sunt disperata.va rog ajutati-ma

22-04-2010
ioana_med21
Nu este medic/terapeut
ioana_med21
buna ma numesc alexandra am 21 ani, 1, 67 inaltime si 42 de kg.nu stiu ce sa mai fac sa ma ingras, am auzit de spirulina ca ingrasa dar mam uitat pe internet si multa lume spune ca a slabit cu ea.este buna si pt ingrasat?daca da mi-ati putea spune cum pot lua un tratament?ar trebui prima data sa consult un medic?va rog sa ma ajutati.nu stiu ce sa mai fac. nu mai am nici pofta de mancare, cateodata mananc numai o data pe zi si atunci foarte putin.de pus kg pe mine pun foarte greu si atunci cand pun dau dublu jos de pe mine in cateva zile.sa fie de vina problema mea la inima?acum cativa ani doctorii mau diagnosticat cu insuficienta cardiaca.sa fie si asta un motiv?
va multumesc pt intelegere.astept parerile dumneavoastra.
3 comentarii
0
22-04-2010, ora 04:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată d-ră/d-nă, Spirulina slăbeşte dacă este administrată înainte de orice masă dar, dacă este administrată după masă, poate să aibă efect contrar.
Vă recomand să consultaţi un medic homeopat pentru a beneficia de o examinare şi pentru a primi tratament corespunzător. Majoritatea persoanelor subponderale au probleme metabolice (arderi foarte rapide, sindrom de malabsorbţie, etc.), iar astfel de probleme sunt generate de cauze extrem de complexo-profunde.
Preparatele homeopate vă pot corecta unele "erori" de metabolism şi vă pot echilibra tot organismul, dar, bineînţeles, şi în funcţie de reactivitatea organismului dvs.

Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
22-04-2010, ora 10:39
monicamm85
Nu este medic/terapeut
monicamm85
Nu te-as sfatui sa incerci spirulina. Si eu am observat ca ajuta la slabit, de si nu am luat-o in acest scop. Cel mai bine ar fi sa incerci sa adopti un regim alimentar sanatos. Nu poti sa mananci o data pe zi si sa spui ca vrei sa te ingrasi, in primul rand nu este un stil de viata sanatos...apoi exista o serie de alimente care te pot ajuta sa te ingrasi. Iata ce sfaturi am gasit pe un site de medici cu ratinguri despre cura de ingrasare:
Starea ponderala deficitara, in cazul adultilor, poate avea la baza afectiuni cronice digestive, de tipul sindromului de malabsorbtie intestinala, anaciditate, ulcer, existenta unor focare infectioase cronice, tuberculoza, hipertiroidie, anemie pernicioasa, cancer sau alte cauze. In afara de cauzele patologice identificate, mai pot exista si altele generate de: alcoolism, tabagism sau droguri. serie de metode imbinate pot spori dezvoltarea ponderala. Se recomanda astfel inotul, mersul pe jos sau cu bicicleta, gimnastica zilnica, masaje generale, cu un prosop aspru, regim alimentar bazat pe fructe si legume- mere dulci, coacaze, caise, pere, pepene galben, smochine, stafide dulci, nuci si alune turcesti, dar si pe paste fainoase, paine integrala, cca 500 g pe zi, branzeturi grase si miere de albine. Ca tonice generale, cu proprietati stimulative ale poftei de mancare si ale unei digestii adecvate, fitoterpeutii recomanda cateva plante medicinale: frunzele de nuc, troscotul, rizomii de pir, cimbrul, tintaura si fructele de maces.
Se mai recomanda evitarea alimentelor care contin grasimi si zaharuri in exces, in favoarea alimentelor cu continut nutritiv diversificat - grasimi, carbohidrati, proteine, vitamine, minerale. Mesele principale, in special micul dejun trebuie sa fie foarte consistente, evitand gustarile dintre mesele principale pentru a mari pofta de mancare. In cazul in care se iau gustari intre mese, sunt indicate fructele uscate, cerealele, batoanele proteice sau iaurtul de fructe - au un continut caloric ridicat, vitamine si proteine. E important ca mesele sa fie luate incet si relaxat pentru a asigura functionarea optima a sistemului digestiv. De asemenea, stabilirea numarului de mese principale luate in fiecare zi este un alt apect important - se recomanda 5-6 mese pe zi, respectand orele fixe ale acestora.
Sunt recomandate: lichidele cu valoare calorica mare - sucuri, lapte, milkshake sau bauturi sportive, alimente bogate in amidon - orez, paste, cartofi, morcovi, dovleac, iaurt, sos din smantana sau alte combinatii de sosuri peste mancarurile obisnuite si salate. Proteinele - esentiale pentru organism, ajuta la o buna functionare a sistemului imunitar si la o insantosire sau recuperare rapida. In acest sens, sunt recomandate alimentele mentionate mai sus: cerealele, semintele, alunele, fructele uscate, precum si migdale, struguri, produse din soia, lapte, iaurt, branza si oua.
0
22-04-2010, ora 10:40
monicamm85
Nu este medic/terapeut
monicamm85
Sper sa-ti fie de folos. Poti cauta sfaturi despre ingrasat si poti face o mica cercetare inainte de a merge la medic sau de a apela la medicamente. si cel mai important este sa-ti schimbi stilul de viata in ceea ce priveste modul in care te hranesti.
Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.