substituire tratament anxiar si tiapridal cu rispen

12-07-2013
gabitzzat
Nu este medic/terapeut
gabitzzat
Buna ziua,

Tatal meu (63 ani) este bolnav de dementa, diagnosticata acum 1 an si jumatate. A facut pana in prezent tratamentul specific (ebixa, excelon), plus anxiar (1+1/2 / zi), tiapridal (1+1/2 / zi), tritico (1 zi), cipralex (2 zi) si orfiril (1 zi). Starea generala este de 'leguma', nu vorbeste, doar articuleaza niste cuvinte simple (da, nu etc), merge doarte greu, este foarte rigid, insa este linistit, dar mai mult sedat.
De curand am chemat un alt medic acasa, pentru o reevaluare si ne-a spus ca starea de 'leguma' este datorata anxiarului si tiapridalului si ca este indicat sa le oprim si sa le inlocuim cu rispen si romparkin. Am urmat indicatiile in speranta de a vedea modificari in bine. Am oprit anxiar si tiapridal in maxim 2 zile, cu o mica reducere a dozei si am introdus cele doua medicamente.
Starea, nu s-a imbunatatit (e adevarat ca acum incearca sa comunice mai mult), insa a intrat intr-o stare de agitatie, se sperie din orice, nu doarme mai deloc noaptea si este foarte agitat in pat, a obtinut niste grimase (ridica des din sprancene), gura o tine intredeschisa...mai exact l-am cam dat peste cap.
Acum nu stiu ce este bine sa facem, sa continuam ce am inceput sau sa revenim la tratamentul initial, care insa il sedeaza.
Chiar nu stiu ce as putea face sa-i mai imbunatatesc starea si sa-i dam in acelasi timp si tratamentul adecvat.

Multumesc frumos!
2 comentarii
0
13-07-2013, ora 00:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tiapridalul si anxiarul la care ati renuntat acopereau inclusiv simptomele de care va plangeti acum.
Reluati tratamentul initial dar consultati-va inca o data cu prima doctorita si vedeti daca poate sa ii mai scada ceva ca sa nu mai fie asa sedat.
Dansul are si anxietate: nici rispenul nici romparkinul nu trateaza anxietatea.
0
13-07-2013, ora 09:58
gabitzzat
Nu este medic/terapeut
gabitzzat
Multumesc mult pentru raspuns!
Am reluat deja tratamentul si sper sa-si revina la linistea inititala si apoi sa incepem sa ajustam dozele astfel incat sa fie mai cooperant.
Numai bine si sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul