timonil pentru vertij la 2, 5 ani?

27-03-2011
IONELA2008
Nu este medic/terapeut
IONELA2008
Buna ziua! Am o fetita de 2 ani si sase luni, care de opt luni imi semnaleaza aparitia unei stari de ameteala, combinata cu senzatia de miscare a lucrurilor din jur. La inceput am trecut mai usor peste cateva din aceste manifestari, punandu-le pe seama oboselii. Deoarece aceste stari au continuat sa apara, mai rar (o data la o luna-doua) sau mai des (la cateva zile) si vazand spaima fetitei in acele momente, am hotarat sa nu le mai ignor.Am ajuns la un medic neurolog, care, dupa ce i-a controlat reflexele si ne-a pus cateva intrebari ne-a comunicat ca fetita ar avea vertij paroxistic benign si ne-a dat un tratament cu Timonil. Citind mai multe despre originile ametelii-vertijului, m-am intrebat daca nu ar fi fost nevoie de mai multa analize si am decis sa nu incep deocamdata acest tratament. Ce sa fac? Ma puteti sfatui? Mentionez ca fetita a avut des boli ale cailor respiratorii.Sa fie infectia o cauza? Eu am miopie. E posibil sa aiba si ea defect de vedere si statul in fata TV sau calculatorului sa genereze aceste stari? Nu e posibil sa aiba o carenta de vitamine, minerale? Tratamentul cu Timonil este potrivit? Specific faptul ca aceste stari dureaza zece -douazeci secunde, ca apar in stare de veghe si nu duc la pierderea constiintei. In afara acestor stari, fetita este activa, chiar face rostogoliri, dar nu ii place mersul cu masina, cand, uneori are senzatia de rasturnare. Va multumesc si astept raspunsul d-voastra!
2 comentarii
0
18-02-2014, ora 16:19
neamtu.liliana
Nu este medic/terapeut
neamtu.liliana
Va rog din suflet sa-mi spuneti cum se simte fetita dv si daca a-ti scapat de manifestarile de ameteala.si eu am un baietel de 2, 9ani si are aceeasi problema:vertij paroxistic benign.i-am facut RMN, eco la inimioara, toate analizele si au iesit toate bune.am ajuns in cele din urma la Bucuresti la spitalull Obregia si mi-a dat un tratament cu peritol 6luni d e zile dar dupa o luna l-am intrerupt ca mi s-a parut ca avea din ce in ce mai multe episoade de ameteala.a facut 4 intr-o luna.inainte avea unul la 2-3 saptamani.d-na dr. m-a asigurat ca pana la varsta de 3-4ani ii trece, dar eu sunt disperata.ultima solutie ar fi tratament cu timonil 5ml sirop seara.momentan nu i-am dat pt ca nu stiu ce sa fac.dv ce a-ti facut?dupa atata timp i-a trecut?va rog sa-mi povestiti tot ce stiti poate asa ma mai linistesc si eu putin.multumesc mult si sanatate multa
0
15-07-2018, ora 01:19
Patry1268
Nu este medic/terapeut
Patry1268
Bună ziua. Și eu as dori sa știu cum au evoluat sau dacă ați scăpat de episoadele de vertij ale copiilor? Și fetita mea de 3 ani are astfel de episoade, diagnosticul, după Rmn, fiind de vertij paroxistic benign, momentan suntem fata tratament, însă uneori par sa fie mai rele (pierdere de echilibru cu durata de câteva minute, deși inițial au pornit ca ameteli). Va mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: