stres si panica

17-02-2014
banyikaurelflorin
Nu este medic/terapeut
banyikaurelflorin
ma trezesc brusc noaptea cu amorteala de la piept spre maini si cap, transpirat si respir mai greu. mentionez ca am facut o serie de analize din care a reesit ca am steatoza hepatica la ficat fapt care ma speriat.daca am ceva psihic va rog sa ma ajutati.
4 comentarii
0
17-02-2014, ora 15:11
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Si eu ma trezeam brusc noaptea intr-un timp, tipand, speriata, sau credeam ca am orbit...Poate esti foarte speriat din cauza problemei tale la ficat si poate sunt atacuri de panica.Cred ca si stresul are legatura cu trezirea asta brusca, iar amorteala poate sa fie de la felul in care dormi, daca dormi cu mainile sub perna, pe burta, de acolo este posibil sa fie.As dorm eu si ma trezesc mereu noaptea amortita toata, abia imi mai simt mainile.
Daca nu, poate este problema de sanatate, mai bine vorbesti cu medicul.

Sanatate
0
18-02-2014, ora 15:30
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Buna ziua.Pe langa tratamentul pe care probabil il luati pentru steatoza, va recomand capsulele Confort emotional, 1-2 capsule de 3 ori pe zi, la 2 ore dupa masa, timp de 1-2 luni.
Multa sanatate!

dr. Nicoleta Nechita
medic specialist apifitoterapie
Cabinet Medical de Fitoterapie - Fares
Centrul Medical Medreflex
0
16-03-2014, ora 14:41
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Buna ziua!

La un psiholog clinician ati mers? El este cel mai in masura sa va faca evaluarea si recomandari de tratament.

Ana Badita
0
16-03-2014, ora 14:46
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Recunoasteti ceva din urmatoarele:

"In sens clinic, ATACUL DE PANICA se caracterizeaza prin frica si disconfort intens si o serie de simptome fiziologice (transpiratie, palpitatii, tremor, senzatia de scurtare a respiratiei, de strangulare, greata, derealizare sau depersonalizare, frica de a nu-si pierde controlul sau de a nu innebuni, frisoane, valuri de caldura..).
Apare brusc, pe neasteptate, si dureaza de la 5 la 30 minute, de obicei cam 10 minute (se poate si mai mult, dar in cazuri f rare).

Se pune diagnosticul de tulburare de atac de panica doar daca au fost cel putin doua atacuri (intrunind macar jumatate din aceste criterii), iar persoana se teme de noi atacuri si isi schimba comportamentul (de ex., evita sa calatoreasca la distante mari pt ca atunci a experientiat primul atac). Uneori se asociaza cu agorafobie (fobia de locuri deschise, poduri, tunele, calatoria cu autobuzul, trebul, masina sau situatii de unde iesirea poate fi dificila sau este greu sa se obtina ajutor).

Pacientul trebuie sa fie examinat medical inainte de a merge la psiholog pt A SE EXCLUDE CAUZELE FIZIOLOGICE care sunt insotite de simptome similare atacului de panica (de exemplu: tahicardie, boala cardio-vasculara, stenoza mitrala, hipertensiune, atac de cord, atac cerebral, embolie pulmonara, edem pulmonar, astm, bronsita, hipoglicemie, sindrom premenstrual, sarcina, tumori carcinoide, epilepsie temporala, otita medie, anemie, intreruperea administrarii antidepresivelor, sedativelor, alcoolului, substantelor stimulante, cafeinism...)".

Toate cele bune!

Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Atacul de panică
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  •