suport calificat pentru cei cu psihoze si nevroze in Iasi

27-02-2009
psiho
Nu este medic/terapeut
psiho
"In acest an, 40 de persoane cu psihoze si nevroze si 40 de batrani cu tulburari cognitive vor avea la dispozitie spatii adecvate pentru a-si petrece o parte din zi si pentru a primi consiliere de specialitate.
Societatea de Psihoterapie si Interventie Psiho-sociala "Catharsis" din Iasi, in parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie "Socola", a lansat doua proiecte finantate cu fonduri de la Uniunea Europeana care prevad infiintarea a doua centre de zi pentru persoane cu boli mintale si varstnici. Centrul de Primire Terapeutica si Suport Comunitar se va ocupa de 40 de persoane externate de la Spitalul de Psihiatrie "Socola". "Pe parcursul proiectului, beneficiarii vor primi servicii psihiatrice in regim ambulatoriu, va fi creat centrul de zi si un club de week-end, se vor organiza activitati psihoeducative. De asemenea, vor fi incluse asistenta religioasa, reabilitarea sociala si managementul de caz"

Cel de-al doilea proiect se adreseaza varstnicilor cu tulburari cognitive deteriorative, aflati in dificultate. "Proiectul prevede crearea unui centru de zi pentru acesti batrani, centru care sa fie inclus intr-o retea de servicii comunitare de sanatate. De asemenea, proiectul va pregati specialistii in problematica batranilor cu acest tip de tulburari si va oferi asistenta familiilor din care provin acesti varstnici. Ceea ce facem noi, prin aceste proiecte, este mai mult un exercitiu, deoarece in tara noastra cererea pentru servicii de psihiatrie comunitara este foarte mare", a subliniat dr. Gabriel Crumpei, presedintele Societatii "Catharsis"." (articol aparut in Flacara Iasului, 29.01.2009)

Toate serviciile sunt finantate prin proiecte Phare si deci gratuite pentru beneficiari. Grupurile sunt in curs de constituire astfel incat cei interesati ar trebui sa contacteze cat de curand fundatia Catharsis pentru constituirea proiectului si pentru a fi inclusi in proiect.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul