sterilitatea = oreion

06-05-2009
valentinkid
Nu este medic/terapeut
valentinkid
buna ziua !! sunt cam speriat pentru ca acu cativa ani am avut oreion mai exact pe la varsta de 15 ani...!!! pe parcusul afectiunii mi s-au imflamat si testicolele..adica s-au umflat si din cate imi aduc aminte doctora mea a spus ca am ramas steril (cu o tenta de gluma) ...atunci nu realizam..dar acum sunt foarte speriat pentru ca..daca ar fi asa este o problema destul de grava...si as dori sa stiu daca sterilitatea provocata de oreion poate fi tratata in zilele noastre ??? am de gand totusi sa fac o spermograma (sper ca m-am exprimat corect) ca sa fiu sigur insa pana atunci...poate reusiti sa-mi raspundeti si mie..!! multumesc anticipat...
1 comentarii
0
16-05-2009, ora 20:47
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din cate relatati, se pare ca ati avut atunci o orhita urliana, adica inflamare a testicolelor provocata de virusul oreionului. In acest caz, exista o probabilitate de 25 % de a fi steril.

O spermograma este indicata, daca doriti sa aveti copii sau daca, dimpotriva, doriti sa fiti sigur ca nu puteti avea copii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul