tbc si sarcina

08-05-2011
geo norv
Nu este medic/terapeut
geo norv
In anul 2010 am facut IDR care a iesit foarte urat.Au urmat o serie de analize de sange, micro si sputa care au iesit ok.Am fost diagnosticata cu virusul TBC care doarme in mine.Intrebarea mea este.Daca eu fac un copil va fi infectat cu acest virus si care sunt consecintele acestui virus ?Mentionez ca nu am primit nici un tratament deoarece au spus ca e mai mare riscul sa fac tratament decat sa se declanseze acest virus.Va multumesc.
2 comentarii
0
10-05-2011, ora 22:27
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca erai infectata cu bacil tuberculos primeai sigur tratament...dar daca la culturile din sputa si frotiu rezultatul este negativ pentru BK inseamna ca nu ai tuberculoza.Ceea ce ai avut tu ca urmare a testarii IDR este altceva. Poti face un copil fara nici o preoblema. Pentru linistea ta, poti face din nou un control la specialistul pneumoftiziolog ; te vei convinge ca nu ai nimic care sa-ti ameninte o viitoare sarcina.
0
11-05-2011, ora 17:00
geo norv
Nu este medic/terapeut
geo norv
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.Acum am o speranta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul