stenoza aortica | Forumul Medical ROmedic

stenoza aortica

02-12-2011
nidia08
Nu este medic/terapeut
nidia08
Buna seara.
Tatal meu, în varsta de 70 ani a fost operat la Sp. Fundeni, schimbare valva aortica, timp de 2 saptamani dupa opertie totul adecurs bine, dupa administrarea medicatiei prescrise cu Sinvacard, sintrom, clonidina, diurex, monopolol, i-a scazut tensiunea arteriala la 9, cea ce ma ingrijoreaza, si nu stiu la care din medicamente sa renunte. Astept un raspuns. Multumesc mult
4 comentarii
0
02-12-2011, ora 20:31
erty3456
Nu este medic/terapeut
erty3456
Buna seara. Monopolol? Nu cumva Metropolol?
0
02-12-2011, ora 21:44
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna seara!

Numai medicul care i-a prescris tratamentul va poate spune care dintre medicamente ii provoaca aceasta reactie si la care trebuie sa renunte (daca e cazul). Poate ar trebui sa consume mai multe lichide.
Multa sanatate!
0
03-12-2011, ora 12:10
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Nidia, in nici o situatie - si cu atit mai putin in cazul bolilor cardiovasculare - nu adaugam sau scoatem de la noi citire ceva din medicatie !
Consultati-va cu cardiologul pentru eventuala modificare a schemei de tratament !
0
03-12-2011, ora 12:26
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Buna ziua, medicul care se ocupa in cazul acesta de tatal dumneavoastra trebuie sa reconsidere schema terapeutica.
Sinvacardul este un antilipidic, deci in cazul in care exista o dislipidemie tratamentul e foarte indicat. Sintromul de asemenea, foarte indicat dupa o protezare valvulara. Acum, Clonidina este un antihipertensiv, Diurexul scade la randu-i tensiunea arteriala, metoprololul indicat aici ca si antiaritmic are si el influente asupra tensiunii arteriale. Medicul cel mai probabil o sa schimbe tratamentul pentru ca tensiunea sistolica de 90 la un barbat de 70 de ani nu e normala. Dar atentie, doar medicul care se ocupa de tatal dumneavoastra are la dispozitie toate datele despre starea dansului si acel medic este singurul care poate sa se ocupe de schema terapeutica, adaugand sau eliminand medicamente sau concentratii.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: