ROmedic - Forum medical | Forum medicina | Intrebari medicale, raspunsuri medicale, discutii medicale
Regulament forum ROmedic | Prezentare ROmedic | Colaboratori | Promovare pe site | Linkuri utile | Contact
Prima pagina Boli & Afectiuni Semne & Simptome Ghid de sanatate Dieta Forum medical Medicamente Dictionar medical Stiri medicale Index medical
Forum medicina | Forum sanatate

Lista categorii » Boli » Boli neurologice

talpi reci si amortite

Autor: rodicalid Data: 26-02-2008
sotul meu se plange de o vreme ca are picioarele tot timpul reci-talpile-si senzatia de amortire.Mentionez ca are diabet tip II si 50 de ani.Are vreo legatura cu asta?Ce putem face?

Comentarii / raspunsuri: 6 |

Autor: fvaleriu | Dr. Flueraru Valeriu - ORL - Otorinolaringologie , Pascani Data: 26-02-2008 , ora 00:00

Cu siguranta are legatura cu asta...diabetul afecteaza vasele sangvine si micsoreaza circulatia sangvina ....
Are nevoie urgent de tratament cu vazodilatatoare periferice...o eventuala inrautatire a circulatiei aduce la gangrena si amputatie !
Maine mergeti la medicul de familie pentru investigatii si tratament...

Autor: rodicalid Data: 26-02-2008, ora 00:00 |  Raporteaza continut inadecvat
multumesc pt.sfat fvaleriu,si pt.ca am vazut ca sunteti medic ORL,indraznesc sa va pun urmatoarea intrebare:excesul meu de ceara din urechi nu se poate rezolva decat prin spalaturi-cam o data pe an-potrivit medicului de familie,este neplacut si chiar am plans de durere ultima data...betisoarele cu vata nu sunt recomandate,spray-urile nu sunt indicate ca nu ajuta...ce altceva pot face?Multumesc!

Autor: fvaleriu | Dr. Flueraru Valeriu - ORL - Otorinolaringologie , Pascani Data: 27-02-2008 , ora 00:00

ceara din conduct ..nu se conidera o ptologie, este un proces normal!
In mod normal urechea se autocurata..impingand ceara spre exterior si trebue curatat urechea numai la intrare nu si profund in conduct.
Nu exista tratament pentru a stopa formarea de cerumen, si nu e cazul!
Va recomand sa scoateti ceara la ORL..o sa fie cu totul diferit si nu trebue sa doara!

Autor: grozaionel Data: 11-01-2010, ora 19:38 |  Raporteaza continut inadecvat
buna! am o problema cu talpile le simt amortite atunci cand ma odihnesc cand stau in pat, simt parca nu as avea talpi. va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat, un tratament sau daca imi puteti spune o clinica unde pot sa merg.

Autor: fvaleriu | Dr. Flueraru Valeriu - ORL - Otorinolaringologie , Pascani Data: 12-01-2010 , ora 07:54

ar fi 2 posibilitati
1. tine de circulatia sangvina a membrelor inferioare si trebue sa faceti consult la chirurgia cardio_vasculara.
2. poate sa fie legat de sensibilitatea nervoasa..care tine de coloana lombara.. si trebue sa mergeti la Neurologie.

Autor: stefanelu Data: 29-01-2010, ora 14:01 |  Raporteaza continut inadecvat
Buna ziua. Am 66 de ani si sunt pensionar ,
sunt nou pe acest forum dar ma bucur ca l am gasit .In acest fel poate reusim sa depasim momentele grele din viata noastra cu sfaturi ,idei,incurajari.As vrea sa va spun si eu durerea mea ca poate cineva s-a confruntat cu asa ceva si in urma unui tratament a reusit sa isi revina.Am diabet zaharat tip2 urmez tratament si de vreo doi ani am amorteli ,furnicaturi acum si usturimi ,intepaturi la maini si picioare Aceste amorteli a urcat in timp peste genunchi la picioare si pina ca cot la mani.Am luat tiogama,neuromion,milgama fara rezultat (bineinteles prescris de medic),ieri am fost la spitalul universitar Bucuresti si am facut o electoromiografie pe care mi a pus-o in brate si mi a spus sa merg inapoi la medicul de la care am avut trimiterea mentionez ca medicul care a pus parafa fiind neurolog dar far sa dea vreo explicatie.Am luat rezultatul si la concluzii era trecut: polineuropatie demielinizata usoara membre inferioara si mai jos pe rindul urmator:mononeuropatie de nerv median bilateral prin inarcerare la nivelul tunelului carpian.Am fost inapoi la medicul de familie de la care am luat trimiterea si mi a spus ca in afara de milgama nu are ce sa imi dea dar eu deja iau acest medicament si nu am nici un rezultat. Poate cineva a avut asa ceva sa scrie pe forum cum si cu ce sa tratat .Numai bine va doresc!

ADAUGA COMENTARIU

Pentru a putea adauga un raspuns / comentariu trebuie sa va logati
(formularul din dreapta sus)
Daca nu aveti cont , inregistrati-va de aici

Publicitate:

Logare membri:

Utilizator:
Parola:
Am uitat parola!
Prima data? Inregistreaza-te!

Statistici forum:

Utilizatori inscrisi: 69525
Ultimul utilizator: WoManu
Total mesaje: 144157
Ultimul mesaj: 17-03-2010
2 useri inregistrati;
254 vizitatori neinregistrati;

Detalii
Suntem o echipa de profesionisti, specializati in domeniile: psihologie, psihoterapie, psihiatrie si logopedie. Te asteptam cu drag intr-un cadru primitor si linistit.
PSIHOLOGIE, PSIHOTERAPIE,PSIHIATRIE, LOGOPEDIE BUCURESTI
Inapoi Inainte
contacteaza-ne acum!
Detalii
O revolutie in analiza moderna a laptelui matern. Portabil, destinat utilizarii in spitale, banci lapte matern si centre copii.
cost zero pentru consumabile
ATC INVESTMENT
Inapoi Inainte
Citeste mai multe
Cauta pe ROmedic:
Cauta in articolele de medicina Cauta pe forumul medical ROmedic Cauta termen medical in dictionar Cauta medicament

Dictionar de sanatate si medicina - explicatii termeni medicali
Cauta in articole

Cauta articole dupa anumite cuvinte cheie.
Forum de medicina si sanatate Cauta pe Forumul ROmedic
Cauta in cele peste 3000 topice de pe forum
Dictionar de sanatate si medicina - explicatii termeni medicaliCauta in Dictionarul medical
Nu intelegi un termen medical? Cauta-l in dictionar.
Medicamente - indicatii, contraindicatii, administrareCauta Medicament
Cauta medicamente dupa denumire sau dupa afectiunea in care sunt indicate.
Dupa denumire: sau
Dupa indicatii: