steatoza hepatica

27-11-2010
andrei_ban
Nu este medic/terapeut
andrei_ban
buna ziua!in urma unei ecografii sotului meu i s-a pus diagnosticul de steatoza hepatica avand urmatoarele masuratori:ficat:LD 156cm, LS 9 cm.ecostructura omogena, importanta atenuare posterioara, fara PLIH, CBP normala, VP 12cm, splina 13 cm in ax lung.ce inseamna aceste analize?este ceva grav?mentionez ca saptamana viitoare va face si analizale de sange.ce inseamna importanta atenuare posterioara?va multumesc!
1 comentarii
0
29-11-2010, ora 20:22
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Atenuarea posterioara este rezultatul prezentei steatozei hepatice (adica incarcarea grasa a ficatului) si apare prin reflectarea ultrasunetelor de care grasimea din ficat astfel ficatul apare mai "intunecat" in portiunea posterioara.
Dupa rezultatul analizelor de sange se pot spune mai multe; splina aceea de 13 cm este cam mare, insa depinde si de talia sotului d-voastra; evident ficatul este mai mare probabil este rezultatul incarcarii grase.
Daca este mai plinut, regim alimentar, iar consumul de alcool, daca e prezent, trebuie intrerupt, dar tratamentul depinde si de restul analizelor.

Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici