tata alcoolic.. refuza internarea sau orice ajutor din partea unui medic

12-05-2008
11
Nu este medic/terapeut
11
Buna ziua,
Traiesc intr-o familie destramata din cauza alcoolului, terorizata de tatal meu care nici nu mai stie ce face.Am citit ca exista 4 faze ale alcoolismului:
1. Faza prealcoolica: obiceiul de a se relaxa cu bautura, cu tendinta de a creste cantitatea ingerata;
2. Faza prodromala: consumul, in secret, de alcool, gandire orientetata mereu spre consum, aparitia sentimentelor de vinovatie, "rupturi ale filmului";
3. Consumul prin constrangere: pierderea controlului! Deraierea totala in relatiile sociale, accese de furie, gelozie, mila fata de propria persoana, preocupare pentru asigurarea unor cantitati suficiente, bautul de dimineata;
4. Faza cronica: decaderea personalitatii, tulburari cognitive. Individul bea impreuna cu persoane din medii sociale inferioare. Pierderea tolerantei la alcool, tremuraturi, stari de anxietate, stari de colaps.
Tulbuari grave ale memoriei, pacientul confabuleaza mult.
Cu siguranta tatal meu este in ultima faza. Intrebarea mea este in ce masura pot stii cum pot amelioara starea lui pentru ca refuza orice internare sau ajutor din partea unui medic. Cat dureaza faza cronica? Exista centre de specialiate ?...pentru ca el a fost internat 2 saptamani in urma cu ani buni(la insistentele familiei) insa nu a avut nici un rezultat..din contra..
multumesc.
5 comentarii
0
13-05-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Atentie cu internarile in spitale!Eu asa l-am pierdut pe fratele meu!Dupa ce a fost indopat cu anticonvulsivante si neuroleptice la neurologie, a fost transferat psihiatrie iar idiotii de acolo au gasit de cuviinta sa-i puna si camasa de forta(peste noapte, prima dealtfel), desi era linistit si colabora!A murit dupa cateva ore in somn inecat cu propria voma ! Iar eu dupa zece ani dau sfaturi pe net pt scaderea anxietatii !
0
13-05-2008, ora 00:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
..Ideea este ca medicamentele interactioneaza cu alcoolul din sange chiar daca nu s-a consumat in ultimele zile ! Dezintoxicarea completa dureaza cel putin 3-4 saptamani ! Exista un centru de dezintoxicare specializat in loc. Sura-Mica jud. Sibiu, care foloseste exclusiv metode psihoterapeutice pt acest scop ! Nu stiu daca e si cazul tatalui dv., cred ca trebuie sa vrea si el ! Oricum succes !
0
28-12-2011, ora 18:06
Lady_DDDD
Nu este medic/terapeut
Lady_DDDD
buna seara.am 28 ani si am un tata alcoolic...de cand ma stiu.acum nu mai locuiesc cu familia...doar in vizita.Am trait toata viata cu frica, frica ca vine acasa...ca urla...ca sparge...ca o loveste pe mama, el a trait toata viata avand un scop, sa faca bani de bautura.Daca nu era mama nu-l interesa daca avem ce manca, daca avem cu ce ne imbraca sau incalta.Dormeam iepureste tot timpu cu aceasi frica...daca vine si ne face rau...?E tatal meu si poate ar trebui ajutat dar...intr-o viata de om pe care a avut-o el nu s-a gandit deloc la noi? El nu a avut remuscari? Niciodata nu a vrut sa auda de tratament.Nu stiu cum il mai suporta mama zi de zi beat, eu plang si acum doar cand aud ca ridica vocea.psihic m-a distrus, oare e pacat sa zic acuma ca il urasc? Ca vad cum in continuare o distruge pe mama?Plecata fiind din tara traiesc in continuare cu aceeasi frica: oare cat va mai rezista mama?
0
30-12-2011, ora 08:41
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
, , Bun-i vinul ghiurghiuliu..., , e senzatia celui care-l bea cu constioncizitate fara sa rateze o singura zi, iar pt.cei din familie refrenul se transforma in, , asa trec zilele mele una buna, zece rele, , Cind alcoolul devine dependenta si cel care e prins in acest cerc distructiv avanseaza pe acest drum, ceilalti din familie nu trebuie sa se astepte ca el sa mai poata lua atitudine pt a-si face ordine in ginduri si-n a scadea nr.paharelor care-i distrug ficatul, perturba Dopamina din creier, comportamentul fiind asemanator cu al unei persoane ce nu mai iese din psihoza.Ca medicatie vad ca se puncteaza Naltrexone, fiind recunoscut ca eficient in dependente de orice fel, intrebarea e cum sa-i administrezi cuiva medicatie atita timp cit are alcool in singe?.In urma dezalcolizarii bruste cintareata britanica Amy Winehouse a decedat, sevrajele sunt cumplite.Rau este si pt cel ce este alcoolic, dar si pt familie, a nu face nimic este insa si mai rau pt toti cei implicati in aceasta poveste care poate avea un final nefericit.
0
31-12-2011, ora 11:16
mariuca_
Nu este medic/terapeut
mariuca_
11 eu sunt copil de fost acoolic. Si pot sa iti spun ca alcoolismul este o boala si trebuie privita ca atare.

Stiu cata suferinta poate produce unei familii, mai ales unor copii care nu se pot apara. Si desi tata era un alcolic poate atipic, in sensul ca in general consuma alcool acasa si doar pana la o anumita ora (astfel incat activitatea profesionala sa nu ii fie afectata), aproape in fiecare zi se imbata. Si isi aducea aminte de tot ce il deranja in legatura cu mama, pentru ca trebuie sa recunosc ca niciodata nu a fost violent cu mine si sora mea.

Tatal meu a renuntat la alcool cu aproximativ 10 ani inainte de a muri. S-a infectat cu hepatita cu virus C iar verdictul medicilor a fost transant: daca va continua sa bea va muri in cateva luni. El a ales viata, cred ca in primul rand pentru copiii lui iar asta a presupus un mare efort de vointa.

Pe vremea aceea eram studenta si era in preajma Revelionului. Imi amintesc cum a deschis si inchis frigiderul de n ori incercand sa se abtina de la a scoate sticla de vin. Uneori chiar o lua si o aseza pe masa, apoi o punea la loc in frigider. Tata avea o mare vointa pentru ca a trebuit sa faca fata unui sevraj groaznic si a trecut prin asta singur.

Ideal ar fi sa il puteti interna intr-un centru de dezalcoolizare, dar intr-unul decent in care sa fie supravegheat de catre persoane cu experienta in domeniu si cu emaptie fata de cineva aflat intr-o perioada de fragilitate, preferabil unul privat.

Este o situatie dificila si trebuie sa aiba o motivatie puternica, poate copiii lui, pentru ca daca el nu va dori sa se detoxifice nu o va face. Evident ca nu poti nici sa privesti neputincios de pe margine inainte de a epuiza toate variantele care tin de tine.

Cred ca ar fi de ajutor daca ai putea discuta cu fosti alcolici care sa iti poate oferi o potentiala directie si implicit putina speranta. De asemenea si familia are nevoie de sprijin terapeutic, daca asta este posibil.

Mult curaj.
.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Tratament nou împotriva dorinței de a consuma alcool la persoanele dependente
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  •