tendinita datorata unor calcefieri la nivelul gleznei

29-01-2011
ramona.costy
Nu este medic/terapeut
ramona.costy
Buna ziua.
Numele meu este Ramona si am o mare rugaminte la dumneavoastra.
Sotul meu s-a trezit, literalmente, cu gezna umflata si durere destul de mare la mers, fara niciun motiv, fara antecedente de niciun fel in ceea ce priveste glezna. Tin totusi sa mentionez, in cazul in care are vreo legatura, ca are o lombosciatica cu dureri pe piciorul stang, piciorul in cauza. Am mers a doua zi la urgente (fiind duminica si negasind niciun medic ortoped la noi in oras) datorita durerii, unde i s-a pus diagnosticul de tedinita datorata unor calcefieri la nivelul articulatiilor gleznei, dupa cum am inteles ca arata examenul radiologic. Drept pentru care i s-a pus o atela gipsata si i s-a administrat timp de 7 zile tratament cu midocalm, aflamil si aspacardin. Am scos atela astazi si vom merge luni la un control la un medic de ghirurgie plastica sa vedem daca e necesar sa scoatem acele cacifieri. Intrebarea mea catre dumneavoastra ar fi daca exista si o alta modalitate de a scapa de acele calcefieri, sau, daca va fi nevoie de chirurgie plastica, daca este adevarat ceea ce ne-a spus domnul doctor cum ca ar putea exista riscul ca dupa operatie calcefierile sa se refaca chiar mai mari decat cele pe care deja le are. As indrazni sa va intreb si daca exista posibilitatea de a face un control la dumneavoastra in cazul in care glezna va continua sa doara. Va multumesc anticipat!
15 comentarii
0
30-01-2011, ora 20:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Situatia este fundamental diferita: calcificarile sunt datorate tendinopatiei, iar tendinopatia este determinata de suprasolicitare (fie obezitate, fie suprasolicitare profesionala si sportiva, fie conformatii particulare a retropiciorului si a tendonului).
Indepartarea calcificarilor este absolut lipsita de logica, atata timp cat nu s-a rezolvat cauza initiala (obezitate, suprasolicitare, conformatii particulare ale piciorului). Prin atingerea chirurgicala a tendonului riscati enorm, respectiv fie ruptura corporeala, fie dezinsertia acestuia, extrem de dificil de gestionat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-02-2011, ora 00:26
ramona.costy
Nu este medic/terapeut
ramona.costy
Buna seara.
Va multumesc din suflet pentru raspunsul promt. Am mai consultat un alt medic ortoped la sfatul medicului de familie, care ne-a pus un diagnostic prezumtiv de artrita atipica sau chiar psoriazica (sotul meu are un psoriazis "neinvaziv" ca sa zic asa inca de la varsta de 10 ani) si ne-a trimis la un reumatolog. Am facut o analiza a acidului uric in sange care a iesit cu o concentratie de 8, 2/dl motiv pentru care reumatoogul ne-a dat un tratament cu ketoprofen, milurit si un omez preventiv pentru stomac. Medicamentele sotul meu nu le-a suportat si pentru a reusi sa scad acidul uric din sange am inlocuit miluritul cu un produs naturist numit guto-stop iar antiinflamatorul cu un ibuprofen. A inceput sa se simta mai bine un pic, insa glezna tot i se mai umfla si inca nu poate merge normal. Am mai aflat de la o cunostinta ca a mai avut cineva o problema ca a sotului meu, dar i s-au administrat antibiotice si i-a trecut destul de repede, intr-un timp relativ scurt, 2-3 zile. Noi avem deja 16 zile si nu stiu ce sa mai fac ca sa stiu care e cauza reala. Am omis sa va spun (de fapt eu nu am vazut nicio legatura intre probleme, dar se pare ca ar putea fi una) ca are o mica problema la o masea imbracata in partea dreapta care ii da senzatii ca se va umfla dar inca nu am reusit sa ajungem la dentist de cand cu problema cu glezna; nu stiu daca are vreo legatura, insa am inteles ca ar putea fi o legatura. Aveti oricum dreptate in ceea ce priveste obezitatea si suprasolicitarea la munca.
Va multumesc din suflet pentru sfaturi. O saptamana buna si multa sanatate sa va dea Dumnezeu.
0
06-02-2011, ora 10:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua! Va voi raspunde punctual:
- exista forme de artrita psoriazica ce se pot manifesta in modul descris; diagnosticul este 100% clinic.
- diagnosticul gutei este 99% clinic si uneori este confirmat de cresterea acidului uric. Guta necesita un tratament corespunzator, in lipsa caruia suferinta poate fi importanta. Guta nu este o boala a articulatiilor, ci una a intregului organism, care se manifesta punctual si la nivelul articulatiilor.
- atitudinea de a lua antibiotic fara motiv este una catastrofala, insa extrem de raspandita in Romania, asa cum o arata si relatarea D-voastra. Antibioticul se utilizeaza strict in infectiile MICROBIENE certificate clinic si biologic, in caz contrar consecintele pot fi dramatice. Prin urmare, NU ANTIBIOTIC FARA MOTIV!!!!!!
- poate exista o legatura intre infectia dentara si problemele articulare, este vorb despre clasicul reumatism articular acut post-streptococic.
- finalmente mi-ati confirmat ceea ce banuiam: este vorba despre obezitate si suprasolicitare. Indiferent cate tone de medicamente va lua, cate operatii va face, fara normalizarea greutatii si fara reducerea efortului va fi munca in zadar, iar simptomele se vor agrava catre distrugerea completa a articulatiilor. Normalizarea greutatii trebuie sa fie absolut singura D-voastra preocupare acum, si in nici un caz antibioticul...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-02-2011, ora 22:47
ramona.costy
Nu este medic/terapeut
ramona.costy
Va multumim din suflet pentru raspunsul dumneavoastra detaliat
Nici noi nu suntem de acord cu antibioticele si in general cu medicamentele fara motiv. Din punctul nostru de vedere toate au un efect catastrofal in organism daca sunt luate fara motive clar definite, asta este si motivul pentru care am apelat si la parerea dumneavoastra.
In ceea ce priveste greutatea ne luptam de ceva vreme cu ea si nu reusim sa o diminuam considerabil. Suferim de aceasi problema a romanului de clasa medie, adica lipsa timpului pentru alte activitati in afara serviciului, insa descoperim pe zi ce trece ca aceasta greutate ne influenteaza sanatatea si incercam cu un regim cat mai sarac in grasimi si putina miscare sa reparam ce am stricat de-a lungul timpului.
V-am ramane profund indatorati daca ne sugerati o metoda mai snatoasa si poate mai eficienta de a remedia aceasta problema.
Cu stima si respect
Costi si Ramona Nicula
0
07-02-2011, ora 23:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Exista o multitudini de regimuri de slabire, insa au cateva premise similare:
- slabirea nu se obtine prin miscare, ci 100% prin dieta. In cazul unui supraponderal miscarea este chiar catastrofala, distrugandu-i articulatiile.
- trebuie treceti de la 1-2 mese pe zi la 5-7 mese, chiar daca "masa" inseamna un mar, un pumn de seminte sau o bucata de carne;
- trebuie sa eliminati total dulciurile, bauturile carbogazoase dulci, fructele dulci, pastele, cartofii prajiti, aproape total painea. Carnea nu ingrasa, salata verde aveti voie oricat.
- in general, trebuie sa mancati de vreo 3-4 ori mai putin decat acum.
- in general, un regim corect de slabire trebuie sa va schimbe viata, in sensul ca veti mentine principiile acestea toata viata
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior.
0
04-09-2012, ora 08:04
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
Buna ziua,

