strabism - diferenta mare intre dioptriile ochiului

14-11-2015
alin05
Nu este medic/terapeut
alin05
Salut! Am 17 ani si niste probleme de vedere. Mai exact, dioptrii de aproximativ +1, 5 la ochiul drept si -4 la ochiul stang. Uneori am si simptomul de ochi lenes (ambliopie) la ochiul stang si din cate imi amintesc am si astigmatism dar nu sunt sigur 100%.

In ultimii 2-3 ani de cand port ochelarii mai mereu, am inceput sa am o mica deviatie a ochilor (nu sunt sigur daca a ambilor ochi sau doar la unul dintre ei) care nu mai stau in axa pe care ar trebui, adica strabism exterior/divergent. Am primit un tratament ca sa acopar ochiul drept cateva ore pe zi ca sa-si revina ochiul stang, dar nu prea functioneaza. Am dureri de cap insuportabile din cauza ochelarilor, desi nu vad bine fara ei atunci cand ii dau jos 2-3 ore nu ma mai doare capul.

Deviatia pe care o am (strabismul exterior) este din cauza diferentei mari de dioptrii dintre ochi?
Daca am dioptriile -4 si +1, 5 inseamna ca am la ochiul stang miopie si la cel drept hipermetropie?
Daca ochelarii ar avea dioptriile mai apropiate exista posibilitatea ca sa scap de strabism sau macar s-ar mai diminua?
Ce fel de operatii sunt posibile ca sa scap de strabism, sau chiar de toate problemele de vedere si cat costa aceastea (in cazul in care stie cineva)?

Orice alta informatie este binevenita, multumesc frumos!
1 comentarii
0
14-11-2015, ora 17:47
anonim.2011
Nu este medic/terapeut
anonim.2011
Dioptriile cu minus inseamna miopie, iar cele cu plus inseamna hipermetropie. Exista si astigmatism, de mai multe feluri. Dioptriile, orice fel le poti corecta cu ochelari sau lentile de contact sau dupa 18 ani ( chiar mai tarziu ar fi bine) le poti corecta cu interventii laser. De strabism, da se Poate face operatie la orice varsta, bineinteles daca este cazul. Sfatul meu este sa mergi la un medic si el iti va explica ce poti face. Iti las un mesaj privat cu o recomandare de dr. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • „Ochiul leneș” în copilărie predispune la riscuri pentru sănătate la maturitate
  •