timiditate excesiva

10-12-2010
botea23
Nu este medic/terapeut
botea23
Buna ziua! Am 23 de ani si sunt extrem de timida, am atacuri de panica, nu pot comunica cu cei din jurul meu pentru ca ma inrosesc imediat, daca emotia este prea mare incepe sa-mi tremure vocea si mainile, nu mai sunt coerenta (vorbesc repede si amestec cuvintele doar sa scap de acolo, o fac involuntar), fug de oameni pentru ca imi este frica sa nu vada ca inrosesc (am facut o obsesie din asta), mi-e friga sa merg la un interviu, sa dau un examen oral (din aceasta cauza am ales si o facultate mai slaba unde nu se dau examene orale si unde sa nu frecventez de teama ca mi se vor pune intrebari si uit raspunsul).consider ca problema mea este ereditara, mama are 47 de ani si inca roseste (ii seman foarte mult fizic si la problema asta), mai este posibil si din cauza educatiei primite, nu aveam voie sa-i raspund, daca greseam nu aveam voie sa ma apar, sa expilc de ce am procedat intr-un fel sau sa neg ca poate nu era asa, cand veneau cunostinte ma chema sa ii salut si ma trimitea repede de acolo, nu aveam voie cu prieteni acasa si nici prea mult pe afara ca ii era teama sa ma lase...la scoala am fost un copil slab la invatatura pentru ca imi era teama sa raspund si daca stiam, ma pierdeam complet.nu dau vina pe mama, asa a crezut ea ca trebuie educat un copil, nu este o persoana rea, nu m-a traumatizat cu bataia, mi-a cumparat tot ce a fost necesar.nici acum nu pot comunica cu ea, nu ii pot spune nimic ca o ia ca pe o critica si se supara... ce sa fac??.momentan nu imi pot permite sa merg la un psiholog si nici nu cred ca as avea curaj, m-as intoarce din drum (fac des asta). Multumesc!
3 comentarii
0
10-12-2010, ora 15:55
pesimist
Nu este medic/terapeut
pesimist
incearca step by step, sa-ti stabilesti obiective mici care pot fi realizabile si care apoi iti vor da incredere sa continuui !necunoscutul intotdeauna inspira teama dar sa nu-ti fie frica de bau-bau ! poate ca musca dar nu si maninca !Iata ca un prim pas l-ai facut cind ai postat pe forum.Continua!Succes si vom fi alaturi de tine !
0
11-12-2010, ora 01:48
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Buna, nu trebuie sa mergi neaparat la psiholog, mai ales daca nu ai curaj, dar poti sa te auto-corectezi. Exista metode diferite. Poate te ajuta si discutiile cu alti, stieu eu. Scrie-mi un email daca vrei. Si eu am fost timida. Am acelasi id pe yahoo.
0
15-12-2010, ora 14:10
botea23
Nu este medic/terapeut
botea23
Va multumesc pentru raspunsuri.voi face tot posibilul sa va urmez sfatul!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copilul exagerat de timid
  •