De ceva timp ma trezesc noaptea din somn cu o senzatie de sufocare...

06-07-2009
Oviudiu
Nu este medic/terapeut
Oviudiu
buna, ma numesc Maria si am o problema de respiratie care ma ingrijoreaza. De ceva timp ma trezesc noaptea din somn cu o senzatie de sufocare asemanatoare cu starea de lipsa totala de aer ca dupa o lingura de dulceata excesiv de dulce, incerc sa respir dar nu reusesc, toata sufocarea asta tine cam 3- 4 secunde dupa care imi revin, simt si un lichid dulceag venind dinspre stomac. Se intimpla doar noaptea, iar anul acesta am avut cam 5 astfel de accese, mai mult in perioada rece, de iarna. Tot pe perioada rece apare si o insuficienta respiratore cu stare de oboseala putind sa respir complet doar in urma unui masaj pe spate in partea stanga sub omoplat langa coloana, sau in urma unui cascat mai profund. Insa in perioada calda dispare aceasta insuficienta respiratorie. Am dat mai multe amanunte poate reuseste cineva sa isi formeze o ideie despre blocajul respirator pe care il am, e ingrozitor sa te trezesti din somn neputand sa respiri. Ce ar putea sa fie ? dati-mi va rog un indiciu un sfat, de la ce ar pute proveni acveasta problema?
5 comentarii
0
06-07-2009, ora 21:44
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Si eu am o senzatie aproape la fel, simt ca ma chinui sa respir..si asta se inrautateste, culmea, cand mananc ceva fff dulce, ff picant, etc...numai ca la mine sunt insotite de ameteli si nod in gat. In cazul meu, am inteles ca problema ar fi lipsa calciului.
0
25-07-2009, ora 13:05
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut Ovidiu,

Dupa modul in care ti-ai explicat siptomatologia te sfatuiesc sa consulti un gasro-enterolog. Exista posibilitatea ca pe perioada clinostatismului nocturn (si nu numai) sa ai reflux gastro-esofagian care sa ajunga pana in zona faringiana si sa patrunda in zona laringelui determinand un fel de apnee asociata inevitabil cu dispneea. Ai spus ca simti si un fel de lichid care vine dinspre stomac...inca un indiciu care ma face sa te sfatuiesc catre gastrologie!
Gastro-enterologul te va consulta si conform anamnezei si eventual, endoscopiei digestive superioare, iti va da un tratament optim si iti va recomanda sa evitianumite mancaruri si anumite pozitii care te predispun la a avea reflux, asta daca se va dovedi ca-l ai...

Multa sanatate si toate cele bune! (inclusiv tie alexxy_a)
NICK;)
0
29-07-2009, ora 18:13
Oviudiu
Nu este medic/terapeut
Oviudiu
Multumesc de sfaturi, incerc sa-mi rezolv problema. Multa sanatate si voua
0
11-09-2012, ora 16:10
molik
Nu este medic/terapeut
molik
Buna ziua...de ceva timp am o stare tare ciudata cand ma pun in pat sa adorm...
simt la un interval de cateva secunde, minute..ca respiratia mea devine calda...sau poate ca ma ia un val de caldura in respiratie...e tare ciudat.
Poate ma puteti ajuta cu un raspuns..
O zi buna all
0
14-12-2012, ora 08:44
angela123
Nu este medic/terapeut
angela123
cam aceeasi problema o are si baiatul meu in virsta de14 ani tot noaptea dureaza uneori si citeva minute ma sperie ingrozitor ca scoate niste zgomote urite din lipsa de aer
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probleme de respiratie la copii - primul ajutor
  • Riscul de sufocare la bebeluș (asfixia)
  • Un alt posibil efect al menopauzei: scurtarea respirației?
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  •