii. Au urmat cativa ani in care a facut in mod repetat otite si am stat internati la Spitalul Judetean Bacau. La un moment dat, medicul care il trata de obicei, la unul din controalele periodice mi-a spuss ca timpanul este complet vindecat si chiar "vede cicatricea la microscop". A urmat o perioada de acalmie iar dupa alte cateva luni a facut din nou o otita medie supurata. M-am speriat foarte tare si nemaiavand incredere in medicii de aici, am plecat direct la Bucuresti, la Spitalul Militar si am obtinut o consultatie la Prof. Dr. Ciuchi. A m fost socata cand mi-a spus ca copilului meu ii lipseste, practic, doua treimi din timpan. Am fost programata pentru operatie de timpanoplastie dar cu cateva zile inainte mi-a comunicat ca anestezistul nu si-a dat acordul sa-l opereze la Spitalul Militar, fiind prea mic. Atunci avea 5 ani. Am mai fost de vreo 2 ori la control, am urmarit sa nu-i intre apa in ureche si nu am mai avut probleme de nici un fel. anul acesta am facut un test pentru testarea acuitatii auditive si a iesit destul de prost, in sensul ca auzul este foarte scazut pe urechea bolnava. Mai scazut decat ar trebui sa fie in cazul unui timpan perforat. Saptamana viitoare urmeaza sa ma intalnesc din nou cu Prof. Ciuchi pentru a stabili cand va avea loc operatia. Sunt foarte ingrijorata si va rog sa-mi dati sfaturi sau sa-mi scrieti tot ce stiti despre performantele profesorului. Deasemenea mi-ar fi foarte utile relatarea unor experiente asemantoare. Va multumesc. O zi buna!
6 comentarii
0
22-05-2008, ora 00:00
MedicORL
Identitate neconfirmată
MedicORL
Mergeti cu incredere la prof. Ciuchi, este unul din cei mai buni specialisti pe ureche de la noi.
Mult succes.
0
16-06-2008, ora 00:00
veronna
Nu este medic/terapeut
veronna
sunt ana, am 14 ani si in urma unei lovituri fff puternice la urechea dreapta mi-a pierdut partial auzul si am un piuit suparator...am fost la spitalul panduri unde doctorul tusaliu mihai m-a controlat si a oservat k am o perforatie de timpan cam pe jumatate din suprafata timpanului. si mi-a spus k dak nu incepe sa mi se vindece(cu conditia sa nu imi intre apa sau nimic altceva in ureche) este nevoie de o timpanoplastie k sa ma ajute sa aud din nou.intrebarea mea este dak o sa aud vreodata la fel k inainte de acest nefericit accident sau cum de curge aceasta operatie, din ce imi reface fisura din timpan ? va rog nu ocoliti aceast comentariu este ffff important pt mn...astept raspuns urgent sunt foarte ingrijorata
0
23-07-2008, ora 00:00
Paul88
Nu este medic/terapeut
Paul88
pt ana.iadevarat toata lumea ocoleste unele datalii despre operatia unui timpan perforat.Am fost operar la urechea dreapta la timpan mai precis mi sa lipit, , spartura, , cu o membrana de ou crud.se poate pune si un scoci medical dar mai eficient este membrana de ou crud.alte metode nu mai cunosc, as fi curios sa aflu.Operatia in sine se face cu anestezie locala, nu e foare placut.P.S o sa mai scriu dupa ce o sa, mi dea pansamentul afara . SANATATE MAXIMA.
0
25-07-2008, ora 00:00
ALEX24
Nu este medic/terapeut
ALEX24
Buna ziua. Numele meu este Alex si am probleme de 15 ani cu urechea. In acest timp am avut nenumarate otite medii supurate. Chiar daca luam tratamente, urechea continua sa supureze la unele intervale de timp, in special cand raceam. Acum 10 ani medicul mi-a spus ca am timpanul partial perforat, insa ca nu este o problema, caci urechea sanatoasa va ajuta urechea cu care auzeam mai greu. Imi recomanda mereu tratamente cu oxacilina, apoi la un moment mi-a dat si niste picaturi ( o solutie rosie, ce continea synerdol), de la care aveam dureri f mari cand le puneam in ureche. Rolul era sa "usuce" zona infectata. Am trait asa ani de zile, pana acum un an, cand m-am hotarat sa-mi fac o interventie ( timpanoplstie ), avand si sansa sa o fac in Franta. Medicul de acolo mi-a spus ca timpanul este in totalitate perforat, si necesita o interventie chirurgicala, urmand sa-mi faca o grefa, cu un cartilagiu din zona lobului urechii. Interventia a durat 3 ore si a decurs ok, inainte si dupa interventia am facut si un tratament cu antibiotice (oxacilina si picaturi "corticetine"). Dupa aceasta interventie urechea nu mi-a mai supurat, auzul a iesit mai bine la audiograme, insa eu nu observ mare diferenta. Imediat dupa interventie medicul a observat ca o mica parte( ca un colt de paine) din noul timpan nu s-a inchis, si urma sa sa mai astept un an de zile, sa vad daca se va inchide total. Recent am fost la un control la medicul care m-a operat si mi-a spus ca a ramas la fel, insa fiind posibila refacerea unei noi grefe, printr-o alta interventie. Acum nu mai am probleme, el mi-a spus ca as putea sa stau si asa, insa nu trebuie sa-mi intre apa in ureche si ca nu am voie sa plonjez in apa de mare. As dori sa aflu eventual un sfat al unui specialist, daca este indicata o noua interventie. Va multumesc.
0
30-01-2010, ora 10:19
allinutzikk
Nu este medic/terapeut
allinutzikk
imi poate spune cineva cam cat ar costa o plastifiere a timpanului? si daca esti asigurat este nevoie s amai platesti ?
0
14-03-2015, ora 19:38
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
Buna ziua,

Simptomatologie existenta:
- senzaţie de zgomote în urechi, tiuituri in urechi, (au debutat in 2009 pe stanga sub forma pulsatila dupa care s-a trasformat intr-un tiuit continu, deci iniţial la o singurÇŽ ureche dar in timp s-a dezvoltat şi la cea de-a doua)
- pierderea treptată, dar progresivă a auzului
- ameţeli la intoarcerea brusca a capului, usoara senzatie de dezechilibru

In urma investigatiilor RMN ureche interna, cap+gat am fost la medical neurolog care m-a trimis si care mi-a confirmat ca din punct de vedere neurologic totul este in limite normale ! In schimb m-a intrebat daca in familia mea a mai avut cineva aceasta simptomatologie, ....i-am raspuns : "tatal meu pe la varsta de 50 de ani a patit la fel " !
In aceste circumstante mi-a recomandat sa merg la un ORL-ist cu CD-urile(si/sau filmele)ca sigur este o problema din aceasta zona.

voi ce simptomatologie ati avut ??? pe cine imi recomandati,..eu locuiesc in Bucuresti,..am fost la prof.Pascu dar sa ma ierte D-zeu,..nu mi-a dat nici o solutie !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Implant din mătase pentru tratarea timpanului perforat
  •