suflu sistolic+prolaps de valva+reumatism

22-03-2011
andreeahordila
Nu este medic/terapeut
andreeahordila
Am 20 de ani. De la varsta de 12 ani am fost diagnosticata cu reumatism, iar in 3 luni s'a descoperit suflul sistolic si prolapsul de valva. A urmat un tratament de 5 ani cu moldamin. Dupa pauza de 3 ani am refacut analizele (ASLO=400; am avut si ASLO=800) si iar am inceput sa fac moldamin (dupa prescriptia medicului de familie). Nu mi s'a explicat niciodata ce anume am, ce se intampla cu mine si ce anume ar trebui sa fac. Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri. Va multumesc.

Specific ca am fost internata 3 luni, am avut dureri cumplite din cauza reumatismului articular acut
1 comentarii
0
30-03-2011, ora 02:34
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Dupa o infectie in gat cu un anumit tip de streptococ, sistemul imun formeaza anticorpi impotriva streptococului care, din cauza ca moleculele seamana, ataca si articulatiile si inima. Asa apare reumatismul articular acut si cardita reumatismala. Moldaminul este o penicilina cu eliberare prelungita care previne infectiile cu streptococ. Afectarea cardiaca s-ar putea, totusi, sa nu fie de la reumatism. La foarte multa lume se aude un suflu sistolic, care nu inseamna nimic, si la multa lume exista prolaps de valva mitrala, care da simptome putine, fara legatura cu reumatismul. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici