talus valgus

16-11-2007
alexuta
Nu este medic/terapeut
alexuta
am nascut in mai fetita cu talus valgus congenital stang...la o saptamana i l-am pus in gips (prof. dr. gotia- iasi)..gipsul l-a avut 5 saptamani..acum are 6 luni, s-a dezvoltat frumos.are 9kg si a fostt hranita num ai cu lapte matern, o sa incepem si diversificarea. eu am rh negativ, fetita la fel, rh negativ, in spital nu mi s-a facut acel vaccin pt rh,. exista vreo legatura intre rh si talus valgus? pot aparea prob de sanatate la uramatorul copil? va multumesc anticipat
talus valgus e ereditar?
4 comentarii
0
18-11-2007, ora 00:00
olimpus2007
Identitate neconfirmată
olimpus2007
Nu are nicio legatura rh-ul cu talus valgus.Cea din urma este o afectiune congenitala, dar care se vindeca fara niciun fel de problema.Dl profesor vi l-a tratat corect.Grija dv. trebuie sa fie pentru a doua sarcina deoarece trebuie sa-i comunicati medicului dv. ca este a doua si ca aveti rh negativ.Talus valgus nu este ereditar.
0
26-05-2009, ora 12:44
lorellay1
Nu este medic/terapeut
lorellay1
Am o fetita de 6 luni jumate.La 6 luni..intamplator a fost vazuta de un chirurg care a zis ca are talus valgus. ma mira ca pana atunci nici un dr..pediatrii vreo 3...medic de familie, neonatologul la nastere..nu a vazut nimeni nimic.
Am fost si la fizioterapeut..a zis ca da..este..si in iunie mergem la fizioterapie.Ea zice ca se rezolva prin fizioterapie.Chirurgul zice ca nu..doar prin gips si orteze.
Talus valgus poate fi mai grav sau mai putin grav?Sau cum?Eu nu vad nimic anormal sau ciudat la picioruse.La ce sa ma uit?Cum vad daca are sau nu?
0
14-05-2012, ora 18:03
gimaana
Nu este medic/terapeut
gimaana
Si eu cu Dany avem aceeasi problema...sorry1. Doctorita lui Dany ne-a spus sa-i facem masaj la picioruse de 2-3 ori/zi si sa nu ne facem probleme ca se corecteaza.
Dupa o luna cand am fost la reconsult, ne-a spus ca piciorusul stang s-a agravat si acum vede ca si piciorul drept este afectat. Tot ea ne-a spus ca in cazul in care platfusul nu se retrage posibil este sa trecem la gips. Ne a zis ca ne va pune in legatura cu un terapeut. Am plans plans plans foartre mult.
In ultimul timp, Dany isi incoarda piciorusele si nu ne mai lasa sa ii facem masaj...O mai prind uneori cand doarme...peste 3 sapt m-am dus la control la medic ortoped pediatru de la spitaul Alexandrescu...Am fost curioasa ce zice dl doctor. A tipat la mine si ne a recomndat un centru de kineto specializate pentru copii. Am sunat acolo si m-am programat. Dupa 3 luni de gimnastica si masaj in continuitate am evitat operatia si gipsul.Am schimbat medical de familie ca nu a pus problema cum trebuie cu noi. Daca cineva vrea contactul pentru cabinetul Kinetomedica sa ma contacteze la privat. Centru asta are mai multe sedii prin Bucuresti (eu mergeam la piata victoriei si la Iancului - ca era aproape de casa si ca erau foarte aglomerti)
Sper sa fie ok.
Pupici.
0
14-05-2012, ora 18:09
gimaana
Nu este medic/terapeut
gimaana
Centru de la Victoria lucreaza de la 8-21
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul