tahicardie sinusala?

03-09-2008
ddiana
Nu este medic/terapeut
ddiana
De aproximativ 3 sapt.am facut cateva crize de tahicardie (AV=110-120/min), (desi de cateva luni n-am mai avut palpitatii), survin brusc, fara un factor declansator (stress, anxietate, oboseala) si dureaza cateva zeci de minute bune (sub medicatie imi revin aproape imediat - propranolol 20mg). in urma cu cateva luni, mi-am facut un examen cardiologic, printre care si un ecocord (regurgitare mitrala usoara, regurgitare tricuspidiana usoara), test de efort, care a iesit normal, doar TA s-a modificat in timpul testului (TA inainte de test 150/80mmHg, iar dupa170/90mmHg).
Mi s-a prescris trat.cu tertensif, dar la sfatul medicului de familie, am urmat doar dieta hiposodata si hipolipidica (aveam un colesterol usor marit) si monitorizare periodica a TA.
Tot medicul de familie mi-a recomandat ca in timpul crizelor de tahicardie sa iau propranolol. Insa nu mi se pare normal ca aceste crize sa survina asa brusc, din senin. Au vreo legatura cu regurgitarile acelea?
Va multumesc!
2 comentarii
0
16-10-2008, ora 00:00
nokki
Nu este medic/terapeut
nokki
Nu sunt medic, dar in acest caz mi s-a prescris o examinare de tip Holter (un aparat care monitorizeaza pulsul 24 de ore).
Avand in vedere ca tahicardia ventriculara este periculoasa, ea trebuie neaparat combatuta cu medicamentatie permanenta, care sa o previna.
Tertensiful este un medicament care ajuta la eliminarea apei in execes si se foloseste pt scaderea usoarea a tensiunii (pe care o ai se pare, usor crescuta, normalul fiind in jur de 12-13/7-8).
Sfatul meu este sa revii la cardiolag, eventual la altul si sa insisti cu simptomele pe care le ai si care se repeta intempestiv.
Eu am o tensiune normala, dar asta nu inseamna ca nu aveam, inainte de tratament, tahicardii de acelasi gen pe care le ai tu si pe care le-am stabilizat cu medicamentatie permanenta.
Fiindca totusi dupa ecografie, la tine s-au evidentiat unele probleme cardiace.
Iar crizele, ai dreptate, survin, chiar asa, <din senin>, tocmai de aceea sunt periculoase si trebuie prevenite.
0
19-10-2008, ora 16:10
ddiana
Nu este medic/terapeut
ddiana
multumesc pt interventie. monitorizare holter nu mi s-a recomandat sa fac pt ca mi s-a explicat ca la nr.de batai pe care-l am (AVmax=120) in timpul crizelor, pare a fi tahicardie sinusala. ciudat e ca dupa cateva luni bune de dieta si monitorizare a TA, timp in care TA mi s-a mentinut la valori normale(110/60) de aprox 2-3 sapt TA a inceput iar sa-mi creasca (ultima masurare TA=146/86, cu puls 96), in conditiile in care nu am fost nici stresata, nici agitata, doar putin obosita ca dupa o zi de munca. mi-e ciudat sa incep sa iau trat antihipertensiv, desi medicul meu de familie mi-a sugerat ca daca la urmatoarele masurari ale TA nu-mi revin e posibil sa ajung si aici...
mi-am facut inclusiv teste endocrinologice, sa exclud o hipertiroidie si teste renale + tomografie, si au iesit normale analizele.
sa-mi fac acum alte investigatii, sau sa consult un alt cardiolog parca nu-mi vine... decat sa mi se spuna ca sunt anxioasa, nebuna sau mai stiu eu ce, mai bine stau cuminte, pt ca sunt o persoana calma din fire si optimista. asa ca n-as prea avea motive de panica sau de suparare...
nu prea stiu ce sa fac... dar sincer recunosc ca sunt si eu putin ingrjorata...
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  •