sunt schizofrenica?

07-05-2008
Biancaaa
Nu este medic/terapeut
Biancaaa
sunt fata si am 20 d ani din lugoj.
de 2 ani am mai multe probleme...cu..mine.M am analizat f mult si mai ales cum ma vad ceilalti...si am ajuns la o concluzie.. sunt nesuferita.si nu e gluma. sunt timida..desi nu eram deloc inainte.mi e frica sa ma manifest. sunt f copila.parca nu sunt pe aceeasi unda cu toata lumea de varsta mea.nu mai sunt in stare sa comunic.parca n as avea personalitate...parca mi ar fi frica de oameni...parca mi efrica de ceva.mi e frica sa zic "nu".parca as fi marioneta tuturor...o leguma deprimata:))).cateodata scot numai prostii din gura.in plus de 2 ani n am mai avut un prieten..desi sunt f frumoasa(si nu exagerez) si ma deprim f repede..daca ceva nu mi iasa(avand in vedere ca sunt o pers perfectionista)..incep sa ma deprim.
de 2 ani stau in aceeasi casa cu sora mea(2 ani mai mare).24 din 24.si tot ma critica si ma sfatuieste k unele lucruri care le fac nu sunt ok..dar asta inseamna sa nu fiu eu..problema e k nici mie nu mi place de mine.defapt nu ma mai suport.pe langa asta cand le am facut cunostinta, toti prietenii mei au preferat o pe sora mea..pe ea o suna tot timpul...ea e mai colerica mai de distractie.si sunt prieteni de ani d zile.mai nou nu ma mai suna.pe scurt o prefera pe ea.si sora mea e doar un exemplu nu ma opresc doar la ea.ce s intampla cu mine?am nevoie de psiholog?m as duce, dar nu stiu poate exagerez eu.vreau sa ma schimb...de 1 an incerc..dar nu prea ma descurc singura
4 comentarii
0
08-05-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu există nici cel mai mic element care să susţină ipoteza unei schizofrenii în cele descrise. Pare să fie o uşoară problemă de personalitate, pentru care ar fi foarte bine să cereţi sfatul unui psiholog.
0
07-06-2008, ora 00:00
iulia1982
Nu este medic/terapeut
iulia1982
nu esti schizofrenica!!! la schizofrenie trebuie sa ai halucinatii si comportament complet neobisnuit! stai linistita, nici io n-am avut prieten de 3 ani :) suntem mai multe gagici pe planeta decat barbati, asta e :)
0
27-08-2008, ora 00:00
RezsoLazar
Nu este medic/terapeut
RezsoLazar
Se pare ca suferiti de Fobie Sociala. Fobie sociala este o boala psihica. Cel mai repede se poate vindeca cu un tratament de medicamente atidepressive atipice. Paroxetinul este unul dintre ei. Psihoanaliza cu un psiholog ajuta rezolvarea mai detaliata a problemei.
0
20-06-2012, ora 20:29
Neacsu
Nu este medic/terapeut
Neacsu
Nu aveti schizofrenie, nici o boala psihica.
Aveti nevoie de o societate buna. Bucurati-va de viata si de tot ceea ce va ofera viata. Fiti mai "tupeista" in relatiile cu oamenii (sunt atatia idioti care debiteaza tot felul de tampenii, si ii asculta toata lumea, mai ales la televizor, pentru ca ei au tupeu). Sunteti o persoana timida si sensibila, cu bun simt. Daca spuneti ca sunteti frumoasa, inseamna ca deja ati inceput sa va cunoasteti singura. Veti ajunge departe. Nu va faceti probleme. Totul este sa iesiti de sub influenta negativa a celor din jur, a membrilor familiei care va critica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •