stare de anxietate | Forumul Medical ROmedic

stare de anxietate

29-11-2011
NicKU
Nu este medic/terapeut
NicKU
Ma numesc Nicu si am 37 de ani.Cam de un an si jumatate, am o durere in dreptul inimii care pleaca in sus pana in gat dar si in bratul stang si in piciorul stang si imi simt inima cum bate puternic (nu cu viteza).Normal, la inceput m-am speriat si am fost cam de 20 de ori la urgente, dar raspunsul era acelasi:nu ai nimic.Intr-o seara s-a intamplat si am fost internat.Dupa 12 zile de electrocardiograme, radiologii, ecografii, gastroscopii, examene de sange, etc, am fost externat si mi s-a zis ca nu am nimic la inima, , sunt perfect sanatos.Doar ca am gastrita cronica si stari de anxietate.Am fost trimis la un psihiatru care mi-a prescris Citalopram.Am urmat tratamentul aproximativ 3 luni, dar nu era nici o schimbare, drept pentru care l-am intrerupt.Durerile si bataile puternice ale inimii sunt in continuare.Imi puteti spune, va rog ce as putea avea, unde sa ma duc si ce tratament sa iau?Sunt satul de zile si nopti pierute pe la urgente, fara nici un rezultat si de Citalopram, Cipralex si Xanax. Va multumesc.
23 comentarii
0
29-11-2011, ora 03:28
psih.IoanaPanculescu
Identitate neconfirmată
psih.IoanaPanculescu
cred ca cel mai bine este sa vorbiti cu psihiatrul dvs sa va recomande un psiholog in cazul in care el nu are formare in psihoterapie.Terapia se face paralel cu medicamentele.
0
29-11-2011, ora 09:24
alecsiaadina
Nu este medic/terapeut
alecsiaadina
buna!
sa stii in primul rand ca nu esti singur in situatia asta !
apoi eu zic sa schimbi medicul psihiatru.dupa trei luni trebuia sa apara macar o mica schimbare.Mie dupa prima luna de medicamente s-au vazut efectele mai bune in viata mea
Pe urma te rog sa vizionezi filmul"Secretul" Rhonda Byrn ;; sa citesti "Puterea magica a gandului " David Schwartz;; Puterea extraordinara a subconstientului Joseph Murphy - le gasesti toate pe internet.

astept vesti de la tine, sa- mi spui cum mai esti, pt ca stiu prin ce treci.eu am ajuns sa fac si tomograf si RMN si multe altele si tot la psihiatru am ajuns pana la urma, dupa zeci de analize, consultatii si nu stiam ca de fapt eu am atacuri de panica, anxietate si toate mi le-am facut cu mana mea dintr-o prostie.poate o sa vorbim mai multe.
multa sanatate!
0
29-11-2011, ora 17:14
tema
Nu este medic/terapeut
tema
NicKU, ai o infectie in corp. Daca spui ca ai gastrita, probabil ca ai heiycobacter pylori.
Ai cumva nasul infundat, mucozitati in gat?
Atunci ar trebui sa mergi la doctor sa iti dea trimitere la ORL sa faci exudat nazal cu antibiograma
si la Gastroenterologie, unde sa iti dea sa faci un test pentru Helycobacter Pylori
AI probleme la urinat sau ai ceva scurgeri?
Poate este o infectie urinara sau genitala.
Aici poti merge la un Dr. Urolog, care sa iti dea sa faci o - urocultura cu antibiograma si secretie uretrala cu antibiograma.
Chestia cu..."perfect sanatos"...am mai auzit-o!
Ce tensiune ai?
Te balonezi sau te doare in dreapta dupa ce mananci? Daca ti s-a spus ca ai gastrita, ce fel de gastrita este? De la helycobacter sau iritativa sau ce?
0
30-11-2011, ora 00:12
NicKU
Nu este medic/terapeut
NicKU
Va multumesc tuturor, dar...Am facut si tomografie pe24.09.2010, pt ca am avut un accident la cap, in copilarie si ma gandeam ca ar putea fi o legatura, dar mi-au spus ca rana s-a inchis perfect, nu am nimic la cap, ca totul e ok, iar pe 11.01.2012 am programare pt rezonanta magnetica, Nu am probleme la urinat, nu am nici un fel de scurgere.Nu stiu ce fel de gastrita am, mi s-a spus doar ca am gastrita cronica.Am sa fac zilele astea si acel test helycobacter.Nu am nici nasul infundat si nici mucozitati in gat.Dar e adevarat, dupa ce mananc, ma balonez, dar nu ma doare in dreapta, doar ca simt cum inima incepe sa bata mai repede, chiar daca mananc putin sau mult.A ajuns sa-mi fie teama sa mai mananc. Duminica seara(27.11.2011), am fost iar la urgente, pentru aceleasi dureri, dar cum era de asteptat, iar mi s-a spus ca nu am nimic.Aveam tensiunea 142 cu 68 si saturatia de oxigen 98, dar daca imi dati o adresa de e-mail, va trimit copii dupa toate hartiile, inclusiv dupa rezultatele de la sange si electrocardiograma, pe care eu nu reusesc sa le inteleg.Cat despre psihiatrul meu, pot spune ca am facut si terapie in acele luni in care am luat Citalopram, dar ne vedeam doar o data pe saptamana si atunci ma intreba cum ma simt si daca au aparut schimbari.Iar ultima data, (dupa 3 luni) mi-a spus ca tratamenyul poate dura si 8 luni pana vor aparea schimbari.Nu am inteles, nu l-am crezut dar am intrerupt tratamentul si am incetat sa-l mai sun sa ma programez.Chiar nu stiu ce sa mai fac, dar in continuare ma simt rau. Va multumesc tuturor,. vreau doar sa scap de durerile astea.Sper sa reusesc cu ajutorul dumneavoastra..
0
30-11-2011, ora 17:17
mganea
Nu este medic/terapeut
mganea
la biorezonanta?
0
04-12-2011, ora 14:09
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ar trebui sa mergi la cardiolog pentru un control al tensiunii. Cred ca trebuie sa iti dea un tratament antihipertensiv.
Fa o ecografie la inima, poate sa iti puna si un Holter care sa monitorizeze inima pe 24 sau 48 de ore.
Afla daca ai helycobacter. Ori te tratezi, in caz ca ai, ori tii regim.
Cauta si tu pe net - gastrita regim.
Este bine sa iei cate o lingura de ulei de masline extravirgin, inainte de masa cu 20 min..
Face bine la stomac si bila, indiferent de ce ai.
0
04-12-2011, ora 14:43
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mananca cate putin. Vezi sa nu ai ceva la rinichi de iti bate inima repede dupa ce mananci.
Cand ai hipertensiune, pot fi afectati si rinichii in timp.
Deasemenea ar trebui sa faci un examen la ochi -fundul de ochi.
O afectare a metabolismului determina modificări în vasele de la nivelul retinei şi al retinei al nervului optic.
0
05-12-2011, ora 18:01
contdesters
Nu este medic/terapeut
contdesters
Buna seara, am si eu simptomele dvs. am avut acum 2 luni o pneumonie interstitiala...si cam de 1 luna jumatate simt ca imi bate inima foarte puternic cand respir mai ales simt ca se blocheaza si imi vine durearea in gat mai simt si un fel de arsura a inimii, iar pe partea dreapta un junchi..
0
05-12-2011, ora 18:30
tema
Nu este medic/terapeut
tema
alex.17, o pneumonie puternica poate afecta inima. Ai fost la un cardiolog? Ai tensiune?
Ai sinuzita?O sinuzita poate declansa o pneumonie, bacteriile din sinusuri pot ajunge in plamani.
Ar fi bine sa faci un exudat nazal eventual si faringian cu antibiograma amandoua.
Pentru asta trebuie sa mergi la un medic ORL.
In antibiograma va scrie la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite, ca sa stii cu ce sa te tratezi.
Este posibil sa ai un streptococ sau stafilococ, iar o infectie cronica la sinusuri poate afecta inima, articulatiile si sa iti dea reactii neplacute in corp.
Inainte de exudate, care se fac dimineata, trebuie sa treaca 10 zile de la ultimul antibiotic luat si sa nu te speli in nas si in gura, nu mananci si nu bei, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Mergi la ORL. Doctorul te va indruma ce sa faci.
Ai cumva gastrita sau reflux gastric? Poate ai helycobacter pylori.
Acestea ar putea motiva arsura pe care o simti. Poti merge la un dr gastroenterolog pentru control.
Nu manca prajeli, grasimi - unt, smantana, evita alimentele care baloneaza -fasole, varza si orezul-daca ai ceva probleme cu gastrita.
Poti sa iei si tu o lingura de ulei de masline.
0
05-12-2011, ora 20:33
contdesters
Nu este medic/terapeut
contdesters
am 17 ani, gastrita nu am, sinuzita nici atat.am luat 10 zile antibiotic zinnat, apoi am mai luat inca 10 zile un antibiotic ceva cu S numai stiu exact...si acum simt ca imi bate inima simt pana in spate cum bate de 2-3 ori f repede si puternic...si cand incerc sa respir sa imi umplu plamanii cu aer lafel simt ca sar inima ! e ciudat..
0
06-12-2011, ora 12:32
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ai luat foarte mult antibiotic. Un medic ti-a prescris asa ceva?
Mergi la urgenta si arata ce antibiotice ai luat, pentru ce si spune cat timp.
0
06-12-2011, ora 16:25
contdesters
Nu este medic/terapeut
contdesters
am luat prima oara un tratament cu zinat, si au trecut vreo 2 saptamani -3 parca.apoi am luat iar si de atunci au trecut 2-3 sapt...tensiune nu am dar cand vreau sa respir simt ca ma sufoc mai ales cand vreau sa ma culc sau cand fac efort...pulsul este bun, inima imi bate doar puternic si acum cand ma gandesc dabea respir.voi merge zilele astea la medicul de famililie si daca este nevoie repet analizele la inima (ultima oara facute acum 2-3 ani in franta)
0
06-12-2011, ora 18:15
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ceea ce descrii tu cam inseamna ca ai o infectie in corp.
E posibil ca bacteria sa fi fost rezistenta la antibioticul luat.
Unde ai avut infectie? In functie de unde ai avut infectie, ar trebui sa repeti analiza dar facand si o antibiograma, ca sa stii la ce antibiotic este sensibila.
La nas si gat se face
- Exudat nazal sau exudat faringian cu antibiograma amandoua.
Nu mananci, nu bei nici macar apa si nu te speli in nas si in gura inainte de analize si sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic luat. Altfel poate iesi rezultatul fals negativ.
Daca a fost o infectie genitala sau urinara, poti face
- urocultura cu antibiograma
- analiza de secretie uretrala cu antibiograma
Vezi ca este posibil sa mai fie si de la carii, aceasta stare. Uita-te cu atentie la dantura si daca ai ceva carii, mergi la stomatolog.
O infectie dentara poate afecta chiar si muschii inimii, dar si articulatiile
0
06-12-2011, ora 18:34
contdesters
Nu este medic/terapeut
contdesters
am avut pneumonie insteritiala...inca mai da semne in corpul meu...aproape ca am renuntat la fumat.cateodata simt ca imi intra niste ace in plamani cand respir...dar ceea ce ma sperie cel mai tare este inima care o simt si la spate cateodata ca bate 1-2 secunde f tare.si nu stiu unde sa merg, mama a spus ca la medicul de familie trebuie sa mergem apoi el ma va trimite la alti doctori...
0
06-12-2011, ora 19:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Trebuie sa iti dea trimitere la cardiologie si la pneumologie.
Daca ai avut pneumonie(si cred ca mai ai), poate a pornit de la o infectie in sinusuri.
Ar fi bine sa faci un exudat nazal cu antibiograma si asa vei sti cu ce sa te tratezi.
Poate este nevoie sa te internezi.
In spital iti pot pune perfuzii si tratamentul poate fi mai eficient. Iti mai fac si analize acolo.
Vorbeste cu mama ta si apoi cu medicul de familie, poate iti da trimitere pentru internare.
Nu este bine ca ai infectie la plamani de atata timp!
Daca te simti foarte rau, mergi in urgenta si poate considera doctorii ca este nevoie sa te internezi.
0
07-12-2011, ora 22:29
contdesters
Nu este medic/terapeut
contdesters
maine ma duc la medicul de fam. si voi vedea despre ce este vorba...
