steriletul

22-02-2007
marilenaursu
Nu este medic/terapeut
marilenaursu
Buna ziua.Ma numesc Marilena Ursu si in urma cu un an mi-am pus sterilet.Am mers la control regulat.Numai ca acum am niste dureri groaznice, nu la menstruatie, in restul perioadei.
Mai am o problema;ma dor sinii foarte tare, am mers la Fundeni pt.mamografie si spun ca nu am nimic, ca tesutul sinului este foarte DENS, nu stiu ce sa cred pentru ca am dureri mari la ambii sini.
E posibil sa fiu gravida?Ce exactitate are steriletul ca nu ramin gravida?
Va multumesc
1 comentarii
0
22-02-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Steriletul are o eficienţă de 97 % (ceva mai mare în cazul steriletului care are cupru). Aceasta înseamnă că, pe parcursul unui an, există o probabilitate de 3% de a rămâne gravidă. Trebuie observat că steriletul creşte semnificativ probabilitatea sarcinilor extrauterine, care se pot foarte bine manifesta prin durere.
Un simplu test de sarcină v-ar fi, după părerea mea, de mare folos. Astfel de teste se găsesc în orice farmacie şi nu au nevoie de interpretare profesională, ci doar de aplicarea instrucţiunilor. După efectuarea testului, un consult medical ar fi foarte indicat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul