stare de voma dupa masa de seara

16-08-2011
younimeni
Nu este medic/terapeut
younimeni
buna. am si eu o mica problema.De curand am fost plecat in vacanta in turcia cu autocaru si pe drum am mancat in sevishi de la un prieten si la un momendat mi sa facut rau mia venit sa vomit nu am vomitat.Dar cat am stat acolo am stat pe pastyle si chiar cu pastilele in buzunar dupa ce mancam imi venea sa vomit si in special sera dupa masa.Cand am revenit in romania mia fost mai bine vro 4 zile da mi-au revenit starile de greata si de voma si tot sera, in timpul zilei nu am nimik ma putezi ajuta plz ca nu mai suport
2 comentarii
0
27-08-2011, ora 02:00
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mergi la un gastroenterolog, avand in vedere ca s-a intamplat in turcia, sa nu fie vorba de o baterie. Temperatura sau frisoane ai avut?
Mai poate fi vorba si de ceva probleme la bila, o bila lenesa si daca ai mancat ceva mai gras poate sa iti dea aceste simptome, eventual dureri de cap si ameteli.
Te doare uneori in partea dreapta sub coasta? esti constipat? Daca da, atunci este bila si poti sa o fluidifici cu ulei de masline - o lingura + cateva picaturi de lamaie si apoi bei apa calduta putin cate putin, e bine sa stai apoi culcat pe partea dreapta ca sa se dreneze mai bine.
Exista si pastile care fluidifica bila, fiobilin de ex. dar aceasta nu se administreaza in puseul dureros. trebuie intrebat doctorul mai intai. Daca mananci un sandwich cu cascaval ardei si sunca...ti-ai blocat bila. Untul, smantana, prajelile, deasemenea. Daca nici nu prea bei apa si mai consumi ceva alcool...poti sa te perpelesti in voie.
Trebuie neaparat sa fluidifici bila si un timp sa eviti ce am enumerat eu mai sus. Mananca salate cu ulei de masline si bea des apa - dar sa nu fie rece.
Daca dimpotriva, ai avut si diaree, atiunci este vorba de o infectie si trebuie neaparat sa mergi la gastroenterlog si asta cat mai curand. Oricum, ai grija ce si de unde manaci de acum incolo.
0
27-08-2011, ora 20:14
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mergi mai bine urgent la un gastroenterolog, sa nu fi luat o hepatita sau helicobacter. Nu incerca cu dieta, chiar daca se atenueaza simptomele. Mergi la doctor si spune-i ce ai mancat in turcia.
Am vazut acum o emisiune cu Prof. Dr Oproiu unde chiar despre asa ceva a vorbit. Nu cauta rezolvare pe forum pentru ca, cu cat astepti se poate complica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Voma si diaree - primul ajutor
  •