0
08-12-2011, ora 00:41
NicKU
Nu este medic/terapeut
NicKU
ce am citit la alex..., nu am si eu. Ce ma ingrijoreaza, e faptul ca indiferent cat si ce mananc, ma balonez si inima incepe sa bata mai repede cam 2-3 ore, apoi totul revine la ""normal"", adica simt inima imi bate puternic (nu repede) si o simt in tot corpul.Dar de cca o saptamana, sunt momente cand imi amorteste toata partea stanga (mana, picior, partea stanga a capului...tot) si transpir abundent fara sa fac nimic, iar cand fac putim efort simt cum inima imi sare din piept (bate si puternic si cu viteza).Dureaza putin, cam 25-30 de minute, dar cand am fost la urgente, mi-au spus ca poate fi de la stres.Nu sunt stresat, dar e adevarat ca cu odihna nu prea stau bine.Dorm cam 7-8 ore din 24 si ma simt mereu obosit.Deocamdata nu ma pot odihni mai mult.Am facut si testul de forta cand am stst internat, dar l-am facut doar 70%, oricum, mi-au spus ca nu sunt probleme cu inima.Ok.Atunci de ce toate simptomele astea???? Toate testele si analizele arata ca sunt sanatos, dar eu ma simt rau.Deci.?????
0
08-12-2011, ora 01:03
NicKU
Nu este medic/terapeut
NicKU
Nu stiu daca e vreo legatura, dar am si hemoroizi.Si cand ies la baie, tot vasul e rosu de sange si e un miros groaznic, ca de hoit.cam astea sunt toate problemele mele.NU stiu de ce sa ma leg si nu stiun de ce ma simt rau...??????
0
08-12-2011, ora 11:03
tema
Nu este medic/terapeut
tema
NicKU, mergi urgent la un dr gastroenterolog sa te consulte. Poate nu este doar de la hemoroizi ci e posibil sa ai probleme intestinale.
Asta ar justifica simptomele pe care le ai.Poate este nevoie de o colonoscopie, o tomografie abdominala, sau RMN.
Si intestinul subtire trebuie verificat, sa nu fie un blocaj pe undeva. La colonoscopie se vede doar intestinul gros.
Vorbeste cu doctorul gastroenterolog, dar grabeste-te ca nu este in regula cu acel miros. Sangele poate sa fie de la un polip care sangereaza si nu de la hemoroizi.
0
08-12-2011, ora 19:23
contdesters
Nu este medic/terapeut
contdesters
Va salut, acum 5 min am ajuns acasa, am fost la doctorul de familie si m-a investigat cu Laringita.a spus sa numai fumez si sa evit locurile cu fum...mi a dat urmatoarele medicamente : augmentin (7 zile), leuprofen (5 zile), aerius 5 zile, , si pentru o lipsa de calciu am luat zdrovit pentru 20 de zile.asta sa fie problema cu respiratia si bataiile inimii? doctorul mi -a explicat in felul urmator:respiri foarte greu si din cauza aceasta inima bate mai tare...
0
08-12-2011, ora 21:15
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Daca nu ai apucat sa iei antibioticul, mergi maine si fa-ti exudatul faringian cu antibiograma.
Nu te speli in gura, nu mananci si nici nu bei apa inainte de analiza.
Si sa nu fi luat antibiotice de cel putin 10 zile ca poate iesi rezultatul fals negativ.
Nu numai ca nu cred sa fie sensibila bacteria la asta si doar cu atatea zile nu rezolvi nimic.
Pentru Streptococul beta hemolitic nu se intrerupe tratamentul 10 zile.
Se poate ca infectia vsa vina din nas si la exudat faringian sa nu iti iasa nimic. Ai puncte de puroi in gat si gatul rosu sau ai doar mucozitati in gat si te doare gatul?
Uita-te in oglinda sau sa se uite mama ta.
Daca ai inceput tratamentul, nu ai decat sa speri ca este bun. Apoi, dupa ce il termini, astepti 10 zile macar si faci exudat faringian si nazal cu antibiograma.
Da, de la bacterii cred ca este starea ta, am si presupus mai inainte.
0
08-12-2011, ora 22:29
contdesters
Nu este medic/terapeut
contdesters
am gatul rosu ma doare se usuca si am si mucozitati cand tusesc...sper si eu sa fie bun deoarece am luat imediat dupa ce am postat...
0
30-10-2016, ora 07:36
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Pentru nicKU
In gastrita se diminueaza vitamina B12 care regleaza sistenul nervos de acolo apar palpitatii, neliniste, bolboroseli emotivitate suspiciune. Regim alimentar: carne fiarta, apa fiarta si racita legume fierte, branza doar telemea. Fara cruditati alcool cafea condimente dulciuri grasimi afumaturi cititi regimul in gastrita pe forumuri medicale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •