tenul gras, matreata si pete pe fata

19-09-2008
amo_ki2000
Nu este medic/terapeut
amo_ki2000
buna, scriu pt sotul meu care are 34 ani si se confrunta cu o problema de ceva vreme, respectiv are tenul foarte gras (coaja de portocala), matreata f. multa si de ceva vreme ii apar pete rosii pe fata.A urmat diverse tratamente si fara nici un rezultat. de cate ori ii apar petele da cu Elosalic si ii dispar dar pe moment.Matreata nu i-a disparut niciodata.Va rog sa ma ajutati si sa -mi dati un sfat.Va multumesc anticipat
1 comentarii
0
10-10-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Elosiac contine: furoat de mometazona, acid salicilic si excipienti: hexilenglicol, stearat de propilenglicol, apa purificata, vaselina alba, ceara alba.. Se asociaza cu un glucocorticoid, amelioreaza inflamatia (inrosirea) si senzatia de mancarime, favorizeaza eliminarea crustelor uscate, scuamoase de pe piele. Este utilizat in tratamentul initial al psoriazisului moderat-sever. Ia fost prescris de catre un medic sau l-ati luat ca si automedicatie?

Tenul are aspect de coaja de portocala pentru ca porii sunt foarte dilatati din cauza seboreei (hipersecretiei de sebum); cel mai bun tratament pentru seboree este Roaccutane care scade secretia de sebum si in problema sotului dvs ar fi suficienta o doza de 10 mg la 24 h sau chiar mai 48 h (1 capsula de 10 mg la 1 zi sau 2). De ce asa distantate? Pentru ca dansul nu sufera si de acnee (doza pt acnee fiind mult mai mare, de la 30 mg pe zi la 12 h pana la chiar peste 100 mg pe zi la 12 h. Roaccutane are si reactii adverse, insa sunt f reduse la aceasta concentratie. Daca sotul dvs sufera de insuficienta renala, hepatica sau hipervitaminoza A este contraindicata administrarea acestui medicament.

In privinta matretii, cea mai frecventa cauza este o infectie fungica.

Matreata este o afectiune extrem de raspandita a scalpului. Ceea ce o provoaca este o hipersecretie a unei ciuperci numite Pityrosporum Ovale, care se gaseste, in mod natural, in sebumul produs de scalp. Cand se intampla acest lucru, consecinta o reprezinta o supraproductie a celulelor pielii, care se strang la nivelul scalpului si, ulterior, se desprind sub forma de coji.

De ce se intampla acest lucru? Cauzele sunt multiple, cel mai adesea "vinovatul" fiind un dezechilibru hormonal, stresul, regim alimentar impropriu sau sau intoleranta la un produs de ingrijire a parului (indiferent ca vorbim despre sampon, balsam, vopsea ori produse de coafat).

In majoritatea cazurilor, matreata se trateaza cu succes folosind sampoane special concepute in acest scop. Produsele anti matreata contin ingredienti activi, precum piritonat de zinc (sampon Blue Cap), ketoconazol (Nizoral), climbazol sau octopirox. Daca problema este mai serioasa, medicul dermatolog ar trebui sa va recomande un produs mai puternic.

In privinta petelor rosii de pe fata, mai mult ca sigur este vb dsp o dematomicoza sau chiar posibil o dermatita de contact. In ambele cazuri poate folosi Triamcinolon S (un produs ce contine triamcinolon acetonid si saprosan) care are efect antialergic, antibacterian, antiinflamator si antifungic (antimicotic).

Tot ce ti-am spus sunt niste sfaturi total eficiente, insa preferabil ar fi sa il consulte un medic pentru ca poate vedea pe viu aceste afectiuni.

Numai Bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mătreața - tratamente naturale şi sfaturi eficiente
  • Ce este mătreața și cum scapi de ea
  • Tratamente acasă pentru tenul gras
  •