suntem sau nu fertili?

08-04-2012
zaruri
Nu este medic/terapeut
zaruri
buna ziua.ma numesc mihaela si sunt din constanta.de un an si jumatate ne chinuim si eu si sotul sa facem un copil.suntem impreuna de 5 ani iar in tot acest interval nu ne-am protejat decat prin metoda coitus interuptus atunci cand banuiam ca ovulez(mentionez ca am o menstruatie regulata la fix 28 zile).bineinteles ca am inceput sa ne facem analize.intai o spermograma 'bunicica spre rau' asa cum s-a exprimat medicul.apoi eu, analize hormonale si tot setul de secretii vaginale(toate perfecte).ni-i s-a recomandat inseminare intrauterina, pa care am facut-o bineinteles fara nici un rezultat:(((.dr ne-a spus ca la cum a iesit proba de sperma preparata pt IUI ar fi trebuit sa se intample 'minunea'.avea vreo 5 mil cu forme normale si buni innotatori.pana intr-o zi cand m-am gandit eu sa fac o histerosalpingografie pentru verificarea trompelor.SI SURPRIZA..a injectat substanta de contrast.la inceput nu se ducea nicaieri, nu se vedea nimic.au mai adaugat substanta si s-a vazut doar pe trompa stanga.pe dreapta au spus ca se pare a fi o 'dischinezie' si a ramas infundata.cu analizele m-am dus la medicul nostru si a spus ca se pare ca asta ar fi cauza sterilitatii noastre.adica eu si trompele mele infundate.in 2 luni ar trebui sa raman insarcinata!dar va intreb cum? daca analizele sotului nu au fost tocmai stralucite...a, si inca ceva...am ovulat luna asta din ovarul drept, adica pe trompa infundata.exista sanse sa fi ramas insarcinata daca ovulatia s-a produs pe trompa infundata? va multumesc mult pt rabdarea de a citi mesajul meu..astept raspuns
13 comentarii
0
11-04-2012, ora 15:47
maslinica
Nu este medic/terapeut
maslinica
parerea mea este ca ar trebui sa consulti si alti medici!!!! nu-ti pierde speranta!!! dar partenerului tau nu i-au dat niciun tratament? este ciudat!! iti urez multa bafta si sper ca in viata voastra sa apara acel ingeras pe care vi-l doriti!!
si eu imi doresc bb si inca ne mai "chinuim" dar de 4 luni de cand tot incercam nu s-a intamplat nimic.doar careva dereglari ale cm-ului meu...asta nu inteleg...
sanatate multa si te astept cu vesti !!!
0
13-04-2012, ora 21:41
zaruri
Nu este medic/terapeut
zaruri
multumesc, maslinica, pt incurajari.nu.nu i-au dat tratament pt ca nu s-a inventat inca nimic care sa vindece aceste probleme la barbati.asa ne-au zis mai multi medici...oricum ultima spermograma a iesit mult mai buna decat prima.de jum de an ii dau branca ursului.doctorii spun ca nu de la asta este cauza, dar noi stim sigur ca DA.DE LA LUNA LA LUNA E TOT MAI BINE.SE APROPIE DE NORMOSPERMIE:))))).si dk dr a zis ca lunile astea ar trebui sa raman..trebuie sa am incredere in el.eu iti dau un sfat: nu mai pierde timpul, mergi la medic si faceti-va analizele amandoi ceva este din moment ce in 4 luni n-ai ramas.daca erati perfect santosi amandoi ramaneai din primele doua luni.asa am facut si noi greseala si au trecut lunile si iata s-a facut un an si ceva..noroc ca m-am gandit la sfatul unei prietene sa fac si verificarea trompelor ca altfel daca era dupa ei inca mai asteptam noi ca prostii mult si bine..sa nu spui medicului ca incercati doar de 4 luni ca nu te va lua in seama.asa am patit si noi.analize hormonale ai facut?la c at timp iti vine?pup
0
16-04-2012, ora 08:20
maslinica
Nu este medic/terapeut
maslinica
inca nu am facut nicio analiza medicala. sper din tot sufletul sa nu avem probleme. c.m meu este regulat (28 zile) sau era. ciudat este faptul ca de cand incercam c.m meu s-a dereglat, este prima oara cand se intampla asa ceva cu mine, asta nu am inteles, de ce oare? in fiecare luna sunt tare dezamagita cand imi vine :(. saptamana viitoare eu o sa merg la ginecolog sa-mi fac unele controale sa vad daca am vre-o problema sau este doar stresul. sper sa rezolvam asta, imi doresc tare mult un bb!!!
0
20-04-2012, ora 21:04
zaruri
Nu este medic/terapeut
zaruri
stai linistita.si eu am patit EXACT, EXACT la fel. in tot timpul asta(de 1 an de cand ne chinuim sa facem bebe) eram sigura ca am ramas gravida in fiecare luna:)))))))de la un cm de fix 28 zile ajunsesem la intarzieri de 4, 5 zile.te asigur ca este din cauza stresului.sfatul meu este sa nu te apuci de alta investigatii inainte de a face spermograma sotului.dar, oricum medicul la cere vei merge stie mai bine...mult succes si ai sa vezi ca anul asta vom fi gravi amandoua.tinem legatura.te pup
0
26-04-2012, ora 13:41
maslinica
Nu este medic/terapeut
maslinica
sper din suflet sa fie asa!!! inca nu am ajuns la medic, asa cum am spus. intotdeauna sunt pretexte sa mai aman vizita la ginecolog :(. te rog daca la tine exista vre-o schimbare sa ma anunti! te pup! numai bine!
0
03-05-2012, ora 20:51
zaruri
Nu este medic/terapeut
zaruri
deocamdata nimic:((((.pe 28 mai am programare iar la medic(in caz ca nu raman pana atunci).totusi parca mi se intamplaceva ciudat.ultima menstra a fost pe 16 apr.in jur de 30 am avut per fertila.dar, in schimb am avut simptome exact ca cele premenstruale.dureri de sani, mijloc si usoare abdominale.asta se intampla de obicei cu 5-6 zile inainte sa-mi vina si nu cu 2 saptamani ca acum.nu mai inteleg nimic.m-am dereglat naiba de tot::::(((((insarcinata sigur n-am ramas pt ca as fi simtit ceva diferit..cred.hai, multa sanatate iti doresc si mai vorbim.pa
0
03-05-2012, ora 21:01
maslinica
Nu este medic/terapeut
maslinica
eeeeeeee, hai, nu te demoraliza!!!!! dereglarile sa stii ca pot fi si din cauza ca iti doresti mult sa ramai insarcinata!! cred ca asta patesc si eu :((. dar te rog nu te demoraliza!!!!! minuni se intampla in fiecare zi!! te pup draguta!! ai sa vezi ca o sa ramai insarcinata in cele din urma!! sper sa fie cat mai curand!!!
0
27-05-2012, ora 07:37
zaruri
Nu este medic/terapeut
zaruri
AVEM O LUNA!!!!!s-a intaamplat in sfarsit minunea.nu-mi vine sa cred nici acum.iti doresc sa ramai si tu cat de curand insarcinata.e un sentiment minunat.puuuuup
0
31-05-2012, ora 19:30
maslinica
Nu este medic/terapeut
maslinica
ma bucur enorm de mult pentru tine!!!!!!!!!!! vezi... aveam dreptate!!! minunea s-a infaptuit!!111 sper sa vin si eu cu vesti ca ale tale cat de curand!!!!!! puuuuup si iti doresc multa sanatate si tie si lui bebe!! Doamne cat ma bucur pentru tine!! sa+mi spui si mie ce ai facut sa ramai (evident in afara sexului :)))) )!!!!
0
13-06-2012, ora 17:20
Andreea_90
Nu este medic/terapeut
Andreea_90
Buna,
Am citit si eu postarile voastre.FELICITARI Zaruri, sa de-a Bunul Dumnezeu sa ai o sarcina usoara, la termen si multa multa sanatate :*:*:*
Maslinica tu ce faci ? Nu vi si tu cu vestea cea mare?Ti-ai facut analize?

O zi frumoasa :)
0
14-06-2012, ora 08:14
maslinica
Nu este medic/terapeut
maslinica
buna andreea, ne-am propus sa mai incercam inca o luna...asa de capul nostru, din pacate nu prea avem timp de umblat din cauza serviciului...dar asta nu e o scuza. cred ca mai mult ne este frica de rezultate decat lipsa timpului. ne dorim tare mult un bebe si sper ca in curand sa va dau o veste buna. cu siguranta vom merge si la medic, este inevitabil. te pup. sa ai o zi buna!!!!
0
14-06-2012, ora 15:45
Andreea_90
Nu este medic/terapeut
Andreea_90
Maslinica, eu iti tin pumnii si iti urez succes, ca de data asta sa se prinda si sa nu mai fie nevoie sa mergei la analize pt motivul ca nu ramai insarcinata ci pt analizele ce trebuie facute in timpul sarcinii :*:*:*:*:
Eu zic totusi ca daca nici acum nu se prinde sa mergeti la analize, nu mai amanati pe acest motiv ca va e frica de rezultat...daca e vreo problema, mai bine aflati acum mai repede si cand se poate rezolva decat prea tarziu.
Tot asa am amanat si noi si am ajuns sa le facem abia acum dupa un an si un pic.Imi pare atat de rau ca nu leam facut mai repede.
Haide daca vrei dincolo la topicul "Sfaturi sa raman insarcinata...va rooog din suflet".ai mai scris tu la acel topic :)
Te astep :* pupici
0
05-08-2012, ora 19:00
zaruri
Nu este medic/terapeut
zaruri
maslinica, scuze, nu am mai intrat de mult..bebele asta ne ocupa tot timpul (avem cca 3 luni).parca m-am si rotunjit un pic la burtica:)))).hai sa-ti spun ce am mai facut eu ca sa raman insarcinata:de disperare am tot cautat pe net tot felul de sfaturi.am gasit un mesaj scris de o oarecare, , pelceac"parca, care zicea ca a luat augmentin si a ramas insarcinata.ei, exact asta am patit si eu, am luat augmentin din prima zi de menstra timp de 5 zile, cate doua copmrimate pe zi.iar luna urmatoare priveam cu neincredere un test de sarcina pozitiv, dupa ce ultimul doctor la care fusesem ne trimisese la FIV chipurile ca aveam o spermograma groaznica.acum cand citesc mesajele postate de mine ma si amuz.sa vezi ca la fel o sa faci si tu:a, , eu sunt sigura ca de fapt cauza infertilitatii era la mine(binenteles toate rezultatele analizelor erau perfecte)dar crede-ma ca acum increderea mea in medici si anlizele lor este ZERO.mai astept vesti si intrebari de la tine.d-zeu sa-ti ajute sa ramai insarcinata cat mai repede(oricum doar EL decide cand e momentul potrivit pentu fiecare)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ovulatia si fertilitatea dupa nastere
  • Șansa de a ramâne însarcinată
  • Obiceiuri nesănătoase care îţi afectează fertilitatea
  • Alimentația bogată în seleniu ar putea îmbunătăți fertilitatea la femei
  • Testul de fertilitate care indică dacă este scăzută rezerva de ovule
  • Este demonstrat de știință: stresul afectează negativ fertilitatea
  • Durata somnului poate influența fertilitatea masculină
  •