streptococ beta hemolitic de grup A(+) si stafilococ auriu

06-11-2008
dany. petra
Nu este medic/terapeut
dany. petra
Ma numesc Petronela si am un baietel de 6 ani. Acum o saptamana i s-au facut analize la gradinita si i s-a descoperit ca are streptococ beta de grup A(+) - la exudat faringian- si stafilococ auriu - la exudat nazal.Sunt putin nedumerita deoarece este singurul copil din gradinita cu acest rezultat, in conditiile in care acum doua luni am facut aceste analize si nu a avut nimic.As dori, eventual, sa ii fac un tratament pe baza de plante, daca se poate. Mentionez ca am luat Augmentin 475g - 7 zile, si urmeaza sa refacem analizele din nou.
3 comentarii
0
06-11-2008, ora 16:03
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
păi ar trebui să facă din nou exsudatul şi antibiogramă pentru a şti ce antibiotic trebuie să îi daţi. chiar dacă a luat augmentin e posibil ca germenii să fie rezistenţi la acest antibiotic. repetaţi analizele şi începeţi tratamentul, netratate infecţiile cauzate de streptococul beta de grupa A, vor face probleme articulare şi cardiace. multă sănătate
0
06-11-2008, ora 18:25
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Nedumerirea nu este justificata!! copilul nu a stat numai in colectivitate pentru ca, aceasta, sa fie unica sursa de contaminare.Stafilococul este un germen oportunist si poate deveni patogen fie prin invazivitate fie prin toxicitate.Stafilococii sunt deosebit de rezistenti la antibiotice (peste 95% sunt rezistenti la penicilina).Pentru purtatorii asimptomatici de Staphylococcus aureus este indicata aplicarea in cavitatea nazala anterioara a pomezilor antistafilococice de tipul MUPIROCIN, pentru a preveni raspandirea stafilococului patogen in anturajul lor. Pentru streptococ este EXCLUS !! tratamentul pe baza de plante chiar si in cazul unei infectii asimptomatice cu streptococ beta hemolitic de grup A !! Acesta este Streptococcus pyogenes care contine antigenul de grup A, este beta hemolitic si a fost izolat ca AGENT ETIOLOGIC al unor afectiuni GRAVE : inf. respiratorii(faringite, angine), inf. tegumentare(erizipel, impetigo), complicatii non-supurative(reumatism articular acut, glomerulonefrita, eritem nodos), scarlatina, febra puerperala, sindrom de soc toxic, complicatii supurative prin propagarea infectiei. ESTE OBLIGATORIE !! REPETAREA analizelor dupa tratamentul cu augmentin(un antibiotic cu actiune bactericida asupra Strept..pyogenes desi tratamentul de electie pentru acesta este penicilina ) Este de recomandat si membrilor familiei sa faca un exudat faringian pentru identificarea unui eventual purtator al infectiei subclinice cu streptococ!!
0
04-03-2009, ora 01:15
cristian_stefan_munteanu
Nu este medic/terapeut
cristian_stefan_munteanu
baietelul meu de 2, 5ani are stafilococ auriu si streptococ iar doctorita i-a prescris bronhovaxon, picaturi nazlale9apa de mare) si echinoceea solutie.din decembrie de cand a manifestat aceasta simptomatologie si pana acum nu s-a rezolvat.ce sa fac??????
multumesc anticipat de raspunsuri!!sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul