sunt foarte agitata nu reusesc sa exprim ceea ce doresc sa spun

11-12-2009
aprilis
Nu este medic/terapeut
aprilis
Buna ziua, as dori daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea problema:in ultima vreme cand sunt foarte agitata nu reusesc sa exprim ceea ce doresc sa spun si cu cat vreau sa explic mai bine nu pot rosti cuvinte uzuale deoarece nu-mi amintesc cum sa le denumesc sau de cele mai multe ori imi ies cuvinte eronate (adug sau tai silabe din cuvinte) pt. cei din jur par amuzanta uneori dar se repeta destul de des si banuiesc ca este o problema.Sar putea sa am starea aceasta de agitatie mai tot timpul din cauza ca am hipotiroidism si mai nou si gusa? ce analize ar trebui sa fac? va multumesc
6 comentarii
0
11-12-2009, ora 21:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara,

O afecţiune a tiroidei precum hipotiroidismul, poate să destabilizeze tot sistemul nervos. Înainte de a suferi de hipotiroidism şi guşă endemică, aţi avut aceste probleme?
Greutatea în exprimare, articularea eronată şi pseudo-agnozia (uitarea denumirii obiectelor, faptelor, însuşirilor etc.) pot fi determinate de o emotivitate accentuată, emotivitate produsă de dereglarea hormonală (un fel de balbism, sau dislalie, dar care nu este determinate de o malformaţie a organelor fonatoare)...

Consultaţi medicul neurolog/internist pentru un examen medical complet şi cât mai minuţios. Mergeţi la acest medic cu toate analizele făcute până acum, în special cele pentru dozarea hormonală, cu toate reţetele etc. Medicul are nevoie de cât mai multe informaţii/indicii care să-i simplifice/uşureze diagnoza, şi astfel, şi tratamentul specific tulburării de care suferiţi va fi cât mai corect.
Eventual consultaţi un homeopat - homeopatia vă poate ajuta!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică ;)


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
13-12-2009, ora 18:30
aprilis
Nu este medic/terapeut
aprilis
Multumesc pt. sfaturi.
Deocamdata nu fac nici un tratament hormonal.Am facut tratament cu novotiral vreo 3 ani.Ma gandesc ca aceste probleme sunt de alta natura si voi urma sfaturile pt. a vedea sigur de unde sunt problemele.
Numai bine.
0
13-12-2009, ora 21:20
aprilis
Nu este medic/terapeut
aprilis
aprilis
0
13-12-2009, ora 21:43
sos
Nu este medic/terapeut
sos
Sunt de acord cu MR.NICK.
dar trebuie sa stim ca simptomele descrise pot fi provocate si de stres prelungit sau pot fi generate si de o dezamagire ( in dragoste )sau de pirderea unei persoane dragi.
-*

sanatate

(*modificat de administrator)
0
13-12-2009, ora 22:59
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"simptomele descrise pot fi provocate si de stres prelungit sau pot fi generate si de o dezamagire ( in dragoste )sau de pirderea unei persoane dragi." - am uitat să specific acest aspect, Sos, mulţumesc pentru completare!

Toate cele bune;)
0
16-12-2009, ora 10:54
sos
Nu este medic/terapeut
sos
Aprilis
Am crezut ca vom putea schimba cateva idei despre problemele tale.
Si eu am avut simptomele respective si am scapat de ele.Cum?
Acum pare simplu, dar a fost extraordinar de greu.Am avut o casnicie nefericita pana cand m-am intalnit cu cineva si s-a intamplat minunea a disparut durerile de cap, depresia, agitatia.

Daca dragoste nu e, nimic nu e.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.