streptococ si dermatita vaginala

16-08-2013
Flavia23
Nu este medic/terapeut
Flavia23
Buna ziua.
La inceputul lunii iulie mi-a aparut o infectie inghinala. Eu am crezut ca e candida, avand in vedere ca m-am confruntat cu aceasta problema de mai multe ori. Simptomele au fost aceleasi. Asa ca am facut tratament pentru candida. M-am dat si cu crema Clotrimazol dar de data asta nu a trecut mancarimea (in trecut a fost foarte eficienta). Asa ca am folosit Nidoflor crema care ma calma, insa au inceput sa imi apara pete relativ micute si rosii in zona inghinala care provocau mancarime, pielea era rosiatica si parca un pic umflata. intre timp imi venise menstruatia si doar in 9 august am ajuns la ginecolog.
La ginecolog mi s-a spus ca am dermatita (nu mi-a spus de care) si mi-a luat secretie pentru analize. La analize mi-a iesit streptococcus agalactiae (hemolitic grup B) +. Ca tratament mi-a dat Triderm crema, Azitromicina 7 zile, Nizoral 10 zile si Polygynax ovule 10 zile.
Petele rosii au disparut, iar pielea si-a revenit la normal, insa ieri mi-a venit menstruatia si de aseara am inceput sa am mancarimi la intrarea in vagin. E posibil sa fie din cauza absorbantelor? Mentionez ca nu folosesc OB si nici nu am folosit. Sau ar putea fi efectul secundar de la Triderm?
Avand in vedere ca Triderm nu amelioreaza mancarimea (am citit in prospect ca o creeaza, in cazuri rare) as incerca Nidoflor.
As putea folosi Nidoflor? Interfereaza cu restul tratamentului?
Tratamentul si menstruatia ma slabesc foarte mult si am ajuns la capatul puterilor. Va rog frumos, ajutati-ma cu un sfat.
1 comentarii
0
23-08-2013, ora 08:55
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Va recomandam sa va prezentati la un medic ginecolog in vederea efectuarii unui consult, iar in cazul in care mancarimile sunt la nivelul tegumentului (pielii), atunci consultati un medic dermatolog.
Va sfatuim sa nu folositi nici un unguent.

O zi frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Streptococul beta hemolitic de grup B în sarcină
  • Dermatita cauzată de săpun și dezinfectanți
  •