stenoza ao abdominala

22-10-2007
FOXY
Nu este medic/terapeut
FOXY
ce e mai bine.stent-ul sau interventia chirurgicala?
am 46 de ani si sunt diagnosticata cu stenoza ao abdominala.urmez un tratament de un an cu pentoxyretard.vasilip.aspenter.
3 comentarii
0
22-11-2007, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Buna ziua,
Bineineles cunoasteti faptul ca stentarea nu reprezinta o reusita 100% pe cand interventia chirurgicala rezolva problema. Bine inteles cred ca stiti si ca riscurile stentarii nu se cmpara cu riscurile interventiei chirurgicale. In functie de gradul de stenoza, si daca acesta permite as recomanda stentul.
0
06-08-2014, ora 12:31
ValerP
Nu este medic/terapeut
ValerP
Din fericire a aparut si s-a implementat medicina interventionala care ne scapa de anesteziile agresive, de riscurile unei interventii chirurgicale si in plus recuperarea este foarte usoara si rapida. Bineinteles ca doctorii interventionisti pot aprecia daca se poate trata interventional sau nu. Ideea foarte importanta este legata de calitatea stentului si mai important decat asta sunt medicii care realizeaza interventia. De curand a aparut si un stent bioresorbabil care dupa 2 ani de zile de la procedura este asimilat de organism iar artera va pulsa din nou sange ca inainte, in mod natural.
Primul doctor interventionist din Romania care a folosit acest stent este dl. dr. Dan Deleanu. EL impreuna cu o echipa de doctori realizeaza stenare si cu astfel de stenturi care sunt cele mai noi in lumea medicala. Dansii nu lucreaza cu stenturi BMS deoarece acestea sunt mai mult daunatoare decat sa faca bine. Daca nu un stent bioresorbabil atunci unul farmaceutic-activ.
0
12-08-2014, ora 17:13
AndreiMrg
Nu este medic/terapeut
AndreiMrg
Care este diferenta intre stent farmacologic activ si bioresorbabil? Un amic de-al meu urmeaza sa faca o interventie si as vrea sa stiu ce ar fi mai bine pt el.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul