sutura meninsc intern,

18-02-2013
Georgiana T
Nu este medic/terapeut
Georgiana T
Buna ziua!
Eu am 23 de ani si am fost diagnosticata cu Ruptura meninsc intern genunchi stang unde s-a intervenit chirurgical, practicandu-se sutura meninscala meninsc stang. Interventia a avut loc acum o luna iar postoperatoriu nu am avut voie sa pun piciorul in pamant timp de trei saptamani iar ca si indicatii de tratament recuperatoriu mi s-a recomandat 4 sedinte de fizioterapie -stimularea muschilor si mi s-a mai spus sa lucrez in permanenta muschii piciorulu prin incordarea acestora. Atat.
D-l Dr care m-a operat spune mereu ca evolutia piciorului este buna eu insa sunt foarte ingrijorata ca nu voi mai putea merge normal niciodata. Genunchiul ma doare mai tot timpul si nu am deloc stabilitate in el. Nu pot urca sua cobora nici macar o treapta. Schiopatez. Atunci cand stau in sezut, nu pot ridica gamba, genunchiul nu ma auta deloc. Atunci cand merg, doar ajutata de carje, simt cum genunchiul imi 'fuge' si se aude un zgomot ca un scrasnit din dinti. Acest zgomot s-a auzit inca din prima zi dupa operatie dar D-l Dr m-a asigurat ca doar putin lichid ramas dupa operatie.
Pe internet am citit ca perioada de recuperare este destul de indelungata mai ales atunci cand meninscul este suturat, mie insa nu mi s-a recomandat nimic in plus decat ceea ce v-am prezentat mai sus.
Ce sa fac?? Nu vreau sa practic sport de performanta dar imi doresc sa pot executa activitati normale, sa merg normal (fara dureri si fara sa schiopatez), sa pot alerga, sa merg la patinoar etc.
1 comentarii
0
19-02-2013, ora 08:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cazul D-voastra este extrem de punctual si nu putem pronunta fiind in totala necunostinta de cauza (nu am examinat direct genunchiul).
Sfatul cel mai logic este fie sa reveniti la control la chirurgul care v-a operat, fie sa cereti opinia unui alt specialist in artrscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul