sugar de 4 luni tratat oftalmologic cu tobradex

02-03-2012
clay
Nu este medic/terapeut
clay
Buna ziua. fetitei mele i s-au prescris de catre medicul pediatru picaturi tobradex in urma unei conjunctivite. ulterior am aflat ca in niciun caz nu trebuia sa-i administrez acest tobradex deoarece poate produce tensiune oculara iar apoi alte complicatii. va rog sa-mi spuneti daca intradevar este o mare problema faptul ca l-am tratat cu aceste picaturi. oftalmologul ne-a prescris nettacin dar problema este ca aceasta conjunctivita a recidivat la cateva zile. ni s-a spus ca este vorba despre o obstructie a canalului lacrimal si trebuie facuta o interventie. suntem ingrijorati si nu stim ce sa facem. nu este prea mic pentru o asemenea interventie? stiu din alte surse ca se poate ameliora pana la varsta de un an printr-un masaj local. va rog mult un sfat. primul medic oftalmolog pe care l-am consultat ne-a spus ca nu e nicio problema ca i-am pus picaturi tobradex(dupa ce s-a mirat foarte tare), iar la urgenta ne-a explicat ca am facut o mare greseala. noi am avut incredere in medicul pediatru. va multumesc.
2 comentarii
0
12-04-2012, ora 21:52
dany_bzn
Nu este medic/terapeut
dany_bzn
Buna, nu sunt medic dar am fetita care de la 7 luni are picaturi cu tobradex adica din decembrie folosim si nu este nici o problema, fetita mea a facut dublu transplant de cornee, stati linistita cititi prospectul cautati si pe internet, nu face rau.
aceste picaturi iau fost prescrise fetitei mele de catre un profesor doctor din itala, el fiind si cel care a operato.
0
13-04-2012, ora 13:10
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Fiica mea a avut aceeasi probleme, am folosit tobrex(care contine tobramicina, ca si tobradex), conjunctivita a revenit si i-am dat netacin.Nici cu asta nu i-a trecut si pana la urma am folosit penicilina.Cred ca de la asta i-a trecut sau poate au avut intr-un final toate efect.Noua doctorul ne-a spus sa nu ne grabim cu interventia pt obstructia de canal lacrimal si bine am facut, ca de fapt nu avea nimic si de la 6 luni n-am mai avut nici o problema.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul