supradozare de rivotril la copil de 2 ani si 8 luni

30-04-2009
Goga Gina
Nu este medic/terapeut
Goga Gina
Baietelul meu a luat o supradoza de rivotril, stie cineva reactiile adverse care le produce acest medicament cat timp dureaza? dupa ce i s-au facut spalaturi stomacale si i s-au administrat 2 flacoane intravenos de glucoza?
Este somnolent fiind a treia zi de la nefericita intamplare, si nu isi tine echilibrul foarte bine.Este chiar si agresiv starile alternand cu moleseala.Multumesc !
3 comentarii
0
30-04-2009, ora 12:11
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
"Reactiile adverse produse in urma tratamentului cu rivotril (clonazepam) sunt de natura sedativa si relaxanta a musculaturii si se manifesta cel mai frecvent sub forma de oboseala, somnolenta si ataxie, simptome care sunt dependente de doza. Ulterior, in cursul tratamentului, mai ales la copii, pot aparea tulburari de comportament, de exemplu fenomene de excitatie, iritabilitate si agresivitate. S-au putut observa ocazional: depresie respiratorie, incontinenta urinara, hipotonie musculara, tulburari vizuale si de coordonare. Reactiile adverse sunt pasagere si dispar spontan in cursul tratamentului. Ele apar de obicei la inceputul tratamentului si pot fi reduse sau evitate, daca doza este crescuta lent. La sugari sau la copii mici poate creste cantitatea secretiilor salivare sau bronsice, motiv pentru care este necesara atentie deosebita in asigurarea libertatii cailor respiratorii."
Numai bine
0
30-04-2009, ora 14:55
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
jaqueline, eu inteleg ca copilasul a inghitit accidental mai multe pastile.
daca i s-au facut spalaturi si a primit si p[erfuzii este in afara pericolului, doctorii nu il lasau daca mai era pericol, cu timpul se va elimina rivotrilul din el si isi va reveni.
Mare atentie cu pastilele de acum!
Multa sanatate!
0
30-04-2009, ora 19:46
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
anastasia, asa este, el a luat o supradoza, dar doamna intreba de reactiile adverse produse de acest medicament si copilasul prezinta aceleasi simptome.Copiii necesita o atentie foarte mare pt a se evita astfel de lucruri neplacute!
anastasia eu nu mai am asa mare incredere in doctori...tocmai ce am vazut la stiri cum un "nenea doctor" si-a parasit pacienta care facuse un atac cerebral, pt faptul ca i s-a terminat tura!!Nu mi-a venit sa cred!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: