suflu sistolic la bebelusi

07-03-2014
viopalfi
Nu este medic/terapeut
viopalfi
Buna ziua.
Baietelului meu de 5 zile i s-a gasit suflu sistolic grI/II parasternal stg spatiu III ic, fara iradiere, dedublarea zg II la acelasi nivel. Imi puteti spune ce inseamna?
7 comentarii
0
09-03-2014, ora 00:43
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Suflul sistolic. Suflurile sunt generate de turbulenta fluxului sangvin. Este numit sistolic pentru ca apare in perioada ciclului cardiac numita sistola. Ele pot avea mai multe cauze : 1) afectiuni la nivelul valvelor cardiace, 2) defectele septale, 3) ingustarea lumenului arterelor, sau 4) datorate unei comunicatii atrioventriculare. Atentie! Suflurile pot fi si functionale, considerate normale si care la un moment dat pot disparea. In cazul dumneavoastra eu cred ca sunt necesare investigatii suplimentare ca sa se stabileasca despre ce e vorba ( nu ne-ati spus prin ce metoda s-a pus acest diagnostic).Ceea ce v-am spus eu este o privire generala. Oricum medicul cardiolog pediatru este chemat sa va dea mai multe lamuriri si sa va spuna ce aveti de facut. Cu stima si respect;

dr Petre Muresan
0
29-07-2014, ora 11:33
Cattyy
Nu este medic/terapeut
Cattyy
Vio daca esti din Bucuresti nu ezita sa faci o vizita la doamna doctor Silvia Iancovici si Dl. Doctor Dan Deleanu. Acestia se ocupa de astfel de cazuri si trateaza problemele malformatiilor cardiace prin interventie minim invaziva.
Important e sa stii exact ce problema are copilul tau. Ei se ocupa si cu cazuri de noi nascuti asa ca nu ezita sa vezi o parere a unor specialisti. Asteptam vesti si sa va dea Domnul multa sanatate!
0
31-07-2014, ora 13:41
Cattyy
Nu este medic/terapeut
Cattyy
Ai incercat sa faci ceva cu fetita? Ai fost cu ea si alt doctor?
0
08-08-2014, ora 16:07
LaVivi
Nu este medic/terapeut
LaVivi
Fetelor, toate care avem puii cu aceste probleme cred ca trecem prin aceleasi etape, singura deosebire fiind durata in care stai sub stres pana cand intalnesti oamenii potriviti sa te ajute. Tot asa prin recomandari am ajuns la dr. Alin Nicolescu spre exemplu, un doctor foarte renumit, caruia nu ii contesta nimeni cunostintele in domeniu, insa pe mine m a dezamagit. Nu vreau sa spun mai multe, nu vreau sa supar sau sa jignesc. Sunt aici sa va spun solutia optima...am auzit de medicina interventionala si cand am aflat ca se poate face si pentru malformatii cardiace am fost foarte multumita si am inceput cautarile. Fiind o tehnica ft noua la noi in tara e foarte important unde faci aceasta interventie. Pentru inceput auzisem de dl. dr. Dan Deleanu ca fiind un superspecialist.M am interesat unde il gasesc si am facut o programare. Zilele mele erau mai senine stiind ca puiul meu nu va fi taiat si traumatizat cu cicatrici toata viata. Mi am pus toata speranta in acest om, dar cand am ajuns acolo am gasit o armata de oameni care toti erau acolo sa ne ajute sa ne raspunda la intrebari. Primul contact a fost cu dna. dr. Silvia Iancovici pentru ecografii: o femeie frumoasa, calda si cu foarte multa rabdare sa ne explice tot sa ne arate ce vede ea pe acele ecografii. Diagnosticul a fost de DSA cu o alta marime decat cea gasita de dr. Nicolescu...dansa ne a inmanat CD urile cu tot ce s a intamplat in cabinet si evident un dosar scris. Apoi a venit ziua interventiei...cu multe emotii ne am indreptat spre locatie. Acolo totul era pregatit, ei ne asteptau...am intrat cu dl dr. Dan Deleanu in cabinet sa mai verifice si dansul tot inainte de interventie. interventia a fost realizata de Dr. DAn Deleanu si prof, Vasilos Thanopoulos, un doctor cu foarte multaa experienta din Grecia. Au urmat aproximativ 2 ore de emotii si stres, insa vazand ca totul a decurs in mod normal ne am linistit. Copila si a revenit foarte repede, iar urmatoarea zi am plecat acasa. De atunci ne intalnim cu dansii pentru control. Fata se simte foarte bine nici nu si a dat seama prin ce a trecut, a acuzat mici dureri la locul punctie dupa interventie dar in rest nimic. Sunt foarte fericita ca am putut sa i ofer copilului meu aceasta sansa si le multumesc acestor oameni minunati care salveaza vieti si le repara, zi dupa zi. Pana la urma s a dovedit a fi o poveste cu un final fericit. Va indemn si pe voi sa incercati un consult la dr. Silvia Iancovici iar apoi veti lua o decizie. Multa bafta si sper ca v am mai transmis un gram de incredere :)
0
19-08-2014, ora 11:51
CariGrig
Nu este medic/terapeut
CariGrig
Buna. Eu sunt mamica unui copil care a fost diagnosticat cu DSA. In timpul investigarii problemei am intalnit diversi oameni, diferite situatii. Nu intotdeauna lucruri se rezolva simplu, insa din iubire neconditionata pt puiul meu am mers pana in panzele albe. Sunt foarte fericita ca am gasit ca rezolvare interventia minim invaziva in primul rand, adica montarea unei umbrelute in locul defectului. In cazul acesta copilul nu a fost operat pe cord deschis, ci lucrurile s-au rezolvat printr-o punctie.
Acesta complexa interventie a fost realizata de dl dr Dan Deleanu si Basilos Thanopoulos, carora vreau sa le multumesc din suflet ca mi-au salvat copilul si in plus nu i-au lasat nici o trauma a unei interventii chirurgicale complicate! Pe acesti domni doctori ii gasiti in tara, fara a fi nevoie sa mergeti dumneavoastra cu copii. Doctorul Thanopoulos este un doctor grec, iar dansul vine in centru pentru a rezolva aceste cazuri. Un alt mare avantaj este timpul de refacere al copilului care este mult mai scurt. Daca noua, ca "oameni mari" ni se pare foarte grea perioada post-operatorie, ce sa mai zica un copil?
Consider ca odata ce exista aceasta medicina interventionala este bine sa apelam la ea in cazul in care se poate trata asa. Numai bine va doresc. Puteti incerca parerea si sfatul acestor doctori. Eu o spun pe pielea mea! Sa va ajute Dumnezeu!
0
01-09-2014, ora 13:57
SilviCos
Nu este medic/terapeut
SilviCos
Buna. Sa va spun povestea mea...eu sunt stabilita cu sotul in Grecia de cativa ani. Am nascut aici un copil insa bebelul avea o malformatie la inima si anume un Foramen Ovale Patent. Am mers cu bebelul mereu la doctorul cardiolog, acesta vrind sa vada daca se miceste defectul. La un moment dat pe la varsta de 3 ani si un pic dansul ne a anuntat cel mai rau lucru posibil: defectul copilului nu se va inchide niciodata numai printr o interventie.Ne am speriat ca orice parinti insa aici doctorii sunt ft prietenosi si mi au spus din start ca avem 2 variante: fie sa il operam pe cord deschis, fie printr o interventie medicala minim invaziva. Nu stiam ce inseamna asta insa ne a explicat dansul si am luat decizia: se va interveni prin cateterism. Dansul nu facea astfel de interventii dar ne a sugerat un nume sonor in Spitalele de cardiologie din Grecia: Vasilos Thanopoulos. Am ajuns si la dansul..un doctor batran dar foarte calm, cald si cu o foarte multa experienta. Cand a auzit ca suntem romani s-a bucurat foarte tare si ne-a propus sa facem interventia in Ro fiind mai ieftin.Am ramas foarte placut surprinsa sa vad ca acest doctor de asa o talie realizeaza interventii si in Ro. Intr adevar costul in Ro e mult mai mic ca in afara asa ca dansul ne a facut o programare.Am ajuns la clinica din tara unde am intalnit o echipa minunata de oameni si mi am lasat copilul pe mana lor cu toata increderea. Totul a decurs normal, printesa mea facandu se bine la cateva zile de la interventie (fiecare organism reactioneaza diferit, noi am fost norocosi). Acum minunea mea se bucura de fiecare zi zambind si noi odata cu ea!
Vreau sa le multumesc doctoritei Silvia Iancovici, Dr. Dan Deleanu si nu in ultimul rand Dr. Thanopoulos care dupa interventie ne a asteptat la ecografiile aferente cu tot atata rabdare! Multumim ca ati redat viata copilului meu, va sunt datoare o viata!
0
26-09-2014, ora 16:29
MariV
Nu este medic/terapeut
MariV
Buna. In urma cu 2 ani si 9 luni am nascut o printesa. La nastere doctorul i-a sesizat un suflu sistolic si m-a trimis la analize mai amanuntite. I-am facut investigatiile necesare si s-a descoperit existenta unui DSV 4 mm.Pana acum nu am facut nimic mai mult decat controale de rutina insa la ultimul consult doctorul m-a alarmat fara sa imi dea detalii cum ca trebuie sa o operam de urgenta. Nu stiu ce sa fac! E vorba de o operatie pe cord deschis! Chiar sunt foarte nedumerita si ingrijorata. Spuneti-mi si mie despre operatia minim invaziva cum se simte copilul dupa aceasta interventie si la cine e cel mai indicat sa se realizeze??? Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Suflul sistolic
  •