aceleasi probleme am si eu,.., totul a inceput de la L1-L2 si L4-L5, deci zona lombara,., s-a dat vina pe zona cervicala ca mi-ar da anumite dezechilibre (instabilitati) statice, dupa care s-a incercat un tratament pentru "cap", seroxat,..., in urma caruia am cam luat in greutate vreo 10 kg,.., in sfarsit cand ziceam c-am iesit si eu la un liman,., au inceput durerile dureri de cacaie si spate de nu stiam ce-i cu mine, ca atare mi-am facut si o "posturo-testare in urma careia mi s-au dat niste talonete(care sa-mi indrepte anumite probleme de statica).
dupa mai putin de 1 luna de zile de la folosirea lor, au inceput dureri mari de genunchi si calcaie ?! iarasi medic,.., fizioterapie la greu, artro-stop, etc.,., dar mai nimik !?
iar investigatii(ecografie calcaie+radiografie) care pana la urma mi-au dat ca diagnostic tendinita achiliana cronica cu calcifieri +osteofite bilateral.
la indrumarea unui medic de la un centru medical privat am facut vreo 3 sedinte de shock-wave(doar 3 ca-s f. scumpe !),.., dar din pacate nici un rezultat !?
Domnule doctor, ce ma sfatuiti sa mai pot face,., efectiv situatia m-a depasit, simt ca pic in depresie ca aceste probleme ale mele nu se mai termina odata, adik pe langa acele instabilitati posturale au mai aparut si durerile de spate, genunchi si calcaie !?
va multumesc pentru intelegere !
0
04-09-2012, ora 08:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ati citit oare comentariile mele anterioare de pe acest topic??
Va rog sa-mi scuzati ignoranta insa, din lunga d-voastra expunere, nu am inteles tocmai elementul esential: greutatea/inaltime si statusul ocupational/sportiv.
Astept detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
04-09-2012, ora 16:39
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
ok, sa ma scuzati pe mine, dar dimineata eram pe fuga, inaintea plecarii spre servici, ..., inaltimea mea este de 1.78, greutatea actuala 92 kg(inainte de seroxat aveam 80 kg) si lucrez ca reprezentant de vanzari pe zona sud-est, asta inseamna km multi la volan, lucru la calculator si-n plus de asta de 3 ori pe saptamana incarc si descarc marfa destul de grea (reducerea personalului datorita crizei)
va multumesc !
0
04-09-2012, ora 20:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Durerile de coloana, de genunchi, talagiile (durerile calcaneene), dar mai ales tendinopatia calcaneeana (arhaic, " achileana") se datoreaza supraincarcarii de ordin mecanic, datorata atat celor 20 de kg in plus, cat si eforturilor exagerate. Tendinopatia calcaneeana se diagnosticheaza 100% clinic si nu prin examene paraclinice imagistice.
http://medlive.hotnews.ro/evita-medicii-diagnostic-pinteni-calcaneeni-sau-ciocuri-in-calcai-incorect-11-intrebari-raspunsuri.html
Prin urmare, tratamentul consta numai in reducerea drastica a eforturilor fizice, dar si in reducere ponderala (20 kg).
Tratamentul cu unde de soc este total contraindicat in tendinopatia de supraincarcare mecanica, putand produce ruperea acestui tendon.
Surplusul ponderal nu are nici o legatura cu vreun tratament medicamentos, ci numai cu alimentatia necorespunzatoare, cantitativ si calitativ.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-09-2012, ora 15:37
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
Am inteles perfect raspunsul dvs., este mai mult decat incurajator, am inteles perfect ceea ce mi-ati recomandat, banuiam eu ceva, ceva, dar va dati seama ca puteam fi subiectiv !
Mii de multumiri pentru recomandarile care mi le-ati dat !
Ceea ce m-a pus pe ganduri este :
" Tendinopatia calcaneeana se diagnosticheaza 100% clinic si nu prin examene paraclinice imagistice.", citez din dvs. !

Pe mine nimeni nu m-a examinat clinic in ceea ce priveste aceasta afectiune a mea !? Se poate sa apelez la serviciile dvs. ??
va multumesc frumos !
0
05-09-2012, ora 16:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este evident ca va pot ajuta, insa trebuie sa fiti constient ca tratamentul consta numai din scadere ponderala si din reducerea drastica a solicitarii piciorului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-09-2012, ora 21:14
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
OK, am inteles si aveti perfecta dreptate !

unde va pot gasi in Bucuresti, o adresa ceva, sau un nr. de telefon daca se poate sa-mi dati intrucat am de gand sa intru la un regim pentru slabire (ceva de genul celor descrise de dvs. intr-un raspuns de mai sus ) si deasemenea sa incerc sa-mi schimb activitatea de zi cu zi de la servici !

va multumesc !
0
05-09-2012, ora 22:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Aveti datele mele de contact daca faceti "click" pe fotografia mea aici, pe forum.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-09-2012, ora 08:09
Florin59
Nu este medic/terapeut
Florin59
OK, am inteles si va multumesc frumos !
0
26-04-2013, ora 22:13
diana teodorescu
Nu este medic/terapeut
diana teodorescu
Buna seara,
Ma numesc Diana, am 50 ani, 56kg si 1.67cm.Precizez ca am aceasta greutate de aprox 34 de ani si nu am avut niciodata probleme cu kilogramele..Sunt o persoana f.activa si sportiva.In ianuarie mi-am rupt piciorul la ski.Am avut o fractura de platou tibial.S-a fisurat tibia pe verticala, incepand din platoul tibial.Am fost operata de urgenta in Austria si mi s-au pus 6 suruburi.Am facut recuperare(gimnastica, inot) si acum 3 saptamani am renuntat si la carje.Mergeam binisor pana acum o saptamana cand m-am trezit intr-o dimineata cu o durere acuta in calcai.Precizez ca acum trei ani, dupa o excursie in care am mers cam 10 ore pe zi cu incaltari plate, neadecvate, am facut o fasceita care netratata a dus la formarea unui pinten calcaneu de care am scapat dupa tot soiul de tratamente doar cu presopunctura.De data asta pare altceva, pt ca ma doare si glezna care s-a si umflat putin.Doctorul spune ca problema a aparut datorita unui mers defectuos(perfect adevarat), dar nici nu pot merge normal din prima.Pana acum mi-am pus gheata, am luat antiinflamatoare si am inceput fizioterapie.Din pacate inca nu s-a intamplat nimic si abia merg.Nu stiu ce sa mai fac.Poate imi dati o solutie.Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul