stenturi

04-01-2015
demidina
Nu este medic/terapeut
demidina
Buna ziua,
va pun o intrebare pt sotul meu care are 3 stenturi, din cate stiu eu clasice.V-as ruga sa ma lamuriti mai exact despre modul de viata pe care trebuie sa il duca pt ca el a inteles ca poate sa duca o viata absolut normala, fara restrictii. E adevarat ca a scazut in greutate si e atent in general la ce mananca, incearca sa se lase de fumat cu tigara electronica, insa ce nu intelege f bine, este, de ce nu poate consuma alcool.
Medicul de familie a spus ca nu poate bea decat 1-2 pahare de vin, dar el nu intelege de ce nu poate bea si 1-2 sau 3 pahare de tarie si chiar bere din cand in cand, pt ca cardiologul nu a specificat nimic De vreo 3-4 ori a consumat chiar mari cantitati de alcool la petreceri. Pt ca mie mi se pare total inconstient si el nu vrea sa accepte asta, va rog sa imi dati argumnetele necesare pt regimul lui de viata.
Mentionez ca a avut doar in urma cu un an inainte de a-i pune stenturile dureri in piept care i-au trecut repede si in urma coronarografiei, pe care i-au indicat-o mai mult din precautie i-au pus stenturile. A luat doar 3 luni Plavix, iar acum ia Bisoprolol 5 mg de 2 ori pe zi, Crestor de 20 mg seara, Aspirina de 100 mg si Enalapril de 10 mg dimineata. Acum se simte bine, nu oboseste, are tensiunea controlata, si medicul i-a spus sa duca o viata normala. Ce inseamna viata normala? Va rog sa ma lamuriti.
3 comentarii
0
27-06-2015, ora 15:11
lachriss
lachriss
Buna ziua. Sotul dv intr-adevar poate duce o viata normala, avand insa in vedere urmatoarele lucruri: regimul alimentar trebuie sa fie sarac in grasimi de origine animala, zaharuri rafinate, si sa contina alimente care protejeaza inima - produse din cereale integrale, peste gras, ulei de masline extravirgin, fructe oleaginoase, fructe si legume din abundenta). Alcool poate consuma (indiferent ca este vin, bere sau tarie), dar in cantitati mici (maxim 1 pahar de vin sau un paharel de tarie sau o bere/zi). Este de asemenea indicat sa faca zilnic miscare (ex mers pe jos, cu bicicleta etc) in limita tolerantei individuale. La tigari (electronice sau nu) trebuie sa renunte cu desavarsire.
0
04-04-2016, ora 20:42
Cristian52
Nu este medic/terapeut
Cristian52
Buna seara,
Am trei săptămâni de la punerea unui stent ( farmacologic activ ) la o artera infundata 90% și nu mă simt bine deloc. Obosesc foarte repede și am tot felul de stări proaste : mă tine la respirație și am palpitații. Dimineața iau brilique și noliprel , la prânz aspenter și betaloc, seara iau brilique, leridip și aspenter. Problemele pot fi de la tratamentul cu brilique ? Ce ar trebui sa fac ? Mulțumesc.
1
30-11-2017, ora 22:30
mitru vasile
Nu este medic/terapeut
mitru vasile
Am un stent la fel ca cel pe care l ati descris d-voastra(.TOT 90% una dintre artere).DUPA Aceasta interventie trebuie sa urmati tratamentul prescris de medic cu strictete, deoarece ca orice interventie presupune vindecare.in cazul d-voastra ca si al meu trebuie sa ni se vindece vasele, circulatia. Chiar si inima sa-si poata relua activitatea treptat.fiecare medicament are rolul lui.eu am stent de 8 luni si tot mai am cind obosesc dureri dar nu cum le am avut.eu am facut infarct.sub nici o forma brilique este un antiagregant care nu necesita analiza (inr) de coagulare si care nu da voie sa se formeze placa care v a infundat artera.este cel mai bun.sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici