ticurile copiilor

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
La varsta de 4 ani, fiul meu a prins diverse ticuri:clipea apasat, uneori misca din nas sau din gura.
Am fost cu el la diversi medici. Am fost chiar si la Spitalul 9 din Bucuresti. I-am administrat toate tratamentele ce mi-au fost recomandate de doctori, insa ticurile acestea nu au disparut in totalitate. Nici un medic nu a putut sa puna un diagnostic clar. Copilul este absolut normal, cu rezultate bune la scoala, este ascultator si bun.
Este adevarat ca acum, la varsta de 12 ani, ticurile nu mai sunt asa de accentuate si uneori are perioade cand nu face deloc. Un medic neurolog mi-a spus ca odata cu varsta vor disparea si aceste ticuri.
Poate cineva sa-mi spuna ce sunt aceste ticuri, daca se cunoaste vreun remediu sau daca sunt semnele vreunei boli?
Mai exista cineva care se confrunta cu o astfel de problema si cum a rezolvat-o?
Va multumesc.
4 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
Si eu am un baietel care are ticuri nervoase complexe (deja de trei ani)... Eu am aflat ce are, dar mai bine citeste tu site-ul asta...
http://members.tripod.com/~tourette13/
sau
http://www.ninds.nih.gov/disorders/tourette/tourette.htm
0
14-07-2006, ora 00:00
nonalela
Nu este medic/terapeut
nonalela
Ce pot sa spun ca si eu personal m-am confruntat cu tot felul de ticuri dar s-au tratat singure fara doctor.De mic copil sugeam pe mana, parintii m-a atentionau de fiecare data si am inceput sa cresc si sa-mi fie rusine insa am avut un nou tic :i-mi rasuceam parul si cu timpul am avut codite iar cand eram la scoala trebuia sa-mi impletesc parul de cateva ori pana mergeam acasa ca mi se stricau coditela cum ma jucam cu ele la ore, m-am saturat de impletit si mi-a disparut ticul dar am ajuns la liceu si acolo aveam un profesor care i-si manca buza si din curiozitate am luat si acest tic care m-a tinut cativa ani buni pana cand au inceput sa-mi mai cada dintii printre care si cei doi cu care i-mi muscam buza si asa am scapat si de acest tic acum sunt curioasa ce tic o sa mai adopt dar totusi ma gandesc ca am scapat ca doar am 48 de ani si ma pot controla.Pana acum nu am stiut ca e o boala.Eu am tratat-o fara medici.Sunt o fire foarte sensibila, emotiva si f.f.calma.
0
01-02-2007, ora 00:00
adnana73
Nu este medic/terapeut
adnana73
poate sa fie frica!panica ii cauzeaza aceste ticuri!
0
30-03-2007, ora 00:00
Lumi-br
Identitate neconfirmată
Lumi-br
Exista in psihoptologia copilului mai multe tulburari care prezinta in simptomatologia lor astfel de comportamente.Daca sunteti sigura ca este vorba de ticuri atunci urmati tratamentul psihotrop recomandat de medicul neuropsihiatru.Astfel de manifestari apar insa si in alte tipuri de tulburaru cum ar fi cele de dezvoltare psihologica, sau cele de tipul A D H D.(TULBURARE HIPERCHINETICA CU DEFICIT DE ATENTIE).Doar un medic neuropsihiatru infantil va poate lamurii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: